Easter Plans <3

Det blev en skoldag som nästintill flög förbi.
Normalitet & avvikelser startade dagen. Sen blev det skapande och jag bytte till showdans istället för sången som jag varit på tidigare.
Gott att få röra lite på sig och väldigt humörsupphöjande! =)
Dagen fortsatte med dubbellektion i fritidsgårdsmetodik. Mycket disskusioner och meningar utbyttes och skoldag  gick nog så fort för att jag hade kul.

När klockan slog fyra började jag plocka ihop mig och när den närmade sig tjugo i fem var jag och den "röda faran" på väg hem till Säffle. Tråkigt grått och regnigt väder följde min bilfärd hemåt. Det var en del påsklovsfirare ute på vägarna mellan Kga och Kstd men det gick fint ändå.

Nu har jag varit hemma i några timmar och efter avslutad läxläsning a´la Aspergers syndrom sitter jag nu i myskläder i soffan och kikar på Aktuellt.

Det ska bli rätt tidigt i säng, imorgon går bilen till Sälen tillsammans med la familia, farmor och Mats vid ca. 12 tiden.
Tänkte att jag skulle hinna med en god promenad innan jag sätter mig i bilen.

Hoppas ni har fina, häftiga, lugna, roliga, intressanta eller rofyllda planer inför påsken!



Onsdag <3

God onsdagsmorgon!

Dagen börjar och det är dags för Normalitet och Avvikelser.
Den gråa dagen behövdes "piffas" upp så det blev en kjol idag.

Dagens =) :




Ha en trevlig onsdag!

Musik <3



Musik är som religion för mig.
Något som jag vill likna med andlighet, som ger mig glädje och sorg. Förhöjer och dämpar känslor. Förämdrar inställning och lyfter sinnet och tankarna.

En bra konsert kan få hjärtat att fyllas som kärlek och få tårarna att svämma över.
Att dela en känsla och energi med andra männsikor gör det till något som jag vill likna med en religiös upplevelse.

Det får min kropp att rysa, ett rus som får håren i nacken och på armarna att ställa sig.

Vissa toner eller nyanser transformeras till känslor som förs in, inte bara genom öronen utan in genom porer, känseln och in i själ och hjärta. Det berör och påverkar.


Musik är heligt <3



Kaffe & prat <3

Skoldagen bjöd på samhällslektion med besök från ABF och sen tickade den vidare med gruppsykologi, motion och klasstid.
På motionen tröttnade jag på mitt något låga humör och begav mig ut med ipoden i öronen, det blev en rätt kort men väl så god joggingrunda som rensade huvudet och piggade upp humöret.

Eftermiddagen spenderades tillsammans med min goda klasskamrat och vän Ann-so, det blev "fönstershopping" för min del och sedan en cappucino på Som hemma. Det låg vår i luften och som vanligt när jag befinner mig i samma rum som denna pingla så blev det en massa prat och tjöt. Det är vi nämligen bra på båda två! =)

Sen köpte vi med oss en varsin god tonfisk ciabatta och begav hos hem till hennes söta lilla hus.

Det blev en fin dag, och jag blir på något sätt glad inombords när jag får spendera tid med denna pingla. Hon är en sån där "lysa upp dagen tjej".

Nu är jag tillbaka på internatet och det är dags att ta sig igenom Bärande Relationer häftet tills imorn.
Läsa läsa läsa...



Imorgon är det sista dagen i skolan innan vi får Påsklov <3

Ny skidjacka

Min skidjacka sen många år tillbaka har detta år börjat med att spricka lite överallt i sömmarna. Den började att ge upp kan man väl säga.
Visst, den går att laga genom att sitta och handsy där den gått isär, men nu inför påskhelgen hade jag ingen lust att dra med mig nål och tråd upp till Sälen. Evt, skulle den spruckit i backan och det känns inte helt okej att fodret halvhänger ut, plus att de självklart blir kallt och kanske blött.

Så kom jag ihåg att jag fått ett presentkort på Intersport av farmor och Mats i julas. Passande så skulle jag in till la stada Kga idag med Christina och där finns det ju en Intersport butik!
Jag hade föga förhoppningar att hitta något, då rean varit igång ett bra tag nu. Säkert så skulle min strl. vara slut och antagligen fanns det bara sånt som inte jag ville ha eller så var det svindyrt. - Så gick tankarna.

Ibland ska man ha tur, och även om den inte var lika billig som man kunde ha hoppats, så hade jag ju mitt presentkort. Det betydde att den för min egen plånbok "bara" kostade 500:- . Den tar vi sa polisen och så gick det till när jag köpte min nya skidjacka! Jag tycker den är väldigt fin, och antagligen kommer jag att se mycket snyggare ut än vad jag åker snyggt... haha.
Men men, det känns som en jacka jag kommer ha användning för mer gånger, och höll den förra i ca. 5 år så...



Lite häftig inuti också!

Nu ska jag sammanställa dagens gruppsykologi samtal.

Ha det gott <3

Zumbatime <3

Alldeles strax är det dags för mig att fara ned till Åmål för ett svettigt pass zumba, får nog erkänna att jag börjat bli lite lätt beroende. Skulle lätt kunna skaka 3-4 ggr!

Nu rasar cd-skivorna ur ur cd-stället från väggen här på mitt rum, brorsan spelar trummor i rummtet intill och det är en hel del tryck där inne vill jag lova. Han är så himla duktig tycker jag <3 Så det gör inget att skivorna flyger... haha


TIK TOK <3

Det blev lite promenad i det något gråa vårvädret idag. Vi knallade ned till Silvenska Villan där det idag hölls samlarmässa.

Kikade runt bland gamla grejjer och fick mig två par örhängen för det fina priset av 10:-/st. mycket bra pris!

När jag sedan kommer in i ett annat rum fastnar mina ögon direkt på denna gröna gamla väckarklocka. 25:- kronor fattigare bled jag i det här fallet, men det är denna bedårande klcoka värd <3

Den röda lite mindre som står bredvid är ett loppis fynd ifrån sommaren 2009. De passade fint ihop på mitt nattduksbord här hemma.

Nu står den gröna där och tickar förnöjt, för visst fungerar de - så länge man kommer ihåg att vrida upp dem!

 

Nu står jag i valet och kvalet om jag ska vara med på zumban ikväll eller inte, ska låna mammas bil under de få dagarna jag ska tillbaka till Karlskoga så det lutar åt att det blir ett svettigt pass ikväll ändå. Det blir ju tyvärr inget nästa fredag eftersom jag då ska roa mig uppe i Sälen.

Ha en mysig söndag, nu är det kaffetajm!

 


Lördagskvällen och början på söndagen...<3

Lördagskvällen bjöd på middag hemma tillsammans med bla. moster och goda vänner till la familia. <3
Kvällens meny:
Mammas egna gubbröra servarad tillsammans med crisp.
Mammas egna gryta med köttfärs, potatis, majs, paprika och annat gott. Och till detta serverades olivbröd med en god ost till.
Efterätten var en vanlig enkel vaniljglass som jag hade skapat chokladdekorationer till.

Hm, nu ska jag prova att bjuda på min livs första "outfit-bild" , så här kommer nu lördagskvällens:



Självklart spelades det en massa musik. Det blev bla. det alldeles fenomenala dvdn med en live konsert från Paris, Phil Collins Last Farwel Tour - grymt bra! Har ni inte sett den rekomenderar jag er att se den.
Det är en konsert som bjuder på ett enda stort party med sina ca.50 min. Det går inte att sitta still helt enkelt.
Grymma musiker, grym show - ja helt enkelt sevärt <3
Själv har jag nog sett den 6-7 ggr nu och jag tröttnar aldrig.

Nu är det söndag och vi laddar för samlarmässa.. Hey ho let´s go! <3

Converse feber <3

När våren knackar på dörren kommer Conversesuget smygande.
Nu gäller det bara att hitta en bra butik eller internetshop med lite större utbud än vad Säffles lilla skobutik har att erbjuda. Sen måste man ju bestämma sig också - och det är det svåra delen!

Jag har ett par vita sen förre året, eller nja gråvita har dom väl bytt färg till nu och sen har jag ett par svart och vit rutiga med stoppad "tunga" som införskaffades i Mexico för några år sen. Men vi har inte riktigt funnit varandra, skorna och jag.
Kan det bero på den stoppade tungan? Det kanske går att öppna upp och plocka ut? Hmm... (I-landsproblemen haglar idag...)
Funderar evt. på att unna mig ett par rosa eller??
http://lindablom.se/2010/march/tavling-vinn-valfria-converseskor.html#comment
Här tävlar jag för att evt. vinna de converse skor jag drömmer om att sparsera runt i =)

Sedan är det andra funderingar som snurrar i min hjärna, även dessa av I-landsproblems karaktär:



Ska man fortsätta vara brunett eller är det dags för sommarblond?
Hm?

Alla dessa val!

Ha det gott<3



Lördags fika

God morgon så regnet när jag vaknade för någon timma sen. Tråkigt! Vart är solen jag längtar efter?
Frukosten är iaf i magen och panodilen hoppas jag på att den snart kickar in och dämpar min huvudvärk.

Jag ska strax ut på en tur på stan tillsammans med pappa, det blir en kaffe på Holgers och har vi tur kommer Johannes och håller oss sällskap.
En cappucino ska jag bestämt ha, även om den inte riktigt håller måttet... =)

Ha en fin lördag <3

Vårkulörer <3

Det blev ett svettigt zumbapass (som vanligt<3 ) ikväll men det ska erkännas att det kändes som om min hjärna var någon annanstans. Vad gör det, när man trots trötthet och lågt humör, travar iväg till passet och gör det efter stundens bästa förmåga ändå.
Det kändes riktigt bra när man kom hem, käkade mat och slog på tvn med filte omkring sig i soffan!

Det är ju alldeles strax avgjort vem som vinner årets Let´s Dance och jag vet faktiskt inte vem utav de två lagen jag hejjar på. Det är ju grymma båda två!

Som jag berättade tidigare så köpte jag ett nytt nagellack idag. Älskar Depends små billiga nagellack för 25:- , vilket gör att jag titt som tätt slänger med ett nytt när jag köper något annat.

Idag blev det ett härligt piggt rosa - våren till ära <3 , och nu har jag provat att måla på det. Resultatet blev en riktigt fin nyans.



Nu ska jag unna mig lite popcorn här i soffan och kika klart på Let´s Dance.
Det är så jättegott att vara hemma för helgen, rummet är städat och sängen är mjuk. Underbara mamma, pappa och lillebror finns runtomkring mig och vännerna är bara runt hörnet. =)

Denna helg ser ut att bli väldigt lugn, och det känns bra. -Det är precis vad jag behöver!

Ha en fortsatt strålande fredag allesammans <3


Fredagsgodis

Fredagen är här och jag har landat hemma i Säffle. Fick precis i mig lite mat och när jag nu sitter här vid tvn och försöker finna lite energi inför kvällens zumbapass så slår huvudvärken in och illamåendet knackar på... Varför?
Fryser lite... Uff! Detta har jag varken tid eller lust till =(

Stoppar panodil i magen och lägger huvudet på kudden och hoppas på bättring!

Något jag kan glädjas åt är att jag idag äntligen fick köpa det härligt rosa nagellacket och den söta rosa blusen från Lindex som jag suktat efter i en vecka. Dessa godingar får ni antagligen se någon gång snart. - Detta blev mitt fredagsgodis.



Ha en fin fredagskväll <3

Onsdags kvällen


Åh, vad mysig! Axel hetter denna goding och jag var nära på att ta med honom hem igår. Dock kom vi på att det nog skulle synas om jag stoppade denna 8 kilos kanin innanför jackan, och han skulle vara svår att gömma på internatet =).






Söta marsvinsbebisar, de kändes lättare att stoppa ned i ficka och gå, fast de skulle ju sakna sin mamma så jag fick lämna kvar dem också.

Nu ska jag plugga lite politik a´la centerpartiet, Yippie!

Energipaus?

Att hitta motivation

Efter en tid av lätta steg, pluggistendenser och energi som riktigt sprutar ur öronen är det hårt att falla.
Att tappa en del av sin motivation och glädjeämnen tar hårt och energin sinar.

Just nu är jag någonstans där, energin som sprudlade inom mig har dragit ihop sig och krupit in i ett hörn, dragit en filt över sig och håller för öronen när jag kallar på den.
Min läsarlust drog den med sig och nu sitter de och håller om varandra där inne någonstans.

När jag befinner mig i såna här "energipauser" i livet så syns det även utåt sett , om man vet var man ska kolla. Och nu ska ja avslöja vart man kan finna de synliga tecknen.
I mitt internatrum: kläder, papper och böcker har blandats och mixats till ett fint kaos på mitt golv och jag nästan ler åt att min inrepaus tar sig sådana bildliga former utanför kroppens och sinnets gränser.

Jag måste dock erkänna att just nu är energin på väg att dra av sig filten och när jag ropat på den idag så dök den upp på en blixtvisit både en och två gånger.
Snart, i takt med att snön smälter så kommer den komma fram, som en snödroppe som kämpar upp mot solen.


Fram tills dess tänker jag fortsätta ropa på min energi, springa mig pigg och zumba mig svettig. Så kommer nog skolorken tillbaka... För det är bara här som den gömmer sig... På hemma plan, hemma i Säffle är mitt rum städat och iordningplockat.

ÅÅÅh, kom igen då!

Move, Shake, Drop!

Det duggar ute, det är grått och tråkigt...

Dags att snöra på sig skorna, stoppa ipoden i öronen och köra slut på lite energi!
Åh, det är dags att få in lite ny musik på den till helgen tror jag bestämt...



Vår ruset närmar sig, och jag som inte är så himla bra på att springa ska bestämt ta mig igenom det utan att stanna!!
Bara att öva... springa springa springa!

Jai Ho! (You are my destiny) - Pussycat Dolls

Låten från Zumbapasset sitter som på repaet inne i mitt huvud <3 Och den är ju riktigt bra.

Jag vill bara hoppa runt och dansa hela dagen, har lite svårt att sitta still kan jag erkänna.

Har precis avslutat lunchen, idag serverades det kyckling wok med nudlar. En kopp kaffe på det och magen var nöjd... - Eller nej det blev ju inte det, trots en banan vid halv elva tiden ??

Nu är det dags för lektion; Normalitet och avvikelser och förhoppningsvis blir det min tur att prata om Downs Syndrom.

Ha en fortsatt bra dag, eller en ännu bättre än den redan varit <3

In  my head, on repeat?

Före- och efterbilder, vad tycks?



Ungefär såhär såg mitt rum ut i fredags,
idag är det söndag och nu ser det ut såhär:




Det smärtar mig rätt mycket att åka till Karlskoga, ett väldigt ostädat, opersonligt och en väldigt liten och obekväm säng väntar mig där.

Jag vill ju helst bara krypa ned i sängen och läsa en bra bok eller kika på någon bra film. suck!

Som tur är ska jag iväg och zumba mig svettig innan jag åker. <3



Okej, vad tycker ni? Var det en förändring till det bättre eller sämre?




Vädret?

Uff, vad blev det med vädret?
Det är bara att ta det som ett litet bakslag, dra upp mungiporna och dansa vårdansen!


Sunday Morning <3

God morgon söndag!

Vaknade för ett tag en sen i min nya säng - sov som en prinsessa <3
Och det var så skönt att vakna och se sig omkring i rummet, helt städat och iordningplockat!

Nu ska det bli en dusch och sedan vankas det en riktig söndags frukost tillsammans med pappa. Vi har umgåtts hela helgen och det tycker jag ha varit väldigt trevligt. Han är helt klart en väldigt bra pappa! <3

Hm, vad har jag för frukostsug?
Ägg - ja
Mûsli - ja
Juice - ja
Kaffe - JA!


Hoppas ni ser till att få en fin söndag<3


Solsken och vårstädat rum



Vilket väder dagen bjöd på.
Startade dagen ganska tidigt, det blev en fika tillsammans med pappa på Holgers. Sen köpte vi en present till min farfar som snart fyller 70år.

Visst borde man varit ute hela långa dagen och njutit av solen? Jo, men har man en ny säng som ska ersätta den gamla och har man nu bestämt sig för att detta ska ske just denna lördag. Ja, då får man se till att man gör det!
Jag har städat, plockat och slängt en massa gammalt som bara legat hur länge som helst.
Nu är mitt rum som ett helt nytt, lite om-möblerat, mycket renare och med en mycket större säng.

Jag riktigt längtar tills jag får krypa ned till natten och läsa lite först för att sedan somna. Den är liksom riktigt inbjudande. Lockar till många små naps och musiklyssnande!

Allt detta fixande och plockande gjorde att jag tappade en massa timmar i solen. men jag hann iaf med en knäckemacka och en kopp kaffe ute i solskenet. Likaså lite fotning.

Nu ska jag alldeles strax åka med pappa ned till Åmål för att packa ihop efter danstävlingen som varit där idag.  Det blir till att linda kabel, bära högtalare och packa bilen.

Jag hoppas på att vi får ihop detta rätt snabbt så att jag kan få köpa lite lördagsgodis, mysa i soffan och kolla in vårens premiär av Körslaget! <3

Trevlig kväll allihopa <3

Vårpirr <3

Vårtecken!
Vårtecken <3
Årets första snödroppa och bredvid anas en växande krokus?

Lite suddiga men ack så vackra vårtecken bjuder jag Er idag denna lördags eftermiddag.

Lite porlar och låter från varenda stupränna samtidigt som solens strålar jobbar för fullt för att hjälpa Fröken Vår på traven.

<3 Det liksom pirrade till i magen när mina ögon svepte längs med husväggen. Det är på väg!

Jag längtar till varmare breddgrader, till sol och nya miljöer. Är man nu student, fattig som en kyrkråtta och fullbokad med plugg och skola så är det ju inget som man kan förverkliga just nu, mer än i sina drömmar.
Suck...
Men detta vårpirr lös upp min dag, och nu är det vårjacka på som gäller och glädjas åt att det faktiskt är hela +6 grader i Säffle Metropolen idag =)

Ha en riktigt strålande lördag mina vänner <3

Blötsnö och duggregn

Hela skoldagen spenderades utomhus, i blötsnö och duggregn.
Fick bli båda termobyxor och regnbyxor på det. - Funkade helt lysande och det enda som blev blött var mina händer. =)

Jag fick prova att bli nedgrävd i snön för att på så sätt känna vad mycket blöt snö väger, och lite hur det känns att bli levande begravd i en lavin.
Fick även prova på hur man bör försöka hålla sina armar för att iaf ha några minuter extra att leva.

Spännande!

Nu är det snart hemfärd... Vad gott!
<3
hehe, såå glad är jag över det! =)

Snart är det freedagsmyyys <3

Har slarvat rätt ordentligt med tränigen denna vecka, och jag känner att det påverkar både humör och kroppen rätt snabbt.
Okej, det kanske inte syns men jag känner det. uffa!
På någit sätt så tappar jag min energi och inget blir speciellt roligt... hm?

Idag bryter jag det och lägntar till kvällens Zumbapass <3 Freadagsmyyys!
Jag längtar även efter att få komma hem, jag har nämligen en helt underbar familj, mamma, pappa och bror. Och jag är så glad att ni är just de ni är.
Man känner sig aldrig ensam när man vet att man har er i ryggen, och det betyder så mycket!

Nu är det frukost! Mumma! <3




La familia <3

Torsdagskvällen

Imorgon är det fredag, just nu borde jag packa inför hemresan... men det känns lite svårt att slita sig från datorn. (borde kanske söka hjälp?)

Torsdagskvällen bjöd på cafékväll anordnad av musikarna på skolan. Det blev en hel del musik och en kopp kaffe. Det är trevligt att det då och då händer någonting tycker jag!

Mina muskler i ryggen värker och jag hoppas på en mirakulös sömn (eller helst en massage) så att det försvinner tills imorgon, då är det nämligen dags för friluftsmetodik och det är meningen att vi ska ta fram spadar och skyfflar och bygga igloos. Jag tror knappast det kommer bli så väldigt lyckat med tanke på plussgraderna som värmt upp och börjat smälta snön till något som liknar smutsig slush - men vi får se!

Vid ett tiden imorgon får jag skjuts av Erica hem till Säffle staden och där väntar senare ett svettigt Zumbapass, åh vad jag längtar!! Jag skulle kunna Zumba minst tre dagar i veckan, tänk vad himmelskt att få göra det!

Nej, nu är det dags, packa packa packa!
Tänk om man just nu skulle kunna få packa bikini, kjolar och linnen för att få bege sig till varmare breddgrader?! <3 Gott skulle det va!



Ha en strålande torsdagskväll <3

Torsdag <3

Torsdag, den sista "riktiga" skoldagen i veckan för oss i L1 (fritidsLedar ettan).
Veckan har som jag nämnt tidigare bara svooshat förbi och idag är det hög tid för mig att göra det där som jag borde gjort tidigare. Tråkiga saker som städning och sånt, sånt som jag tycker borde ingå i internathyran på nåt sätt?! hehe...
Det är hög tid att packa ihop sig inför morgondagens hemresa till Säffle. Det är så svårt att packa tycker jag, jag packar ALLTID med mig för mycket grejer. hm...

Nu är det dags för Tro & Kultur i dubbellektion och för att på så sätt avsluta dagen - två roliga och intressanta timmar vill jag lova!

Trevlig fortsatt eftermiddag <3



<3 Tretton <3

13 STÄMPLAR KLARADE VI AV PÅ BODABORG IDAG!

Personligtrekord för oss alla fyra. - Bra jobbat!

 

Det blev mycket skratt och glädje, ett bra sätt att vända en annars rätt så tung dag.

Sen att skolarbeten blev lite lidande, det får man ta för att dra upp mungiporna.

Undra jag hur mina knän och smalben ser ut imorn? De värker redan nu.

Jag är väldigt trött just nu, och med datorn på magen och tacket uppdraget känns det inte helt omöjligt att somna. Ska man kanske ta sig en tidig kväll och göra allt det där man "borde" gjort idag imorgon istället? Jag tror faktiskt det, hjärna och kropp behöver vila.

Sov gott mina vänner <3

 


Sovmorgon?

Sovmorgon? Nja, det blev ju inte det eftersom frukosten bara serveras mellan 08.00-09.00. Så när klockan slog halv nio var det bara att krypa ur täcket och kliva iväg. - Det serverades ägg och en ny slags smörgås, och det kunde man inte bara missa.

Men sen blev det ledigt resten av dagen, fick ta tag i lite saker och där försvann två timmar rätt snabbt och nu är jag totalt omotiverad till att skriva praktikrapport, inte heller städningen eller ens undanplockning på rummet lockar något särskilt.

Hm... Det känns lite som om den där positiva, glada tjejen med energi till att gå ut och springa har krupit in i ett hörn och gömt sig. Som ersättning till henne har istället en något nedstämd, omotiverad tjej med lust till ingenting klivit in i min kropp.
- Så nu tyckte jag lite synd om mig själv! Dags att få tummen ur och börja med att plocka upp alla de kläder som lavinartat tagit mitt rum i besittnig.

Ha en strålande dag <3

Delbar?

Att orka.
Att hinna.
Att skynda.
Att göra.
Att stressa.



Alla dessa saker som man ska, borde måste och framförallt; vill.
Ibland är det svårt att räcka till hela vägen, hela tiden och samtidigt vara närvarande.

Jag är en sådann person som ofta står i en konflikt med mig själv runt dessa ämnen. Vill så mycket, umgås med den personen, träna, göra hårinpackning, läsa läxor, städa och bara tända ljus och vara.

Det finns en viss tendens hos mig att lova bort mig åt olika håll under samma helg, kanske ibland under samma dag. Stämma träff och tider, för att i nästa samtal tacka ja till något annat.
När helgen kommer är den uppbokad, fullbokad och proppad med tider, platser och folk. Det är inte det att jag inte vill, det är ju bara komplett omöjligt att dela sig i tre och göra allt samtidigt.
När jag står inför detta händer det att jag helt och hållet avbokar mig, i ren självbevarelsedrift. För egentligen är det alldeles för mycket på en gång.
Det slutar ibland med att jag inte gör något, och då kommer samvetet istället och trycker sig på. - Vilken tråkmåns du är! Alla andra orkar ju!
- Eller?

Till helgen som kommer låg det bara en plan färdig, ett zumbapass på fredagskvällen, ända tills jag pratade med mamma i telefon och det visade sig att det även var kalas samma kväll.
Hm, får man ihop det ändå kanske? Kalaset började 18.00 och zumban 18.30-19.30, visst hinns det med ett litet kalasbesök efter zumban? Eller?
Sen kom jag på att jag hade vänner som hade spelning samma kväll också, Ain´t Life Grand spelar i B-fors och det hade varit så himla kul att åka dit och lyssna, var ett bra tag sen jag hörde dem nu. (Kunde slått två flugor i en smäll och hälsat på farmor i samma veva)
Som sagt, man skulle varit delbar...


God natt <3

I scream , you scream, we all scream for ice-cream <3

Mmmm... Vad gott! <3

Det finns dagar när man unnar sig, mitt i veckan. Och så gott det var!

Kolls lite extra noga på de färgranna kulorn mina smaklökar blev så lyckliga.

Mitt uppe i denna hyllning till glassen och unningen så kan jag passa på att tala om att jag den 19 maj klockan 19.00 kommer att befinna mig i Örebro för att springa Vår ruset.

Det startade som en idé på Konsum för någon vecka sen, jag raggade med mig Christina och sen hux flux har jag fått med mig alla fritidsledar tjejer. Vi blir hela tre lag =)

Imorgon blir det till att knyta på sig skorna och ta sig en tur, det är ju sovmorgon och allt! <3

 

Nu blir det mys i soffan med mina underbara vänner och tillika internatare.

Kos dere allesammen <3

 


Helgen <3

Favoriterna <3

Detta bjuder jag (och dessa underbara kvinnor) på efter helgens bravader i Karlstad. En mcyket bra lördagskväll med mycket dans, skratt, mat och gott umgänge!

Hela helgen har allt som allt varit riktigt bra, den började med zumba i fredags och middagsmys med familjen. Lördag bestod av en solskenspromenad med gott sällskap och sedan begav det sig till Karlstad. Det blev en dansant kväll med utgång till Tempel. - Där jag belv lite borttappad, men tack vare teknikensunder blev jag hittad! =)

Allt som allt en riktigt bra helg alltså.

Nu ska jag fösöka att bli bättre på att uppdatera lite oftare, det är både segt och tråkigt att sitta och komma ihåg vad man gjorde för två dagar sen...

Ha en strålande måndags kväll! <3

 

 


Praktikrapport??

Skolan är slut för idag och jag bord egentligen ta tag i mig själv och skriva på min praktikrapport som ska inlämnas till veckan - suck!

Har ingen som helst motivation, inte till mycket alls överhuvudtaget idag faktiskt.
Jag skulle vilja gymma lite men skolan lilla lokal, ett pluttigt litet rum i anslutning till idrotthallen lockar mig inte speciellt mycket... Vi pratar alltså om att rummet är i samma storlek som en handikappanpassad toalett Mc Donalds.
Utrustningen där inne ligger ungefär i samma slitna nivå och när tre svettiga personer trängs där inna samtidigt så är det risk för både olyckor, rumpor i ansiktet och syrebrist!

Jag vet att detta bara är en mängd andledningar för att undkomma, jag är lite sur och tvär idag och vet inte riktigt hur jag ska vända på det.
Hemm hade jag tvingat med mig pappa till gymmet för att själv orka gå, kört igenom hela kroppen, kommit hem och ätit mat för att sedan krypa till kojs tidigt. Meen nu är vi ju inte i Säffle metropolen utan i Karlskoga.

Skärpning IDA! Nu är det dags att stänga ned internet i iaf 30 min och ägna dom åt projektarbetet. Sen blir det middag och evt. en sväng till det klaustrofobiska gymmet eller en promenad.

Imorgon blir det tema dag med Sex, kärlek och förhållande tema <3 och sen bär det av till hemstaden och ett svettigt pass med zumba, tack tack tack!

Smoothie, banan och gröt!

Fruuukooost! Fruuukoooost! , skriker magen... Bara tio min kvar tills jag får göra den till viljes.

Det är grått utanför fönstret och jag känner helt klart skillnad i det spontana humöret när man slår upp ögonen på morgonen.
När solen lyser slår ett leende upp över mitt ansikte och det känns lätt att kliva ur sängen och hoppa tilll badrummet för att få iordning på ruffset till hår.
När däremot solen lyser med sin frånvaro och himlen mest består av en grå sörja, då är det definitivt lite hårdare att släppa taget om det varma täcket. Då får man helt enkelt hitta motivationen någon annanstans. - Fruuukooost! <3
Jag tycker det är så himla gott med frukost. Mmmm...

Ha en god torsdags morgon! <3

Skiner inte solen, se till att du skiner istället. Le!


Ssvooosh!

Dagen börjar lida mot sitt slut, och ja den gick fort!
Den har ägnats åt Normalitet och avvikelser, skapande i form av sång och så avslutades dagen med två pass Fritidsgårdsmetodik. Ssvoosh! Sa det!

Efter avslutad skoldag snörade jag på mig skorna, tryckte in i-poden i öronen och tog med ett joggingpass. In till staden och tillbaka. <3 Jag tror det landade på cirkus 3km när jag var hemma för middag igen.

Sedan fick jag med lite internatare på promenad bort till Konsum för att lämna tillbaka filmen vi såg igår, riktigt gott med mycket frisk luft även om vädret inte var fullt lika strålande som tidigare i veckan.

När vi kom hem igen stoppade jag ned näsan i boken och pluggade på om Downs Syndrom som jag ska redovisa för de andra om till veckan. Det var riktigt spännande då jag inte hade så stor koll på vad det innebär, nu börjar det på att klarna lite - i stora drag iaf!
Jag är så glad över internet också! Tänk vad intressant och kul det är att kunna se filmklipp, dokumentärer och repotage om något man håller på att lära sig om. Mycket bra uppfinning detta internet =)

Är man duktig en stund så får man lov att avrunda kvällen med något avslappnande och skoj, jag, Olle och Mårten tog en magkittlande kamp över biljardbordet. hehe... Man blir inte bättre om man inte övar!

Dags för mig att krypa i säng och läsa lite skönlitteratur i form av Slyngstad Events


Halva veckan har snart rusat förbi?

Det går fort... runt runt runt... Ju äldre man blir desto fortare går tiden? Ja, jag tror banne mig att det stämmer.
Är det för att man växer, blir större och tar upp mer plats i tid och rum, både kroppsligt och mentalt?

Är det den "vuxna" hjärnan som gör att det känns som om man inte längre hinner mer? Är det ens egna bekväma begränsningar som sätter linjer för hur mycket man klarar av att åstadkomma under en vecka?
Har vi haft långt tid nog på oss för att stressa sönder vårt hjärnkontor såpass att vi stänger av, sätter gränser och tidslinjer för att ge huvudet lite frirum, tid att andas? Tid att bara vara...

Oavsett tycker jag att det för mig känns som om veckorna passerar snabbare och snabbare för varje år som går, det som förr kändes som en evighet är nu bara en sekund bort.

hmm... Jag tror det är bäst att vi alla tar en paus, andas, tänker på något bekvämt och unnar oss en stund i ingentstanset. Mitt i veckan då världen virvlar förbi en väldigt fart.

Ha en strålande onsdag<3

Bowling och längdskidor

Idag när vi hade motion med fritidsledargänget så begav vi oss till bowlinghallen i Karlskoga.
Jag är ju ingen naturbegåvning på bowling om man säger så, men totalt tre strike blev det och för att vara jag får jag vara nöjd. Riktigt kul var det iaf! <3

Full koncentration?=) Alex tur att kasta.

När skoldagen var avslutad och solen fortfarande sken så bestämde jag och Christina oss för att knalla ned till friluftsförrådet och låna två par skidor.
-Jag tyckte att de skidor vi har hemma var gamla, de här var som avhyvlade brädbitar med bindningar på. hehe.. När vi kommit ut i spåret förstod jag att jag gjort ett misstag när jag lämnade kameran kvar på rummet.

Vi trillade, vurpade och skrattade, min jacka lyckades jag på något sätt riva sönder med staven.. hmm??

Det var mycket skratt ute i elljusspåret idag iaf! - Tack du söta för det skidpasset! <3

Nu har vi varit och hyrt filmen Flickan som lekte med elden och jag ska mysa med smoothie i soffan tillsammans med mina internat vänner.

Jag önskar er en mystisdags kväll <3

Gratulerer Med Dagen Pappa!

Grattis till min pappa som fyller 49 år idag!

Hoppas din dag blir bra. Älskar dig!

Födelsedagskram fra Dotra <3




Gooood Morgooon <3



Nu börjar den första riktiga skoldagen efter praktiken om ca. 1 timmer. Först ska jag gå och smaska i mig frukost! <3 Jag är sååå himla hungrig!

Har sovit så där och vaknat av mardrömmar två ggrn inatt... - Vad är det för fel på mig?? hmm...

Solen skiner, jag är på bra humör! Livet är gott! <3


Ha en god dag...

Back to school <3

Det är måndag, praktiken är avslutad och det vanliga skollivet har börjat igen.
Jag trillade in genom klassrumsdörren strax efter ett eftersom jag tidigare under morgonen hälsat på min praktikplats för att säga tack och adjö, samt för att överlämna några påsar hembakta chokladmuffins med tre sorters choklad inuti.
Det var en uppskattad avskedsgåva. =)
Även jag fick en lite present, en alldeles egen "Turessons Son" att ta med mig och skrika med för mig själv när jag klarat av inlämningar och uppgifter i skolan. Tusen tack! Han är nu med mig i Karlskoga och jag hoppas snart på att få använda honom på riktigt.
Jag har hunnit uppvisnings skrika honom några ggr. för mina goda internatvänner.
- Kanske kommer han även att fungera som väckarklocka åt viss svårväckta personer?? hehe...

Gårdagen var sportlovsdagen sista och även Vasaloppet hölls denna strålande söndag.
Vi var fyra tappra som spände på skidorna och gav oss ut i spåret, vårt eget Vasalopp på 1mil gick fint och smidigt medans solen glittarade i ögonen och värmde våra kinder.
Det blev ingen blåbärssoppa men det blev korvgrillning och kaffe ute i solen. Det gick inte av för hackor kan jag lova!
Hela dagen blev helmysig och när sedan Björn kom och drack kaffe och pratade med mig medans jag bakade muffins för glatta livet trodde jag knappast det kunde bli bättre...
- Men bättre blev det, ett svettigt zumbapass satte guldkanten på dagen och jag somnade mycket nöjd.

Tillbaka till dagens datum och jag kan bara säga att det värmde himla gott i magen när jag klev in genom dörren och jag hörde mina klasskamrater:
-Heeej Ida!!!
Åh, så gott!

Har idag promenerat till affären för lite påfyll av tandkräm och div. så nu har jag ägnat kvällen åt biljard (förlorade) och sedan iordningplock av rummet.

Nu är det som sagt tillbaka till verkligheten och det är dags att kasta sig över samhällskunskapen och gruppsykologin... huff Back to reality!


Trevlig måndags kväll <3



Som självaste Gustav Vasa skall vi skida!

God morgon.
Vasa loppet är på tvn, solen skiner utanför fönstret och det laddas inför sportlovets sista skidfärd.

Gärddagen var mycket lyckad, först tog vi en tur till farmor i Bengtsfors där vi bjöds på jättegod husmanskost. Vi tog sen en timmes promenad i solen och passa på att sticka in huvudena i mina vänners replokal. Traskade vidare hem igen och bjöds på hembakta bullar, sockerkaka och kaffe. Mumsigt. <3

Kvällen spenaderades på födelsedags kalas hos fröken Michaela. Där bjöds vi på middag med drag i och vin, väldigt gott sällskap och mycket skratt. - Tack mina damer! <3

När klockan närmade sig ett tackade jag för mig och spatserade de få metrarna hem, så praktiskt när man bor på samma gata!

Nu är det söndag och jag fösöker vakna till liv för att ta emot min moster och kusin. Vi ska ta en sväng i spåret och avsluta med korvgrillning i solen.
Måste erkänna är formen inte ligger på topp men jag hoppas på att vinterluften väcker mig till liv igen!
(Nu är ju jag en himla rutinerad åkare, så det kanske är gott för de andra om jag inte är i toppform!hehe...)

Jag tänkte kanske lägga upp lite bilder från gårdagen men det blir senare. - Num åste jag gå och valla... eller nej det ska jag ju inte, jag ska lägga huvudet på kudden några minuter.

Fridaynight <3

Ögonlocken känns lite smågrusiga, huvudet känns lite tungt och jag funderar seriöst på om jag lider av något slags lördagsmorgonsyndrom?
Okej, jag slog igen då blå vid två tiden inatt, men fick tillslut sova nästan 7,5 timmar.  Va är det för fel?
Jaja, jag vet att jag mår som bäst när det blir mellan 8-9 timmarna hos John Blund...
Men kunde jag inte få dispans för idag bara?

Igår tog jag en tur på skidorna tillsammans med mamma. Vilket fint väder! Solen gav oss verkligen sitt vackraste leende och det var bara till att njuta. <3

Dagen fortsatte med en promenad med KusinVitamin genom Säfflemetropolen. Det var väldigt trevligt och det var så himla gott att få träffa storstadstjejen igen. Nu ska jag bestämt skärpa till mig och åka upp till Stockholm och hälsa på denna underbara dam!

När klockan slog halvsju så var det dags att börja svänga på höfterna och svettas till ett Zumbapass. När vi kliver in i lokalen är det fullt med folk precis innanför dörrarna, på golvet ligger det en massa blå mattor, bollar och enhjulingar. Lokalen hade blivit dubbelbokad i en kvart och vi kom in precis i en cirkusskola uppvisning med småknattar. =) haha, det var bara att vänta tills de var klara och sedan drog vi igång.

Fredagskvällen avslutades med en god middag tillsammans med mor och far hemma hos Allis och Rulle. De bjöd på en smarrig paj med tilltug och vi avslutade med glass och kaffe.
Det blev mycket prat och skratt och klockan tickade snabbt iväg.

När klockan var halv två var jag väldigt nöjd med att jag erbjudit mig att köra, det var riktigt kallt ute!

Fredagen var en riktig toppen dag.

Vad har lördagen att erbjuda då?

  • En tur till min älskade farmor i Bengtsfors. Där väntar en riktigt hemlagad middag och gott umgänge!
  • Kvällen bjuder på firandet av en födelsedagspingla. <3

Farmor och jag


Lush <3

Coco Lotion by Lush (169kr/225g)
I denna goding finns det färska ananasjuice, cocosnötsolja, mandarin och rosmarion.
De är ingen tillsatt parfym men luktar hur mumsigt som helst ändå.
Gör huden spänstig och glansig. - Me want!



Aftrer 8:30 by Lysh (89kr/50g)
Denna goding innehåller riktig vit och mörk choklad.
Det är en stimulerande massagekaka med mintchokladmassageolja.
Den tillsammans med en mysig vän och kvällen är gjord!



Lush är en av mina favorit butiker och varje gång jag kliver in i en så blir jag sådär pirrigt glad. De använder sig inte av djurförsök och försöker att skapa så miljövänliga produkter och förpackningar som möjligt.
Och allting doftar alltid förföriskt gott!

Mitt första möte med Lush var i London för några år sen.
Det var i september och det var fortfarande varmt ute. Jag befinner mig vid Convent Garden och hittar min första Lush butik, kärlek vid första ögonkastet <3

Har ni inte blivit förälskade än? Se till att blir det! Lush ger kärlek till alla, ingen andledning till svartsjuka.


Följ med och kika in på deras webshop:

http://www.lush.se/

Good Morning Sunshine <3

Vaknade för en helvtimma sen och har precis fått i mig en god och nyttig frukost, gröt med bananskivor och lite kanel samt en skvätt mjölk.
Efter en macka ch juice så har jag nu kommit till frukostens efterrätt: En kopp blåbärste!

Solen skiner utanför fönstret idag också, så om någon timme när det blivit lite varmare ut och jag har vaknat till liv så ska jag bege mig ut i spåret.
Kanske ska jag även smyga med bror bort till gymmet? - Det skulle ju behövas.

Ikväll är det Zumba igen - ååh Freedaaaaags myyyys!



 



Ida In Wonderland <3

Alice in wonderland <3

 

Mad hatmaker


Jag är en lycklig flicka ikväll!

Fick med mig både bror och far på bio i Karlstad. Hade förbokad och betalt över internet för att vara säker på att få biljetter samt på att, som de lockar med, slippa stå i kö.

När jag väl kom in på biografen så är ju självklart biljettautomaten ur funktion och man fick gladeligen ställa sig i en kö som var många många meter lång.

Väl framme fick jag mina biljetter, köpte dricka och en JÄTTESTOR popcorn. - Den var så stor att vi inte ens kommit halvvägs ner i asken när filmen var slut.

Hur var filmen då?

Jättebra!! Jag satt som en 5-årig flicka på julafton och log mig igenom filmen. Det kunde gärna varit lite längre, kändes som om slutet blev lite avklippt nästan.

Jag älskar när filmer bjuder på färg, fantasi och spännande figurer. Självklart gjorde Johnny Depp sitt, han är alltid lysande, enligt mig, i dessa lite "knäppa roller", så som i Pirates filmerna...

Om jag hade fått välja hade jag helst sett den i 3D, då hade den varit ännu bättre. Färgerna och figurerna var som gjorda för det.

Men nu gick den ju inte i 3D i Karlstad och jag orkade inte vänta tills jag kom till en stad som erbjöd det.

Men om ni inte sett Alice in wonderland - Se den!

<3 <3 <3 <3

-Detta var alltså min morot till att plugga bort de sista timmarna av sol idag. Och det var det värt!

Inatt hoppas jag på färgglada drömmar med mig i huvudrollen, en vit kanin och en galen hattmakare  á Johnny Depp... sweet dreams.

 

God natt <3


Bra glid i skidspåret idag! <3

Tidigare idag tog jag mig en sväng med längdskidorna, och vädret var mycket bättre både tempraturmässigt och underlags mässigt  för min sena 80-tals tjärvalla!
(Min morfar vallade alltså dom då, efter det har ingen gjort något med dom)

Det gled på fint i spåret och det kändes väldgit mycket lättare än igår.

Efter detta slog jag på Spotify och lyssnade på lite salsa samtidigt som magen fick sig en omgång. Det var riktigt gott.
Laddade med lite mat för att sedan göra mig en kopp kaffe, som jag tog med mig ut på balkongen. Där satt jag i solen och lagade lite på min jacka som verkar vilja spricka lite hit och dit i ärmarnas sömmar. - Billigt skit??

Nu är det var dags för mig att jobba lite på praktikdagboken. Uff, inget jag glädjer mig åt, men det behöver göras!


Jag försöker skaffa mig en "morot" åt detta arbete, och jobbar just nu på att få det "moroten" at gå i lås.
Snälla snälla! =)




Hemma spa <3

Igår åkte jag som sagt längdskidor, vilket var riktigt gott.
Sen tog jag med mig en bok till balkongen och tänkte sitta där och mysa i solen och samtidigt läsa i min bok. (Slyngstads Events av Unni Drougge)
Men huxflux så vaknar jag av att pappa sticker ut huvudet på balkongen och pratar med mig. Det visar sog att jag somnat i en timme där ute. - Det var ju så ljuvligt!

Fick slänga i mig en kopp kaffe för att vakna till liv, samtidigt som jag plitade ner lite skolarbete. Denna praktikrapport som jag måste kämpa med.

Sedan slet jag med pappa ut på en 40min promenad i den sista solen.
Gott gott.
När jag kom hem igen slog jag på bastun så att det värmdes upp medans jag åt mat.

Sedan blev det hemma spa. Gnuggade på ordentligt med mina rosa ljuvligt cocosdoftande tvål (Lush), sen bastade jag och skrubbade lite med skrubbvanten. Sen blev det peeling, sedan tog jag fötterna ett tag.
Man ska ta hand om sina fötter som så ofta är instängda på vintern. Man kan bla. tänka på att gå barfota när man är hemma, så de får lite luft. - Släpp fötterna fria!

Efter avslutad ta-hand-om-mig-själv timme var det dags att plocka upp min vän Mr.X.
Vi rorade oss med lite biljardspel och jag vann 2 av  3 matcher och den sista matchen fick vi sluta innan den var klar för att de stängde.
Haha, vad glad jag blev! Jag vann! =)

Det blev en bra dag allt som allt, den avslutades med filmen Bröllopfotografen och jag skrattade!

Hemma spa
Créme Fraiche fårn Nuxe är en helt underbar ansiktskräm som både kan användas på dagen och natten.
Peeling från Clarins och den ljuvliga cocostvålen från Lush.

Man ska unna sig en ta-han-om-sig-själv stund då och då!

Nu är det torsdag och solen lyser igen, dags för en skidtur!

Sluta va en sur en, följ med ut i naturen!

Sportlov - jajjemän!

Jag fick ta mig själv i kragen och snöra på mig pjäxorna, knäppa på mig skidorna och plocka upp stavarna.
Blev en timme i längdskidsspåret, solen lyste och det var bara jag där. - Gott!
Och helt plötsligt slog det mig, det är ju precis såhär sportlovet ska vara. Skidor, träning och soool <3
Haha, smart va? Men när jag var yngre var det inte så, då slappades det, det festades och jag satt uppe alldeles för länge på kvällarna.
Nu tycker jag om att gå och lägga mig i tid, läsa en god bok och sova ordentligt. Inatt fick jag ihop 8,5 timmar och det är ju jättebra.
Men vad ska jag nu göra utav resten av dagen?
Jo, nu ska jag iaf börja kolla på praktikrapporten, sen kanske det blir en sväng till i spåret eller helt enkelt en kaffe i solväggen på balkongen?





Kom igen,

Sluta va en sur en, följ med uti naturen!


Tråååkigt

Solen lyser och det är 11 grader kallt ute... Klockan är 09.00 i den lilla staden Säffle.
På något sätt känns det som om detta kommer att bli en totalt jättetråkig dag, varför?
Hur kan jag tycka det när jag  bara varit uppe i en halvtimme?
Det ska bestämt bli lite längdskidor idag iaf, bara inte de nedrans skidorna fastnar i snön!

Hmm, jobbigt att jag vaknar 08:30 och känner att jag är uttråkad.
Får se vad dagen har att erbjuda? Det är väl att bara ta tag i det och göra det bästa antar jag.

Jordgubbsugen

Jag är sååå sugen på färska,svenska jordgubbar.


Ha en strålande morgon <3


Valla??

Hmm, jag hade nog behövt anställt svenskalandslagets vallarteam idag. Först gick det jättebra, det glev på fint i spåret och solen lyste. -Helt perfekt!

Sen så hände något, snön började fastna under skidorna och det blev som att åka på sanpapper. Totalstopp.
Man får väl antagligen skylle sig själv, turen hade varit länge på min sida. Har aldrig vallat mina skidor! hehe...

Så det gick toppen när det var kallare ute men nu med sol och plus och minusgrader som blandas om vartannat gick det inte längre.
Jag och mamma skrattade ordentligt åt detta, vi hade nämligen åkt halvvägs och hade en bra bit kvar innan vi var hemma igen. Det var bara att kämpa på. Stanna då och då för att skrapa av lite snö och tappert skida vidare.
Kanske är det dags att köpa sig lite valla? Eller funkar det med stearin tro??

Hoppas ni varit ute och njutit av solen en sväng idag! <3

Shopping! <3

Shopping!

Linne i angora. Rutmfl. 29:- (!)

Jeans Crocker Pep! 399:-

Kofta Seriosally 199:-

Lila linne H&M 69:-

Koj H&M 199:-

Örhängen

Örhängen

 

Det blev som sagt en sväng till Göteborg igår.

Vägen dit var inga större problem men hem var det inte lika kul i snöfall och isgata på sina ställen. Tur att pappa körde och att vi har en bra bil med bra däck.

Vi började med lunchmöte på Joe Farellis som ligger på Avenyn. Jag åt en god pasta med kyckling och champinjoner i krämig sås gjord på bla. grädde och päroncider. Lillebror tog en hamburgare med grillad parma skinka på. Mums*

Sen begav jag och bror oss på shoppingtur medans pappa fortsatte med möte.

Jag fick mig en god cappucino i väntan på att mina jeans lades upp i benen, eftersom min strl. i midjan bara fanns kvar med strl.36 i ben.  Jag är ju inte av modellängd om man säger så!

Självklart svängde jag in en stund på en av mina favorit ställen, Lusch<3 och köpte mig en gudomligt cocosdoftande tvål. Den ska jag bestämt mysa med efter mitt längdpass i spåret idag!

Det var en bra dag, fick lätta på trycket i min väldiga studentplånbok..hehe och umgås med bror och pappa.

Tack! <3

 

 

 


Göteborg

Ska man trotsa vädret och bege sig till Göteborg?
Det var planen iaf, tills mamma kom hem och sa att det var klass 1 varning på vägarna.

Hade de varit jag själv som skulle kört, eller om det skulle varit så att jag skulle sätta ned mitt söta rumpa på en buss... - Då hade jag istället stannat hemma och dragit filten över öronen.

Nu är det pappa som sätter sig bakom ratten, jag och brorsan åker bara med.

Det ska bli riktigt trevligt att umgås lite med bror och far.
Sen blir det lite shopping och har jag riktigt tur kan vi hitta ett bra kaffe ställe, fär jag äntligen kan få min efterlängtade cappucino.

Snillen spekulerar...

Lillebror, pappa och jag. (Mexico -09)


RSS 2.0