Toppen!

Lördag och söndag bjöd på två fantastiska dagar och kvällar. Efter en mysfrukost snörade jag på mig löparskorna och begav mig ut till Björnön och tillbaka, när jag tagit mig 6,5km sa förkylningen ifrån och jag fick avbryta min löprunda och ta mig hem genom att varva powerwalk och jogg. Det kändes segt men inte oväntat...
Lördagskvällen bjöd på en dansant utgång med trevliga tjejer, mycket fina hårkomentarer och jag somnade nöjd med trötta fötter.
Söndagsmorgonen kom med sol och värme, jag passade på att avnjuta solen och vårstädade på min minimala uteplats. En skön promenad ner till Lillåudden med Sarah och fika hos Louise blev söndagens eftermiddagsnöje och jag rundade tillsammans med Sarah av kvällen med biomys. The Hungergames på Västerås nya superfina biograf där helt plötsligt Lenny Kravitz dyker upp på bioskärmen, jag hade glömt att han var med, och jag tappade andan en sväng - min favorit! Min favorit som jag dessutom ska få se live i juni! <3 <3 iiiiiiiih! Fjärilar i magen!

Att träna...

...eller inte träna. DET är den stora frågan.
Förkylningen är lite bättre, inte alls bra men ändå bättre. Jag längtar till gymmet och jag längtar verkligen efter att få snöra på mig löparskorna och ta mig en tur!
Ska jag ge mig själv lite gymtid idag, trots snörvlig näsa tro? Ja, det tror jag går huur bra som helst!

Vegetarisk böngryta

När jag körde hem ifrån jobbet i eftermiddags så sken solen och bilen visade att det var 14grader ute. Perfekt löpväder! Åh, vad jag så gärna ville vara frisk och ta mig en milrunda... Men frisk var jag ju inte. Jag var riktigt träningssugen och tänkte i alla fall unna mig en sväng på gymmet, en liten lugn sväng. När jag väl klev in på gymmet var jag superpeppad och råkade köra på som bara den. Svetten lackade och musklerna var pigga men inte resten av kroppen på något konstigt vis. När jag kom hem och lugnat ned mig började jag med maten och kände då att jag kanske borde vilat från gymmet en dag till. Det lär märkas imorgon om det var idioti att gymma eller bra.
-Hoppas på det senaste!
Jag lagade i alla fall en super mumsig vegansk/vegetariansk gryta till middag, så himla gott! Stora vita bönor, svarta bönor, kidneybönor, paprika, krossade tomater, majs, vitlök, lök och massvis med mumsiga kryddor. Detta serverades med lite basmatiris - mumseluringen! och matlåda i flera dagar blev det.

Helgen

Helgen flög som vanligt förbi och KusinVitamin var här och satte guldkant på den. Vi kikade runt i stan, fikade i gamla stan, spanande in torget som var belamrat med olika ätbara saker från all världens hörn. Pannkakor, fudge, olika grillrätter, ostar och korvar. Inte något köpte vi eller smakade på eftersom vi precis ätit Sushi till lunch. Tur kanske!
Mumsiga låånga frukostar, god mat och lugn har kantat vår helg och det var välldans skönt! När nu kusinen åkte igår så blev det ensamt och min förkylning bröt ut, fasiken, det har jag ju inte tid med. Nu ska jag kanske gå till gymmet, eller så kanske jag ska dra på mig kläderna och ta en promenad för att låte kroppen vila en dag till, så kanske förkylningen försvinner?

Fredagsfrukost och födelsedagsbarn

Min fredagsfrukost blev den mumsiga nötmixen, som vanligt då... Tänkte dela med mig av receptet.
Kärna ur och dela ett äpple, dela i två och använd ena delen (andra halvan kan sparas i kylskåp till senare eller till nästa frukost) Skiva och dela äpplet i lagom stora bitar. Tag sedan en banan, dela på hälften och dela halvan i lagom bitar. (Jag brukar även slänga i lite frusna blåbär men idag var de tyvärr slut).
Svosch ned i en djup tallrik, ringla över lite linfröolja. Eftersom det är fredag så ringlade jag även över pyttelite honing.
Tag en skopa nötmix, ca.1dl och häll över. (Min nötmix innehåller valnötter, caschewnötter, solrosfrön, linfrön, lite russin och lite annat smått och gott jag tycker om. Sedan har jag blandat i kanel, för jag älskar kanel.
Häll sedan över ca.1dl naturell lättyoghurt.
Frukosten är nu serverad!
Idag är det ingen vanlig fredag, bästaste Susanne fyller år! Jag önskade jag kunnat dela på mig, skickat en del till Säffle med skumpa och jordgubbar och låte den andra vara kvar här för det stundande helgmyset med KusinVitamin.
Grattis!


Nu kör vi!

Gårdagen var en mindre bra dag, morgonens styrkepass satt fint men sedan dalade min dag och humör...
Idag ska jag se till att dagen blir bättre och jag längtar redan till eftermiddagens löppass!
image description

Yes, jag gjorde det!

Idag sprang jag min första 10Km utomhus, utan att stanna, och jag är nöjd med min första tid på 58min och 54sek. Det var, tro det eller ej, fantastiskt skönt att springa idag, ut till det vackra Björnö och hem igen! Dock har båda mina stackars fötter fått lite blåsor, fötter och ben ska få vila imorgon under stryrkepasset och sen ska jag unna mig skavsårsplåster.
Klapp på axeln till mig!

God morgon lördag

Var hemma 00.40 inatt efter jobb. Jag anade att det skulle bli för lite sömn, och mycket riktigt... Strax efter sju tiden imorse slog jag upp ögonen, magen gjorde ont efter de mycket god men ej "så bra för magen" kanelbullarna. Älskar verkligen kanelbullar och jag tryckte i mig två stycken igår, trots att någon liten stackare i mitt huvud försökte stå emot. Så då bråkar magen lite med mig idag, så är det alltid efter att jag ätit sådant som jag borde unvika. Hungrig var jag också men jag tvingade mig att ligga kvar och halvslumra i en timme, sedan fyllde jag på med mumsig frukost bestående av nötblandning, äpple, banan, linfröolja och och naturell yoghurt. Nu laddar jag inför en liten promenad/jogg, kaffe behövs för att genomföra dagens lilla träningspass - det vill jag lova!
Om några timmar jag bege mig mot Karlskoga, återträff med fritidsledarutbildningen står på dagens schema. Det kommer bli väldigt kul att träffa alla de som kommer, den enda som jag träffar kontinuerligt är min vän Sarah, så detta ser jag fram emot!
- Yes it is!

Lite sol och värme...

Längtar till sommar, sol, värme, goda vänner och långa dagar på klipporna. Dagen får gärna avslutas med trivsamt sällskap, som denna sköna mö!
Och Bluesen... Måtte vädergudarna vara på vår sida i år, så att vi kan återuppleva sköna dagar vid vattnet och bluesmusik på nätterna.

10 Km

Idag spragn jag 10 Km på löpbandet, 57min med 1,5 i stigning. Nu vet jag väldigt väl att 10km på ett löpband inte är det samma som 10km ute i naturen, men jag gjorde det i alla fall och det är ja stolt över.
Efter träningen kom Björn på besök, det blev tisdagsmiddag och (hör och häpna) hockey.
Imorgon är det dags för lite styrketräning och jobb, kanske är det dags för ett väss med dammsugaren också?

Idag längtar jag efter att få svettas!

Hoppas den känslan finns kvar efter jobbet.

Påskhelgen som smet iväg...

...var lite stressig, skön, mysig, glad, matig, äggig, musikfylld och alldeles jättebra!
Som vanligt hann jag inte med hälften av det jag hade velat, en del goda vänner missade jag helt tyvärr!
I onsdags eftermiddag så styrde jag kosan mot Säffle, redan på torsdagen var vi på g upp till Sälen efter en sväng på gymmet med en vän. Väl uppe i Sälen blev det Experium och deras Sauna Värld, en god middag på Majkens Sylta och sedan slog jag rätt snabbt igen ögonen på hotellrummet. Fredagen startade med hotellfrukost och sedan begav vi oss ut i backen för några åk. Kvällen bjöd på Långfredassupé i Vinterträdgården på Högfjällshotellet. Bra musik, bra mat och kvällen/natten avslutades i Pianobaren. På lördagkväll var vi hemma i Säffle igen, en idé om utgång lades snart åt sidan och ersattes av kortspel och varm choklad. Så kom söndagen och min farfar, Gittan och faster kom på middag, kvällen spenderades med en god film och en vän. Vips! Så vart det måndag, brunch med familjen och sedan byttes det till sommardäck.
Tjoflöjt!!! Så hade heeeela påsken susat förbi och Batmobilen och jag fick sällskap av KusinVitamin tillbaka Västerås.
Kusinen tog tåget mot hufvudstade och helt plötsligt blev det väldigt ensamt, ensamt kan både vara skönt och tråkigt på en gång... Så jag gjorde mumsig kvällsmat, rött te, valnötsbröd med ägg och en härlig tallrik med naturell lättyoughurt, linfröolja, blandade nötter och fröer, banan, äpple och lite färska jordgubbar fick förgylla måndagskvällen.
Nu väntar fyra dagar med jobb och träning, på lördag bär det av till Karlskoga för klassåterträff!

Inspiration...

...och en kick i rumpan är det jag behöver nu. Ska släpa mig till Friskis för ett löppass, men först måst jag vänta på att maten i magen ska komma ut i kroppen och ge energi, inte håll.

April - redan?

Det är den andra april idag, dagarna rusar på och ibland känns det nästan som om man ska trilla av i nästa kurva. Just nu känns det som om det är ganska mycket som händer, både på jobb och på fritiden. Nu är det två intensiva dagar på jobb kvar innan jag omfamnar påskledigheten. Imorgon är det fullt ös medvetslös med en massa barn, det är kommungemensamt arr. på g, sport-och skapandedag. En prova-på-dag som kommer innehålla spökboll, disco, skapande, judo, bågskytte med mera. Jag ska koka ändlöst med korv till barnens mellis, kycklingkorv, vegetarisk korv och vanlig korv. Sen får jag se till att kaffe finns så att alla ledare håller sig lugna också! =)
På onsdag åker vi med gården till Gustavsvik i Örebro, bada bada hela dagen. Antar att jag kommer vara ordentligt sliten när jag sedan styr batmobilen hem mot Värmland. En snabb mellanlandning väntar hemma i Säffle innan det är dags att bege sig mot Sälen. Påskgalan väntar, musik, god mat och kanske ett besök på Sauna Världen. Har man riktigt tur är det fint väder och åkbara backar.
Det känns riktigt gott att jag är ordentligt igång med min träning, 4-6 pass i veckan brukar jag få till. Skönt! Den här veckan kanske det blir något mindre med tanke på allt som händer, tursamt för mig så blir det ingen stillasittande i alla fall.

RSS 2.0