Freedaagsmyyys <3

Måste först berätta att jag fick ett munspel av mina väldigt snälla mamma igår kväll när jag kom hem, nu är det bara att sätta igång och öva! =) Kanske blir till att köpa öronproppar till mina nära och kära? hehe...

Börjar min fredag med en riktigt god tallrik müsli med bla. nötter, banan och russin. Smarrigt!
En kopp te och macka har precis avnjutits samtidigt som jag slö kikade på Nyhetsmorgon på TV4.

Det fick bli lite småshopping idag, förutom lite nya sminkborstar så fick jag äntligen till att köpa ett läppglans som luktar sådär lagom mycket och som inte kändes allt för kletigt.

Lumenes serie Natural Code har släppt läppglans med namnet Smile booster. Jag köpte glans nr 3 Soft Papaya.  (69:-)


Det fick även bli ett lack i färgen Stay Pretty, kan erkänna att jag hade lite svårt att välja när jag stod i butiken. Både bland läppglans och nagellack. =) Men lacket blev i färg 15 Stay Pretty som är en rosa ton.

Käkade lunch på stan och det blev fisk och potatis som fick mätta magen idag.

Nu blir det till att läsa lite läxa och sen ladda inför Zumba samt evt. utgång alá Rock this party - som anordnas av Annonstidningen på Harrys ikväll.

Hoppas ni får en trevlig start på helgen, - Freedaagsmyys it is!

Hem <3

Nu kommer snart pappa och Johannes förbi och hämtar upp mig. Dags att packa ihop datorn och packa ned den tillsammans med lite läxor.
Gott att få komma hem en dag tidigare <3

Ha en god torsdags kväll <3

God Morgon <3


God Morgon!

Hoppas ni får en riktigt trevlig torsdag <3

Nu är det skoltajm...


Trix & fix

Försöker fixa och trixa, och jag funderar på hur jag ska få orken till att göra de där grejjerna som borde göras?!

Hmm?
Dagen har varit lite småmulen här i Karlskoga och bara för en halvtimma sen kom regnet, tror dock det lugnat sig.
Skolan bjöd idag på Fritidsgårdsmetodik alá Puttlabäck, dans, mer Puttlabäck och sedan skulle det egentligen vara en lektion med Samhäll till att avsluta dagen. Men eftersom det var eget arbete och eftersom det fanns mer akuta saker att ta itu med så blev det Tro & Kultur plugg.
Har försökt fått ändrat lite anmälningar till Vårruset, då jag skrivit fel på några ställen - det blev ju så många namn och siffror där vid datorn för någon vecka sen! =)
Mailade dem och fick väldigt snabbt svar, tror faktiskt det gick på under en timme då ett svar ploppade in i in-boxen. -Glatt överraskande!

Nu laddar jag inför att gå iväg och dansa med Emma - det ska bli väldigt skojj! Blir ingen löpninga idag eftersom foten har krävt Voltaren för att inte störa mig under dagen. Men lite dans ska väl högerfoten kunna offra sig för??

<3

Trevlig överraskning

Tisdagen är förbi, det har filmats och det har pluggats EU.
När sista lektionen var slut idag så kliver jag upp till entrén i skolan och där står två av mina lärare och pratar med en tredje person som står med ryggen mot mig när jag kommer uppför trappan, en person som jag känner igen väldigt väl. Pappa! Utbrister jag och en riktig lyckokänsla sprids i kroppen.
Det visar sig att han varit i Örebro på jobb och att han stannat till i Karlskoga på vägen hem för att ta en kopp kaffe med mig.

Det blir en kaffe i solen innan han beger sig vidare till Karlstad. - Vilken trevlig överraskning!

Tog tag i mig själv, stoppade ipoden i öronen och begav mig emot elljusspåret. Det blev ca 4km på 25min, känns helt okej med tanke på att det var lite backar upp och ned. Vårruset är på 5km och relativt rakt vill jag tro (alltså inte så mycket backar) så jag är nog inte så långt ifrån att klara det. Yeyy, klapp på axeln till mig! =)

Nu ska jag läsa lite inför tro och kultur, normalitet och avvikelser samt inför Puttlabäck.

Ha en trevlig tisdags kväll <3

Ungdomar i EU??

Samhällslektionen startade och vi ska fokusera på EU. Vi valde alla olika delar runtomkring EU och det fanns punkter som tex. EU-bidrag, Vad krävs av ett land för att få vara med i EU?, vad kostar det Sverige att vara med? och mycket mera. Vi fick även välja redovisningsstätt, muntlig på 5-10min eller skriftligt inlämning på 1,5-3 sidor.
Jag valde Ungdomar i EU och muntlig redovisning - så som det känns nu iaf.

Har kikat runt en sväng på internet och det börjar bli dags för mig att ställa mig själv de frågor jag känner intresse av att få svar på. hmm...

Om ungefär en kvart är det dags för lunch, det som stod på dagens meny lockade inte så värst. Något rimmat kött, innebär inte det att det är väldigt salt? Eller är jag helt ute och cyklar då? hehe...

Efter maten är det dags för motion men vår videogrupp ska använda den till att bla. låsa in vår kära Ewa Friman (lärare) i vårt friluftsförråd och filma några scener till vår  film som sakta men säkert börjar ta form.

Efter skolan idag ska jag försöka ta mig ut på en löprunda i elljusspåret. Pusha mig lite och se hur det ter sig =)

Hoppas ni har en strålande dag!
Här skiner inte solen men det är inte kallt heller!
<3


Ett litet påhitt

 

Musiken pumpade ut ur de stora svarta högtalarna som hängde som en fin inramning runt det svettiga dansgolvet. Just nu spelades det någon slags technolåt och det som just nu föregick på dansgolvet såg mer ut som hämtat från en fågelholk med hungriga små fågelungar som ivrigt sträcker sina halsar mot skyn i hopp om att deras mor snart ska komma med något smarrigt som mättar deras hungriga magar. Kropparna på dansgolvet studsade upp och ned, inte alla i takt till musiken utan kanske mer i takt med alkoholen som strömmade genom deras blodomlopp.


Vid baren var det full rörelse, här knuffades och trängdes det för att komma längst fram och få sin beställning tagen av de stressade men glada bartendrarna som jobbade denna fulsatta lönehelg. 


Vid kortsidan av den svarta bardisken stod en liten blyg figur, med en försiktigt leende på de målade läpparna försökte den unga kvinnan få kontakt med någon i baren som kunde ta hennes beställning. Hon hade nu stått i över tio minuter och försökt få kontakt utan att lyckats.


Plötsligt står en ung man vid hennes sida, han ler och tittar henne rätt in i de blå ögonen. Hon möter försiktigt hans blick och besvarar nervöst hans leende.


– Du måste nog försöka vara lite mer på om du ska få något att dricka innan de stänger, säger han och smäller av ännu ett leende. Vad vill du dricka? Fortsätter han och lägger handen på hennes axel.


Helt förtrollad av snyggingen mitt emot henne lyckas hon få fram ett önskemål om en öl, vilken som helst. Hon hör inte längre den höga musiken, hennes hjärta lyckas överrösta högtalarna med sitt öronbedövande slag. Det slår fort samtidigt som en varm känsla sprider sig i magen. Hennes kinder hettar och hon tackar sin nya foundation för dess täckande egenskaper som i vart fall döljer den värsta rodnaden.


Killen vänder sig om mot baren och får nästan direkt kontakt med den kvinnliga, väldigt snygga bartendern på andra sidan. Han brer på med ännu ett bländande leende, denna gång riktat till den blonda, långa tjejen med en fin urringning som har makten att låta vissa vänta på sin vätskepåfyllning tills de tröttnar eller som i detta fall, kommer svassande med ett leende som går runt halva jordklotet.


Alkoholgudinnan fixar väldigt snabbt fram två öl och, till den lilla blygas förvåning tar hon inte ens betalt för dem. Hon sträcker sig istället över bardisken så att lite mer av hennes bröst skymtar fram och kysser killen på kinden.


Åh, det borde jag anat! Tänker den blyga och hennes förhoppningar släcks med ens, inte skulle väl han vara singel. Killen kysser henne tillbaka på andra kinden och vänder sig sedan tillbaka med de två ölen i ett fast grepp.


– Min syster har jobbat här i lite över två år nu och det har väl sina fördelar kan man väl säga. Skrattar han fram samtidigt som han lämnar över den ena ölen. Skål! Fortsätter han sedan och de slår försiktigt ihop de två flaskorna. – Ska vi gå och sätta oss där borta i soffan så man kan prata lite eller vill…


- Nej, eller jo jag vill gärna prata lite , avbryter den blyga och skäms över hennes tankar om bartendersystern.


Efter ett tags konverserande om standard saker som jobb och dylikt stannar samtalet upp och han tar hennes hand. Den blygas hjärta börjar än en gång slå som ett litet harhjärta och när han sedan lutar huvudet fram för att kyssa henne tror hon att hennes trumhinnor ska brista av ljudet från det.


Slut.

 


Löpning och hjärngympa <3

Startade dagen med en lätt försovning på en halvtimme, tur att klockan bara var 07.30 för då hinner jag fortfarande ta en snabbdusch innan frukosten serveras...
Ja, nu undrar ni säkert om det verkligen kan kallas försovning då skoldagen igentligen inte börjar förräns kl.09 , men jag tycker om att komma upp i tid, lyssna på musik i duschen för att sedan äta frukost i lugn och ro. Kanske ta en extra kopp kaffe om man har lust.

Morgonen startade med en lektion video, vi som har varit lite sega och slappa med vår inspelning fick tummen ur och knåpade ihop en hel del på de 75min som vi hade idag. - Det var på tiden! =)

Resten av dagen följdes av Normalitet och avvikelser, där vi redovisade våra olika studiebesök, samt Fritidsgårdsmetodik där vi fick de första papprena inför Puttlabäck.
Vi ska skapa vår egna fritidsgård, med en något sånär realistisk budget, en skriftlig verksamhetsplan,metodbeskrivning, målbeskrivning, schemalägga personal, öppettider samt omvärldsanalys.

Allt detta ska vi alltså skriva ner, som om vi skulle lämna in förslaget till en riktig nämnd och sedan två dagar efter inlämnandet så ska vi redovisa det genom att på låtsas gå upp inför två av våra lärare och klassen för att presentera vår fritidsgård.
- Spännande!

Efter avslutad dag tog jag och Sarah på oss springskorna och gav oss ut i elljusspåret vid skolan.
Det flöt på riktigt fint och imorgon ska jag ge mig på spåret lite hårdare och prova hur snabbt det går att springa 5km, hoppas på att det ligger i närheten av mitt lilla mål på 30min.
Det är iaf vad jag hoppas och jobbar på inför Vårruset som är den 19 maj i Örebro. - hejja hejja!

Nu ska jag plugga lite tro och kultur i boken Varken familjen eller samhället av Masoud Kamali , en bok som jag även vill rekomendera om man tycker att det är intressant att läsa även om man inte studerar. Den är en studie av invandrarungdomars attityder till det svenska samhället. Hur det är att leva med trycket från familj och samhälle.
- Mycket intessant läsning kan jag lova!



(Varken familjen eller samhället av Masoud Kamali)


Trevlig måndags kväll <3


Multi Pass nästa?

Så, nu har jag fått något vettigt gjort, och nej... mitt rum ser fortfarande ut som om någon släpat in en bomb i en resväska och låtit den explodera...
Sängen blev dock bäddad och kläderna har minskat på golvytan med någon procent iaf. =)
Läxan i Bärande Relationer tills imorgon är läst och frågorna övertänkta, nu blir det bara till att läsa igenom sidorna en gång till innan jag somnar ikväll.

Vi tog en sväng till affären förut och väl där fick jag för mig att det var dags, ett av stegen in i vuxen världen - ett eget Ica kort och när vi ändå var igång så registrerade jag mig så att jag själv kan scanna mina varor och ta betalt själv.
Hela proceduren tog ett tag men när det väl var gjort var det väl värt mödan och tiden. Det kändes som om jag befann mig i en film om framtiden. En framtid då alla kassor kommer vara ersatta med scanningstationer och flygande kundvagnar.
Kassörskorna kommer inte att finans utan det kommer bara att finnas enstaka kontrollanter som då och då ber om att få kika i just min påse för att se så jag inte stoppat ned något utan att scanna det först.
Där gick jag och hörde låten från filmen "Femte elementet" spelas för mitt inre. (Den där operalåten)
Affären kanske just då, denna söndags eftermiddags teddes lite med "spaced out" än vad den egentligen var... men men...

Nu sitter vi här och väntar på vår beställning från onlinepizza - det är ju också lite framtids visioner man får där. hmm...

Multi Pass


Friluftsmetodiken i fredags <3

Lite bilder från Friluftsmetodiken i fredags.
Vi anordnade en lite friluftsdag för Invandrarlinjen på vår skola.
Det blev tipspromenad, skogsbrännboll och muffins bakade vid öppen eld. - Mycket uppskattad dag!
Alla hade vi det väldigt trevligt och solen värmde oss med lite vårstrålar <3


Vår lärarinna Ewa och en tjej ur invandrarlinjen.

Jennis mage smälter muffins och hon passar på att njuta solen.

Elinore och Ann-so <3

Sunday bloody sunday...

Lite bilder ifrån fredagens utgång. Vi startade kvällen med lite otur och missöden vad det gäller Karlskogas stadstrafik och det hela slutadde med att kvällens värdinna Elinore var snäll och hämtade upp oss från den något kalla och regniga busshållplatsen med bil istället. =) Guld värt!



Jag leker dj tillsammans med Christina.

Söta Jenni och jag kör posé-bilder

Linslus...

Nu har helgen passerat och det känns sådär jobbigt söndagsångest...
Inget känns kul, rummet borde städas men man ger upp när sängen är bäddad... Läxor borde läsas men man öppnar uppslaget och tröttnar... Man funderade på att bege sig på shopping men inser att man borde hålla i pengarna...
Hemma kan söndagar vara mysiga, man spenderar den i familjens mysiga soffa, umgås och kanske käkar en pizza... mums*
Sen har jag inte varit i Säfflemetropolen på snart två veckor och jag saknar mina solskensdamer hemma! Till helgen kommer jag och då blir det kramkalas!! Sen missade jag ju Zumban i fredags och det känns inget bra alls...

Nu ska jag gå ut och krama till mig energi från mina internatvänner och ge förslag på olika ätbara alternativ
- Pizza anyone?!!

Aprilväder?

Larmet på väckarklockan får mig att slå upp ögonen, känner mig rätt så pigg och efter några "vakna till liv minuter" kliver jag ur sängen, sätter på min morgonpepp musik och kliver sen in i duschen.
Dags att släppa in lite luft och ljus, tänker jag samtidigt som jag drar upp rullgardinen. Mitt leende vrids till en sur min, mina ögon blir mörkare och all denna pigghet försvann i samma ögonblick som jag ser det vita, kalla som befläckar gräsmattan.
Snö??!!


Och så har det hållit på dagen igenom, det har varit en snö och regnväder som lagt ett tungt humörsnedsättande lock på mina axlar.

Men, nu tror jag bestämt att jag ska snöra på mig löparskorna, stoppa ipoden i öronen och ta mig bort till Konsum en sväng.
Vårruset i Örebro är om mindre än en månad och jag har faktiskt fuskat med träningen så at det räcker nu!



Rörigt inlägg

Skoldagen har bjudit på samhällskunskap och partidebatt. Vi har varit indelade i olika partier och på så sätt redovisar vi dem för varandra.
Jag och min klasskamrat Allis fick centerpartiet och gick in lite extra i uppgiften med egengjorda pins och grön duk. =)


Dagen fortsatte med gruppsykologi och efter maten blev det tipspromenad. Frågorna handlade om lite av varje, hur stort är Sverige? Vilken är Närkes landskapsblomma? Vilken av dessa fågelarter är sist med att flytta tillbaka till Sverige på våren?
Det var en mass frågor jag inte kunde... kände mig väldigt oallmänbildad där under promenaden. -De frågorna finns ju inte med i TP!! =)

Efter skolan blev det en sväng på stan tillsammans med Annso, jag fönstershoppade lite och det enda som jag faktiskt köpte var en kopp te på Som hemma. - Det ni!
Men jag försökte faktiskt att hitta ett par svart genomskinliga strumpbyxor med svarta prickar på. Men de enda jag hittade var inte riktigt de jag sökte...

Såna här fanns alltså inte...

Ikväll har jag, hör och häpna, frivilligt kollat på en fotbollsmatch på tv. Det var inte så illa faktiskt och jag tror jag är en riktig naturbegåvning när det kommer till fotbollstittande! =)
Kvällen avslutades med uppiggande telefonsamtal och nu är det läsa bokdags!

Nej... vilken konstigt inlägg det här blev... jag tror vi stoppar här nu.. haha

Grattis till mina underbara vän Susanne som fyller år idag!



God natt <3

Måndag

Måndagen har passerat, det är dags för mig att krypa ned i sängen.
Det har knåpats ihop studiebesöksredovisning inom ämnet Normalitet och avvikelser, det har filmats till videokursen och det blev en promenix till Konsum för lite avocadoinköp, te mm.
Gottigt!

Well, nu är det sovtajm - det ser jag fram emot. Imorgon ska vi visst ägna oss åt tipspromenad på motionen, nu är det bara att hålla tummarna för vackert väder?
På yr´s hemsida visades ett stort grått moln... suck...

Hoppas ni haft en fin dag <3

Vårdugnad <3


Solros plantering <3



Idag satte jag solrosor. Ska bli kul att se om de stackars fröen från förra sommaren tar sig.
Ska dokumentera deras växande här på bloggen tänkte jag.
De kommer att få bo här i Säffle hemma hos familjen och jag ska truga på mamma att vattna dem.
Nästa bild kommer vid Valrborg, då jag är hemma igen.

Nu ska de bara suga åt sig näring och sol.

Sun(ny)day <3

Söndag och solen skiner. Det blåser på rätt bra samtidigt så det gäller att ha något vindtätt eller hitta sig ett lä - läge =)

Gårdagskvällen spenderades på bästa sätt, tillsammans med tre goda tjejer, god mat, tårta och en massa prat och planering inför kommande sommarsäsong. Det finns så himla mycket att se fram emot, och glädjen sprids när man pratar om förra årets sommar och minnen.

Sommar 2010 blir toppen den!
Jobb: Check
Midsommarplaner: Check
Underbara vänner: Check

Ser ju strålande ut det här!

Ha en strålande söndag, gå ut i solen och njut <3

Selvangivelsen = check! <3

Vilken lättnad som spred sig i hela kroppen när jag tryckt på knappen "Leverer selvangivelsen" på alltinn på skattetaten, - jägarns vad gott!

Har hållit på och kränglat med selangivelsen sen imorse, när jag tillslut fick till ett nytt konto på alltinn.no och kunde göra den elektroniskt så blev allt så himla mycket enklare än att sitta och knepa med papperslappen. + att man slipper posta och orora sig för om den kommer fram i tid eller inte.
Nu fick jag istället ett mail bara sekunderna efter som talade om att den blivit levererad. GOTT!

Nu skiner ju solen, fast det är blåsigt. Funderar starkt på att packa ihop ryggsäcken och knalla bort till badhuset en sväng. Simma lite kanske??

Senare ikväll är jag bjuden bort till min vackra vän Sussi som bjuder på lite för-födelsedags fika =)



Titta vad fina vi är! (Jag, Suss, Mello) <3

Trötter

Efter avslutat zumbapass igår blev det mat. Inget nyttigt eller så, lite pizza. Jag kunde dock inte få i mig så mycket. Blev stentrött, la mig i soffan under en filt, och somnade...

Mamma och pappa hade vänner här och det spelades musik, pratades och var trevligt. Men som en liten unge somnade jag.
Vaknade till liv när klockan blev strax efter midnatt och förflyttade mig ned till min egen säng. Zzzz!

Nu är det en ny dag, lördag, och jag börjar vakna till liv tillsammans  med en kopp kaffe.

Vädret visar sig inte från sin bästa sida direkt men det regnar ju inte...än...

Ha en fin lördag <3

Zumbamaraton

Då har jag varit hemma i ca. en timme. Maten är i magen och kaffet står på bordet här intill.
Mamma och pappa tog sig en tur med motorcykeln och jag passar på att slappa lite innan vi ska iväg på zumbamaraton som börjar klockan 18.30.
En perfekt fredagsmys aktivitet!

Kanske ska jag ta med mig kaffekoppen och lapa åt mig den sista eftermiddagssolen??



Ha en fortsatt fin fredag, gör något gott, mysigt, latigt, ansträngande, svängande, glädjesoridande eller kärleksfullt utav den! <3


Friluftsmetodik = Freedaagsmyyys <3

Fredag betyder hel dag med Friluftsmetodik, idag blir det div. surrningar och självklart blir det utomhus! Och solen skiner!
<3
Senare bär det av hem till Säffle, där laddas det inför Zumbamaraton<3 - vilken fredag!

Kvalitativt fredagsmys!



Hoppas ni får en fin fredag!

Fel bil...

Hemkommen efter en spännande kväll på "Vårat Gäng".
Det startade med lite fika och sedan blev det lite sång och musik. Kvällen fortsatte sedan med dans, jag blev minsann uppbjuden två gånger! =)

Det var glada människor och jag log hela kvällen. Ett mycket bra studiebesök som jag avslutade med att nästan hoppa in i fel bil...

Jag hamnade lite på efterkälken på väg till vår lärares bil och ökar takten för att hinna ikapp. Så ser jag (vad jag tror är rätt bil) backa ut och jag skyndar mig lite mer. När bilen precis börjar köra sakta framåt så är jag precis framme med bilen och är på väg att öppna dörren för att hoppa in.
Då möts jag av förarens förvirrade blick och inser snopet att det inte alls är den bilen som jag skulle med.
Den något överraskade föraren hissar ner rutan, ser undrande på mig och jag säger snabbt förlåt och kväver ett skratt.

Jag tittar nu till vänster och ser rätt bil, där inne ser jag min klasskamrat Erica och min lärares ansikten...
När jag öppnar dörren möts jag av gapskratt och jag är inte sen att falla in.

Den får jag bjuda på... =)

Nu sitter jag i internatsoffan och ser på Van Helsing tilsammans med två goda internatare.


Snart dags för sängen och en god bok, orkar inte se klart filmen klänner jag.

Hoppas er dag varit bra! <3

Bakom mina solglasögon <3

Fönstret till mitt lilla internatrum står på vid gavel och det är bara att njuta.

Solen har värmt och bjudit på sina glädjegivande strålar hela onsdag lång och eftersom jag bara har haft en lektion idag, som var dans, så spenderades resten ute i vårvädret <3 - Det är lyx det!
Känner mig glad och lätt, fick ett ryck och städade mitt rum imorse efter frukost, det blev både ihopplockning av alla kläder, toalett, dammsugning och det slutade med att jag tog ett svep med skurmoppen.
Nu doftar här gott av grumme grönsåpa, naturvänligt och fint!

Efter den enda lektionen och lunchen så begav jag mig tillsammans med två klasskamrater in till staden. Där slog vi oss ned på en uteservering med kaffe och cappucino. Mums* Där satt vi i någon timme innan vi åkte tillbaka till internatet igen och placerade oss i solväggen.

En gudomlig dag hittills, och jag tror starkt på att den fortsätter i samma stil. Klockan 18.15 är det dags för studiebesöket.
Det blir skoj!



Hoppas ni haft en strålande dag och att den fortsätter så! <3

Dromedar Ida?

En solig tisdag har farit förbi.
Den har innehållit redovisningar av olika partier på samhällskunskapen. Gruppsykologi och sedan var det dags för motion.
Annso och Lejla höll i lektionen och det blev volleyboll.
Vi övade olika slag och jag kände mig riktigt taggad och övade på fint tillsammans med en klasskamrat.
Så känner jag att det gör ont precis nedanför höger handled och när jag tittar ned så ser jag att det har svullnat upp.
Som en puckel nedanför handen som gör ont.
Oj då, men den gick ju att röra på och det gjorde ju inte direkt dödligt ont.
Jag bestämde mig dock för att hoppa över matchen, eftersom det gjorde grymt ont när man kom åt "puckeln". Sen spirade lite fint ut upp till armbågen.

Nu, sex timmar senare sitter puckeln fortfarande kvar och det gör ont.

Håller jag sakta men säkert på att förvandlas till en dromedar???


Är det såhär jag ser ut imorgon när jag vaknar??

Efter avslutad skoldag kidnappade jag med mig Olle och hittade en relativt vindstilla solvägg. Där satt vi tillsammans med Lars Winnerbäck strömmande ur datorn och filosoferade i en timme i väntan på middag.

En fin dag som avslutades med en tur till staden, där införskaffades det hemligheter som vi ska busa med runt omkring internatet. - Det ni! (Bilder och ledtrådar kommer senare fram över...)

Nu laddas det för lite filmkväll eftersom vi imorn har lyx med sovmorgon till 10.45 och sedan slutar vi 12.00.
Imorgon ska vi nämligen på studiebesök inom kursen Normalitet och avvikelser.
Jag ska tillsammans med Erica och vår lärarinna Foppa besöka "Vårat Gäng" i Karlskoga. =) Spännande!

Ha en fin tisdagskväll <3

Sol <3

Solen skiner, fåglarna kvittrar, på framsidan står grannen och gräver i den monstruösa snöhögen för att hjälpa våren på traven.

Balkongdörren står öppen och där ute sitter mamma och dricker sitt kaffe.
Det är verkligen vår, det är converse-time och solglasögon på.

Idag ska jag bege mig tillbaka till Kga. skolan väntar och jag blev faktiskt sugen på att få bita tag i lite skolarbete! =)

Jag hoppas på att vårsolen håller i sig under veckan och att jag kan få ragga med mig Annso på en kopp kaffe på någon uteservering någon dag. <3

Neej, nu lockar balkongen på mig. Sedan vankas 2 års kalas för plutt kusinen.

Sol<3

Let the sun shine<3

Solen nästa <3


Måndag

Måndags morgon, klockan är 08:55  och om 5 min. börjar skolan. Fast jag är ju i Säffle och skolan ligger ju i Karlskoga. Hmm... Så nej jag ska inte dit idag.
Nya friska tag imorgon tisdag, segt och missa en massa i skolan men det kändes ännu mer segt att åka igår. - Varför ligger inte skolan närmare hem?
jaja... Känns nog bättre sen bara jag kommer fram.

Ha en strålande måndag, solen skiner <3

Vårigt värre<3




Vårigt värre!
Var duktig idag och postade två sommarjobbs ansökningar. (Håller tummarna!)
Fortsatte min promenad ner till vattnet i Säffle. Det var det full fart på Byälven som jobbade på med att flytta smältsnö till Vänern.
Vackert!
Converse, ljusa jeans och skinnjacka kändes väldigt vårigt och jag frös inte en enda gång. =)

Träffade en vän på vägen och vi slog följe upp till Bylunda(min gamla fritidsgård). Förenade nytta med nöje och fick tag i målplanen som jag behövde till skolarbete framöver.

Efter avslutad kaffekopp blev jag upphämtad av Mello och vi begav oss hem för en snabb kopp kaffe i solen.

När hon fortsatte vidare så slog jag mig ned på balkongen, där är det eftermiddags sol och vindstilla. Det var ljuvligt <3

Nu är det strax dags för zumba. - Freedaagsmyyys <3


Yesterday <3


Tre glada inför konserten.


Musikerna Louise hade med sig var riktigt bra!


Här kanske man ser lite av den nya hårfägen?
Lite slingor..=)

Vi fick lyssna till gamla låtar som Never gonna be your lady, Let the best man win och även en del nya från den senaste plattan. tex. Mellan noll och ingenting.
När konserten var slut så sålde skivor i foajén och man kunde även få sin skiva signerad. Så vi passade på.

Dags för lite mat så vi begav oss till Galna Tuppen. Jag åt mig mätt på en god clubsandwich med bacon, kyckling och smarrig avocado.
Sen var det hem och sova. Zzz.

Jag fick papper ifrån Norge igår, dags att deklarera. - Inte min favorit sysselsättning kanske...

Idag är det fredag och soler kikar fram.
Nu ska jag snabbt plocka undan alla kläder som ligger spridda i rummet för att sedan ta mig en promenad och få luft.
Ikväll är det dags att svettas igen, - oooh va gott! Freedaagsmyyys!!

Ha en fin dag<3

Louise Hoffsten



Louise Hoffsten och hennes "Sockerkompisar", som hon presenterrade dem som gjorde en riktigt bra konsert ikväll.
Salongen var inte fullsatt, vart var resten av Säffles befolkning? Det fanns lätt 70 platser kvar!
- Ni missade något!

Ger er lite mer bilder och skriver om hela dagen imorgon, timmen är sen och jag är sliten efter en händelserik dag.

Natti <3

Torsdags planering <3

Sittter och kikar på tv4s inslag om Trädgårdsmässan och blir så himla sugen på att vara där!
Blomster, dofter och färger tycker jag om. Till veckan blir det till att förså mina solrosor, så att de kommer upp och blir fina tills våren kommer på riktigt =)


Strax är det dags för mig att bege mig till Åmål och Karlbergsskolan igen,


Om det är så att man sitter hemma i Säffle eller Åmål just nu, frukosten är avslutad och man känner sig lite förvirrad. Vad ska jag göra denna gråmulna torsdag??

Här kommer svaret:


(Bilden är lånad från Sofia Westlunds danscenters hemsida)


Sådär ja, då har man planer för förmiddag och en bit in på eftermiddagen, - jaha och sen då??? Resten av dagen tänker ni.

Jo, då ska ni tar er 15km från Åmål och till Säffle, där är det nämligen ljuva toner till kvällen.
(Passa på att äta innnan så ni inte svälter ihjälv! En dusch passar också bra...)


Kl.19.00 éntrar denna kvinna scenen:




Louise Hoffsten mina damer och herrer!
(Efter denna konsert kan det passa bra med lite middag och en kopp kaffe)

Och vips så har jag planerat hela dagen =)

Nu ska jag packa ihop mina träningskläder och sen bege mig...

Ha en fin torsdag allihopa <3

God kväll <3

Vad blev det av onsdagen?
Jag fick några sommarjobbsansökningar skrivna. (Nu ska de bara skrivas ut och postas)

Klipp, färg och slingor blev resultatet efter ett besök på Lilla Salongen, som vanligt så blev jag helnöjd =)

Massa prat och kaffe hemma hos min goda vän Marielle, helt klart en fin lägenhet med fina människor i!

Vi dansar för Haiti
Välgörenhetsgala för barnen i Haiti, gjord i samarbete av Åmål drill och dans (?), Sofia Westlunds Danscenter, Musikskolan i Säffles dansare. Kvällens konferencier var Martin Lidberg.


(Bild lånad av Sofia Westlunds dancenters hemsida)

Det var en riktigt fin dansgala som bjöd på mycket känslor genom sina dansnummer, sorg, hålla-andan-nummer men först och främst glädje!
Jag blir så himla avis på alla duktiga dansare!

Nu är det verkligen dags att sova. Imorgon händer det grejer igen och då är det bäst att vara pigg!
Klockan 11.00 är det nämligen dags för föreläsning av Martin Lidberg och sen vid 13.00 blir det fyspass också lett av Martin.
-Spännande!

God natt <3



Frukost <3

Ojdå, det var inte förräns klockan 14 jag skulle vara hos frissan idag. Men hellre att det var två timmar åt det hållet än tidigare. Nu har jag ju inte missat min tid iaf =) Det blev frukost i lugn och ro...

Mmm Frukost:
Havregrynsgröt med psylliumfrön. (För att få i magen fibrer) Toppat med skivad banan och kanel.
Lite mjölk på det så har man en strålande start på en onsdagsmorgon.
Fyllde på med lite lingongrova , juice och nu myser jag med kaffe.

På tv tävlar de i tyngdlyftning och jag är lite smått imponerad måste jag säga!
Uff vad de lyfter här på morgonkvisten!

Nu blir det till att fylla på en skvätt kaffe.
Sedan blir det plugga och belöningen blir klippning <3

Ha en fin onsdag.

Sängtime <3

Nu är det verkligen sängtime för mig.
Är egentligen stentrött men jag tänkte slänga in några rader innan jag slinker ned under täcket i min mycket underbara säng. Där under sänghimlen drömmer jag om att vara en prinsessa i något varmt spännande land. =)

Imorgon klockan 12.00 ska jag befinna mig på Lilla Salongen här i Säffle. Det är dags att få färg och toppar uppfräschade.
Jag har klippt mig där i alla år och är alltid helnöjd. Det som jag tycker är så bra, förutom att det alltid blir snyggt och att de är så trevliga, är att om jag säger gör vad du vill. - Då gör de det. Inga mesar här inte! (Kan bero på att de vet att jag menar det när jag säger det också...) =)

Efter detta blir det till att möta upp min vän Mello, hoppas på en kopp kaffe och på att samtidigt få inspektera den nya lägeheten hon har gått och blivit samob i! =)
Senare hoppas jag även på att få träffa den andra i The GirlZ supreme, Susanne.
Det är liksom läge med update om allt runt omkring oss tre här känner jag!! Pronto!

God natt allesammen <3



Titta så fina de är! =) Det är verkligen en störtskön bild från en av -09s sommarfestiviteter.

Styrka

Nyss hemkommen från ett litet styrkepass. Det var gott det!
<3
Min värld har snurrat sen jag vaknade imorse, förstår inte riktigt varför??

Men nu efter träning och lite mat i magen tror jag att det lugnade sig.
Och nej, jag tror inte att det har med maten att göra. Det snurrade redan imorse när jag gick upp ur sängen, det snurrade sig sen genom frukost och träning. På hemvägen efter så slutade det.
Hm, kan det vara så att det var träningsabstinensen som slog in?? hehe =)

Undrar vad resten av dagen bjuder på?

<3

23års firande med Twister <3



Top spicy!
Denna dansmatta från GOLD LEOPARD KING drar garanterat upp mungiporna. När man kopplar ihop den med tvn så är man vips tillbaka bland de första Super Mario spelen. (heter det åttabits spel?)

Låtarna låt också som de spelens blippande, My heart will go on poppade förbi och den mycket fina biten Kankouno beat the girl next door var också en humörs höjjare... haha! =) Ja, det är bara att kolla in förpackningen så får man en föraning om hur spelet var.

Sedan fortsatte vi med Twister, och ja, det var helt enkelt jätteroligt. Jag skrattade och kämpade flera omgångar.

Vad gör jag? (Fuskar?)

Det var alltså Anna 23års dag igår, och den firade vi först med god mat och smarriga kladdkaksmuffins hemma hos Annas föräldrar.
Senare fortsatte vi hemma hos Anna och roade oss kungligt med dessa spel. Twister blev helt klart en ny favorit! <3

Ska bli kul att se vad denna tisdag erbjuder, kanske lite träning tillsammans med bror?

Ha en fin tisdag allihopa <3

Påskebilder <3

Långfredag. Påskgala
Farmor & Mats
Kvällens meny
Lite vy från backen
hihi bildbevis
Experium, bowling

Experium
Mamma och jag är sannerligen glada.
I pianobaren.

Lite bilder ifrån påsken.

Hemma

Hemma igen, ska uppdatera med lite bilder från helgen senare ikväll. Nu ska jag ladda inför ett påskzumbapass.
<3

Påskgala

Nu laddar jag inför Påskgala på Vinterträdgården på Högfjällshotellet här i Sälen. Det blir god mat och underhållning av Kalle Moreaus och Lyxorlestern. Det känns som att det kommer bli en riktigt lyckad kväll med goda vänner, familj och trevlig atmosfär. Hittils har dagen varit bra trots snö, mulet gråskala. Har köpt mig ett par nya termonyxor från Stadium outlet nere i Sälen byn. Hoppas ni alla får en fin långfredags kväll! Imorn blir det Experium för vår del.

April, april!

Idag får man passa sig. Det är en lurig dag och känner jag mig själv rätt så kommer jag till att åka dit när jag som minst anar det =) Men det är sånt man får bjuda på!

Glädjer mig åt Tv4´s små påskkärringar och påskgubben som befinner sig i deras studio. Och åt att barn säger lite som de tycker ävan fast kamerorna är på.
Hejja!

Det är något slags snöregn som faller över Säffle staden idag och det ger ett grått dis som tynger och gärna vill dra med sig humöret.
Ack nej! Om några timmar blir det till att packa in sig i bilen och bege sig till Sälen.
Vad händer där under påsk?

Idag blir det bara till att landa uppe på Högfjällshotellet och käka någon god middag till kvällen
Imorgon fredag blir det evt lite turen i backarna om vädret tillåter och på kvällen bjuds det Påskgala med Svenska Lyxorkestern som står för musiken och till det, god mat. Äntligen dags för lite klackar! haha
På lördag ska vi besöka Experium som är Sälens nya äventyrsanläggning med bad,bowling, surfvåg och bastu värld (där kommer jag sitta)

Söndagen blir det hemfärd.

RSS 2.0