Imorgon bär det av!

Här packas det... Termobyxor i två varianter, ullunderställ, tjocka tröjor, gosiga duntofflor, sovsäck, godis, liggunderlag, skor, skidjacka, färdkost, div. meduciner, shampoo, i-pod, banan, handvärmare, mobilladdare, fotvärmare, tidning, handsprit, deo, hjälm, badkläder, mössor.... It goes on forever!

Nu känns det ändå som om jag är klar, med chicken taco och cola i magen klarnar tankarna och nu är det bara det sista som ska ner.
Antagligen så kommer jag imorgon komma på en del saker som borde varit med och säkerligen så kommer jag under veckan upptäcka att det mesta som packats med var helt onödigt!

Imorgon klockan 08.00 avgår bussen från Karlskoga Folkhögskola, via Mora, Åsarna och Vilhelmina för att slutligen komma fram till vår destination Hemavan. Det är dags för Vinterfjäll och det är också dags för oss i FL2 att göra vår sista resa av detta slag tillsammans. Vi har under fyra terminer tagit oss igenom först ett regnigt Sommarfjäll vid Grövelsjön, en spännande Kanothajk där alla lyckades hålla sig torra, ett Basläger tillsammans med våra ettor där vi provade på Äventyrspedagogik och lägerbygge. På dessa resor har vi skrattat ihop, varit irriterade på varandra, sjungit tillsammans, uträttat våra behov i samma blåbärsris, tröstat och pratat med varandra.

Imorgon klockan 08.00 startar Vinterfjäll - den sista färden (mohaha) så att säga.

Det känns otroligt kul att göra denna sista friluftsutbildning, samtidigt som det känns sorgligt då detta är det sista vi gör tillsammans innan det är dags för en lång åtskild period med praktik på olika ställen i Sverige (och för vissa världen). Sedan blir det en intensiv slutspurt med projektarbete och en liten avslutningsresa med klassen.
Men än är vi inte där, först tar vi oss an utmaningen Vinterfjäll!

17 timmars enkel bussresa med inplanerade lekar och olika quiz blir det lördagen går åt till.

Söndag är första dagen och på schemat står utförsåkning med en del nybörjare och en del mer erfarna, förhoppningsvis inga benbrott. Fortsätter med detta på måndag och vi ägnar oss åt lite föreläsningar på kvällarna.

Här kommer tisdagen och det innebär längdskidor upp på fjället (något som jag verkligen ser fram emot!) och väl på fjället blir det bivack grävning och övernattning för oss som vill. Här får jag verkligen prova min gosiga dunsovsäck!
En bassäng, buppelpool och bastu väntar oss på onsdagkväll när vi klarat av natten i bivacken och återvänt ned till anläggningen.

Sedan fortsätter vi på torsdag med utförsåkning och lite föreläsning innan det blir fredag och den långa bussfärden tillbaka till Karlskoga startar.

Nu ska jag nog krypa ned i sängen och suss.... för nu är jag väl färdigpackad... eller?


Plugg och efterlängtad träning

Efter avslutad skoldag så var det äntligen dags för mig att få komma iväg till gymmet.
Den nedrans förkylningen hänger fortfarande i men jag tänkte träna bort den innan vi åker iväg för Vinterfjällsutbildning på lördag. -Smart va?!
Förra veckan blev det ju bara det där Militaryfitness passet, någon promenix och sen avslutade jag i söndags med en halv mil längdskidor i strålande solsken. Så helt inaktiv kan jag väl inte säga att jag varit kanske...

Gårdagskvällen spenderades med symaskinen och det blev kreativt skapande av sovsäcksöverdrag samt skoöverdrag till vinterfjäll, så när vi idag slutade lite tidigare så var det med glädje jag klev in på gymmet kl.16.00. Benen och rumpa fick sig en rejäl omgång med benböj med stång samt utfall, det slutade i spaghetti legs (visste ni att det även är ett slang för en tjej som ligger runt mycket? Alltså ben som fladdrar överallt? Men killar då? Är de noodle legs då?) och nu blir jag nästan besviken på om det inte finns lite träningsvärk där imorgon och i övermorgon.

Nu riktigt längtar jag efter tandborsten och sedan till att få krypa ned under täcket och läsa lite.



Åh, snart måste man börja packa inför lördagens avresa mot Hemavan och vinterfjäll också, jag tycker det är lite jobbigt att packa... men min jacka har en given plats!

RSS 2.0