1a advent.

Då har vi påbörjat nedräkningen inför julen och även i mitt lilla krypin har det första ljuset blivit tänt.
Efter en skön helg hemma i Värmland så kändes det lite ensamt men ändå gott att komma hem. Jag älskar verkligen min lägenhet, den känns mysig och välkomnande att komma hem till. I helgen har jag mest spenderat tid med min mamma och vi har fyndat på Erikshjälpen, fredagsmyst med tacos samt besökt moster och druckit glögg i hennes växthus. En toppen helg som tog slut alldeles för snabbt, som vanligt då när man åker "hem hem".
Erikshjälpen bjöd på en del fynd i lördags, en stickad ulltröja, stapelbara kakburkar, "nya" stickade tofflor, en mjuk halsduk och en supersöt lykta i formen av en uggla... Tror jag blivit ett litet "ugglefreak", örhängen, en tavla en porslinsuggla och nu en lykta.

Skruttigt...

Ibland känns livet lite skruttigt, som denna morgon... Somnade försent, fått sin sömn förstörd av mardrömmar som ser till att man vaknar med ett ryck och hamnar i panikkänsla över något som inte är sant.
Känner mig mer ensam än på länge och detta trots att jag hade en toppenkväll på jobbet igår + att jag ska åka hem idag.  Brottas med någon slags förkylning och halsen gör ont... Nu har jag klagat slut!
Känns skönt att få komma "hem hem" ikväll, som jag längtar efter min mamma <3

Öva, öva och öva...

Jonglering... Inte helt lätt, inte alls! Det visade sig att detta inte heller var ett ämne där jag hade en dold talang. Men jag ska bannemejj klara av det här till slut, även om jag får lägga cirkuskarriären på hyllan.
Det visade sig att jag övat på att kasta en utav bollarna i fel båge i två dagar. Så jag gjorde det svårare för mig själv, vilket nu betyder att jag måste lära om kroppen och hjärnan.
Klarade iaf att kasta alla tre bollarna, vid ett antal tillfällen, ett varv i luften - alltid en början.
Kanske borde man införskaffa lite mer ordentliga jongleringsbollar att öva med...
Imorgon är det dags för jobb igen och när jobbpasset är slut ska jag äntligen få åka hem och packa väskan för avfärd mot de Värmländska skogarna och "home sweet home" Säffle.

Om en vecka smäller det...

...världens snyggaste modevisning (enligt mig) går av stapeln. Victorias Secrets Fashion Show!
Bara så ni vet... Men nu till viktigare saker, idag har jag och barnen gjort egna jongleringsbollar. Det går enkelt att slänge ihop och det enda man behöver är:
6 st  runda (vanliga) ballonger
3-4 1/2 dl riskorn
Plastfolie eller små plastpåsar.
Sax.
Detta ger totalt 3 st jonglerinngsbollar.
Först klipper man ca. 30cm av en bit plastfolie och tar sedan 1 till 1 1/2dl ris som man häller i en hög i mitten av folien. Sedan lyfter man försiktigt upp de fyra hörnen så de bildas en påse, kramar ur så mycket luft man kan (försiktigt så inte plastfolien går sönder!) och snurrar den lilla påsen så den sluts.
Vik sedan ned överflödig plast för att fästa.
Tag nu en ballong, klipp av den precis där den börjar bli rund. "Stretcha" ballongen och trä den sedan försiktigt över påsen med ris. Tag sedan en till ballong och gör samma sak, börjar nu med att täcka över det lilla hål som den första ballongen lämnade kvar. Gör om hela proceduren två gånger till och vips så har du ett set med jongleringsbollar som håller rätt bra för att lära sig jonglera med.
Nu har jag övat lite på jobbet sen igår, på själva jongleringen, och snart sitter det nog!

Fina fisken

Följde med Björn och Johanna ut till Erikslund shoppingcenter idag. Kikade runt i en hel del affärer och provade vinterjackor. Hitta tre stycken som jag tyckte om, köpte noll!
Lunch bestod av smarrig sushi, det var längesen jag åt det och det smakade riktigt gott!
Fick med mig ett Yankee Candle ljus med doften Kitchenspice, en riktigt julig doft, sen trillade det på lite julklappspapper och tyg hem.
Nu har jag sytt mig två julröda kuddar i sammet inför första advent. Nu tror jag bannemejj jag ska poppa mig lite popcorn och slötitta på Beck.

X-mas Recycled

Gamla, urdiskade konservburkar får lätt nytt liv. Jag valde att köpa två billiga hyacinter för 10kr/st som jag pillade ned i burkarna. Vill man så kan man sätta band runt eller dekorera på annat sätt, personligen så tyckte jag att det var tjusigt att ha en lite råare ton.
Ett snyggt och miljösmart sätt att pynta inför julen!

Bland symaskiner, tråd och nålar

Då var två förkläden till klubbenbarnen på jobbet klara. Med lite överblivna gardintyger fick jag till två helt okej förkläden som idag ska invigas på fredagsbaket.


That's so Lush!

Känslan som infinner sig när jag kliver in i en Lush butik, dofterna, färgerna och de underbara förpackningarna - glädje! Igår hämtade jag ut ett Lushpaket på posten och när jag satte mig i bilen med det oöppnade paketet så kunde jag känna en svag doft av innehållet. En förträffligt härlig King of skin body butter, som smälter på kroppen efter duschen. Chili Tingle liptint, som både ger färg med hjälp av chili och skyddar mot frostiga vinterdagar. Figs and leaves bodyscrub, som kanske blir en mysig julklapp till någon. Jag fick även med ett litet prov på deras nya tvål Northen Light som för tankarna till Norrsken. Mm... Riktigt längtar efter att få ta en varm dusch!
Lushbutikerna finns i Sthlm och Gbg och är värda ett besök. Man kan även kika in på Lush.com Deras produkter är inte testade på djur och alla är helt vegetariska, det finns även en del veganprodukter.


Good morning sunshine!

Idag börjar jag inte att jobba förrän klockan 13.00 men det skulle sitta fint med lite bad idag, så jag åker tidigare till jobbet och passar på att ha hela bassängen för mig själv. Nu till något helt annat, jag vill så gärna se Breaking Dawn ur Twilight serien, för när jag bodde i Norge så sträckläste jag alla böckerna, den enda pausen som blev var en liten väntan på den sista boken, den som de nu gjort om till två filmer. Så det är ju inte det att jag väntar på att få se hur det slutar, det vet jag redan, jag vill bara slå mig ned och se hur de gjort filmen och drömma mig bort en sväng... 24år och vill så gärna se vampyrfilmen! Onsdagen är här, halva arbetsveckan har snart rusat förbi och imorgon är det, hör och häpna, Bingolottomys som gäller! Så till att bjuda in Björn och Johanna på lite Bingospel och umgånge. - Det ser jag fram emot! Sedan har jag en lite förhoppning inför helgen... Men vi får se på det! Nu ska jag snart packa ihop badgrejerna och bege mig mot badet.

Smygstartar julen...

Jag vet att det är några veckor kvar tills vi byter till den mysigaste månaden på året, december - julmånaden, saffran, glögg, julklappsprassel och granbarr. Idag smygstartade jag dock med en pepperkaka till kaffet och lite pyssel. En vanlig tändsticksask blev en julig sådan med hjälp av rött papper, en underbart gammalt julbokmärke, lite guldband och lim.


Saffran

Igår smygstartade jag lite med köpta pepparkakor och lussekatter. Om några veckor ska jag baka egna lussekatter, saffran har jag redan inhandlat. Apropå saffran, så var jag inne i en Lifebutik igår för att köpa omega-3, när jag skulle till att betala såg jag att de sålde små burkar med honung, smaksatt med just saffran. Jag slog till och avnjöt
honungen med en kopp te senare på kvällen. Dock hade jag bara ett svart frukt te, tror det passar bättre till ett med mer neutral smak. I alla fall kan jag rekommendera denna honung som gå-bort-present eller varför inte unna sig själv i höstmörkret? 45kr gick den på och finns på Life.


forts.

Limmet har en torktid på cirka två timmar och sen var det bara att placera ut böcker och annat smått och gott.
Så för en billig peng och cirkus två timmars pysseltid blev bokhyllan som ny.
Decoupagelimmet kostar runt 80kr på Panduro, penseln jag använde mig av var en bred men tunn och mjuk, den köptes också på Panduro för 59kr. Tidningarna köpte jag för 5kr/st på Erikshjälpen.
Passade även på att göra om ett gammalt fotoalbum, det syns i bilden här.
Decoupage är ett kul och enkelt sätt att förnya allt möjligt, bara man är lite pysslig och har lite tid.

Time for some change...

Jag tröttnade på min vita, lite slitna Billy bokhylla från Ikea, så jag bestämde mig för att ge den ett lyft.
Först plockade jag ut de lösa hyllplanen.
Steg två blev att välja och klippa ur de artiklar och bilder som jag ville använda mig utav. Jag valde ur gamla Se tidningar från 50,60 och 70-talet som jag fyndat för billig slant på Erikshjälpen.
Med en blomspruta sprejade jag först lite vatten på tidningsurklippen och sen penslade jag på decoupagelim, jag valde ett med matt.
(Vattnet gör att pappret inte suger upp limmet lika mycket och limmer räcker längre, plus att tidningspappret
blir mer lätthanerligt)
Sen började jag helt enkelt pussla ihop tidningsutklippen så som jag ville ha det.
Det decoupagelim som jag valde fungerar även som ett lack. När jag petat fast ett urklipp så la jag med en
gång på ett rätt så tunnt lager med lim/lack på det jag just satt upp.

Baka baka, liten kaka.

Igår när jag jobbade så fick jag ett paket av min fantastiska arbetskamrat Maja. Det var inslaget i ett riktigt snyggt Elvis papper och när jag öppnade så låg där två böcker. En recept bok som jag verkligen velat ha, Sju sorters kakor och sen låg där även en bok om choklad. - smarrigt!
Tusentakk till Maja som förgyllde min dag!


Jobbfredag

Bakning står på schemat för klubben. Slänger med mig mormors underbara gamla förkläde och kladdkaksboken, det står mellan tigerkaka och kladdkaka.


1 längd, 2 längder, 3, 4, 5....

Hela 60 längder simmade jag i vår lilla varma bassäng på jobbet. 60 längder = 1km. Jag erkänner att jag är rätt så nöjd, speciellt då jag legat nere med träningen helt ett bra tag nu. Lagade mig en god omelett med potatis, lök, paprika och fetaost för att fylla på energireserverna efter simningen. Det kändes som om jag bara tog en tugga så var maten slut och nere i magen och nu när det gått två timmar sen jag åt så är jag hungrig igen. Kanske en knäckemacke och en kopp te skulle passa? Det värsta jag vet är att känna hur hungern kommer krypande när jag ska sova, det gör tillslut ont i den stackars magen.
Längtar lite efter familjen och "hem-hemmet", "hem-hemmet" är fortfarande Oxelgatan hemma i Säffle med mamma, pappa och bror. Min kära mamma har jag inte träffat på en månad nu, det känns okej men det börjar dyka upp en hel del saknar känslor i hjärtat. Lilla mamma... <3 Tur att jag redan planerat och bestämt att åka hem om två veckor! Då har jag bara ett besök hos frissan inplanerat, vilket känns skönt då de tidigare helgerna alltid varit fullbokade, av en massa skoj och trevliga människor men dåligt med bara vara och hemmamys.
Bjuder på en bild ifrån min och Sofis semester i juni, tänk om mina 1000meter hade varit i detta underbara varma vatten med en strålande sol ovanför huvudet? Gott!

Natti natt...

...nu väntar jag på John Blund. Efter en riktig toppendag som startade med en ordentlig hurtpromenad och städ, fortsatte på jobb med underbara barn, pysselshopping till jobbet, sconesbak med ungdomarna och lite biljard så har jag nu varvat ned hjärnan med den enda serie som jag just nu följer: Bron I Broen som sänds på SVT1. Jag kikar alltid på SVTplay, då jag jobbar på sändningstiden, nedbäddad i sängen njuter jag av varje avsnitt och längtar till nästa.
Imorgon väntar en ny dag, den kommer också bli bra, det känner jag på mig. Badkläderna är framplockade, då jag efter jobb tänkte ta mig några längder i bassängen samt unna mig en stund i bastun.
Nu ska jag se till att få mig lite skönhetssömn.
Buenos Noches!

Dags att ta tag i mig själv...

...få ordning och komma tillbaka till lite träningsrutiner. Jag behöver röra på mig för att må bra, så nu ska jag borsta tänderna, snöra på mig skorna och ta mig en hurtpromenad och samtidigt kolla in området där jag bor...

Idas PizzaPalace

Igår bakade jag och Therese pizza, kikade på den gripande filmen Ökenblomman, mumsade cupcakes och hade en allmänt bra söndag!


Skilsmässopaket?!

Kikade igenom förra veckans tidning och hittade den här annonsen från en möbelaffär i Hallsta. Trodde faktiskt jag läst fel först, "Blev det inte riktigt som du tänkt dig?" Skilsmässopaket 9999:-
Haha, hur tänkte de där???


Fredagsmorgon

Unnade mig en långfrukost, gröt med banan och kanel, en smörgås och mycket kaffe i soffan tillsammans med TV4. Strax efter lunch ska jag bege mig till jobbet igen, 13-00.30 är fredagens jobbtid. Känns som om hela veckan som gått varit ett långt jobbpass, måndag 13.00-22.00, tisdag 09.00-17.00, onsdag 09.00-22.30, torsdag 09.00-17.00 och nu fredag 13.00-00.30, blev nästan en 50timmars vecka och jag är glad över att jag inte har tagit på mig något extra jobb imorgon lördag. Morgondage bjuder förhoppningsvis en fika med Johanna och sedan bär det av mot Örebro, först blir det fika med Olle och se blir det en till omgång med Ladies Night, mest för att få träffa damerna från Säffle som kommer upp för att se showen för första gången men också får att se showen i sin helhet och om den utvecklats något. När kvällen tar slut tar jah med mig Therese tillbaka till Västerås, trivsamt!

Mums


Cupcakes

Choklad, kaffe och kokos - tre smaker som jag tycker förträffligt bra om, så jag
bakade ihop allihopa så man kan njuta av dem tillsammans. Mums!


Hade det rysligt kul på jobbet idag


Huvudsak

Klickade hem denna ûbersöta leopardmönstrade mössa med öron från H&M idag, provade den i affär i helgen som gick men köpte den inte. Så vid frukost imorse så kom jag på att jag hade fått en rabattkod att utnyttja på H&M´s hemsida innan den 2/11, så det såg jag till att utnyttja koden och klickade hem den. Sparade bara litegrann men ändå! Det var huvudsak nr.1 nu till huvudsak nr.2, en tråkig huvudvärk som kickade in lagom till att jag var klar med att karva ur pumporna med barnen. De resterande timmarna gick i slowmotion med bultande huvud. Nu är jag hemma och bara myser i soffan med favoritfilten och en stor kopp te. Om en stund är det sovdags för imorn börjar jag klockan 09.00 och slutar tidigast 22.00 eftersom det är spökrunda och min gamla fritidsgård från Säffle kommer på besök. Det verkar alltså bra att försöka få bra med sömn!

RSS 2.0