Snart är det lov - på gott och ont.

Onsdag kväll = mer än halva skolveckan är nu förbi! På både gott och ont. Gott för att det snart är helg och lov, det betyder att jag får packa ihop mig och ta bussen hem för att avnjuta ledighet och förhoppningsvis mycket mys, musik och vänner.
Det onda är väl det att det känns som om det är en massa läsning och skola som behöver lite mer tid. Sedan vet jag också hur snabbt de här jägarns loven går! Ett, tu, tre! Sen är det tillbaka till vardag och skola igen.

Onsdagen har passerat i en rasande fart, webb, självförsvar & livskunskap och grupparbetet i helklass seglade förbi. - Jag gick, trots mina negativa tankar, tillbaka till skapandelektionen med självförsvar & livskunskap. Och helt plötsligt ger det mig en massa god energi och jag går därifrån rätt svettig men väldigt glad och nöjd! Kanske börjar min röriga hjärna inse att det ibland gäller att hänga i och nästan tvinga sig lite att göra de saker som inte känns helt bekväma. Kanske är det så att det känns väldigt bra tillochmed! =)

Efter en sväng på gymmet så var det dags för veckans cafékväll på skolan, den som vi i FL2 driver varje onsdag. Denna gången var det två av klassens grabbar som höll i kvällen och de hade lockat hit bandet Luke I am your father ,som är ett harcore band, för att spela för oss. Jag var väldigt imponerad av killarnas energi, det studsades hej vilt samtidigt som de både lyckades hålla takten och andan uppe.

De senaste två timmarna  har spenderats i sängen med boken Ungdomsgrupper i teori och praktik av Philip Lalander och Thomas Johansson, läxläsning på hög nivå. - För även om jag redan i måndags började planera upplägget av att ta mig igenom de 89 sidorna och komma ihåg dem, så höll det inte riktigt. Eller det höll inte alls, ajabaja!
Den lärdomen tar jag med mig till nästa läxa.

Sängen kallar, ögonlocken känns tunga... Och det finns några sidor i en annan bok jag visst ska ta mig igenom tills imorgon, så jag antar att det bara är att börja:
Inordnande eller utvidgande. - Om delaktighetens villkor på fyra fritidsgårdar.

Here I come....

Spinning

Idag var det dags, det första spinningpasset på över ett år! Jag tror jag inte har kört ett pass sen jag bodde i Oslo och tränade på S.A.T.S , där varvade jag in spinningen lite då och då. Nu var det alltså längesen jag satt på en cykel och det kändes en del kan jag lova!
Men jag överlevde och det med ett leende på läpparna!
Slängde in lite styrka efter passet och kände mig allmänt nöjd med mig själv när jag promenixade hem till internatet igen.

Imorgon bär det av till Örebro med hela klassen för ett studiebesök. - Trevligt!
Men nu är det fortfarande måndagskväll och jag ska krypa ned i soffan med ELLE och bara mysa tills det är dags för Måndagsklubben att ha sammanträde! =)

<3


Det går fort när man inte gör någonting??

Ja, det verkar som om det inte spelar någon roll vad man gör eller inte gör under helgerna. Det går i princip lika fort ändå.  Helgen som nu börjar lida mot sitt slut har absolut inte varit något undantag. Kom hem i torsdags kväll och nu är det redan söndag eftermiddag och om en liten stund så får jag skjuts med farfar och Gittan till Kga, de ska tillbaka till Sthlm efter en helg i Värmland. - Perfekt, att slippa söndagsbussen som stannar på vartenda ställe mellan Säffle och Karlstad. (Man får bla. en ofrivillig guidad tur i Vålberg om man tar 16.20? bussen...) Så det blir himlans skönt att slippa, nu får jag istället skjuts ända till internatdörren.

Förhoppningsvis finns det några goda vänner där redan, så slipper söndagskvällen fortgå i total tristess


God lördagskväll!

Klockan börjar närma sig ett tiden denna lördagsnatt, känner mig rätt trött och ska alldeles strax krypa ned i sängen och läsa några sidor ur boken Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert. Den har ju kommit ut på bio nu (Eat,pray, love) med Julia Robert och Novotny och kände att det nu var hög tid för mig att ta mig igenom den i pappersformatet först. Det funkar inte för mig att göra tvärtom nämligen.

Just nu känns det som om jag tagit det lugnt varenda helg i evigheter, inte för att det gör något - tvärtom, det är mycket skönt att göra andra saker än att gå ut. Just denna helg har varit väldigt lugn, jag har inte umgåtts med någon som inte hör till familjen i princip. Jag åkte med far till Karlstad i fredags och provkörde en bil och smet sedan in en sväng på älskade Lagerhaus där faktiskt pappa hittade underbart söta små rektangulära bakformar med pepperkaksfigurer. De kommer jag om några veckor fylla med pepparkakscupcakes inför julen. mums*
Jag har även bakat två omgångar med cupcakes, båda med chokladmuffins men först gjorde jag en slags karamellglasyr på bla. florsocker gjort på råsocker och sedan blev det en cocosglasyr på organisk cocosmjölk på de andra. För mig som älskar cocos så blev detta en klar favorit!

Nej.. nu slår ögonen snart igen av sig själva här... Dags att dyka ner i kudden.

<3

Är det redan tisdag?





Helgen som passerade gick förbi om möjligt ännu snabbare än vanligt!
Fredagen bjöd på konsert med P-floyd som kör covers på Pink Floyd - och de gjorde det riktigt bra. Jag var positivt överraskad. (sedan kanske delar av Säfflepubliken gjorde mig lite besviken och nästan lite generad när en del av dem lyckades bli så tankade så att de knappt kunde hålla sig på benen, det var ju en "sittkonsert" dit jag trodde folk kommit för att lyssna - inte supa? Sedan verkar även en hel del av Säfflepubliken ha problem med inkontinens då de hela tiden reste sig, gärna de som satt längst in, för att gå på toa eller ev. för att fylla på drickan?)

Lördagen kom och det var dags att bege sig till Karlstad på folkrace, där min granne skulle ställa upp och köra. Jag som aldrig har varit på folkrace förr tyckte de var väldigt skoj! =)
En snabb dusch hann jag med hemma i Säffle innan de var dags att bege sig ned till Bengtsfors för födelsedagsfirande. Farmor fyllde år och hon bjöd på jättesmarrig mat, det serverades paj, kött, rökt vänersik och hemmagjord potatissallad. Sedan avslutades kalaset med glass och kaffe.

Svisch! - Så var det söndag... Söndagsångesten botades ordentligt med bio samt skjuts till Kga. <3

Måndagen gick fort med behörighetsprocess och lite träning, nu är det redan tisdag och vi är klara med behörighetsprocessen (Behörighetsprocess är att bestämma hur man bestämmer...eller ja, kort och dåligt förklarat kanske).

Magen kurrar och jag hoppas på god mat innan det är dags för ett efterlängtat Zumbapass!




ctrl+alt+delete

Kära dator.
Jag tycker om dig, det är det du gör just nu som jag inte tycker om.




Jag är klar med alla mina diagram och jag är halvvägs igenom att kopiera in dem i word samt skriva snajsiga och bra förklaringar till varje. Det rullar på...det känns helt okej och så helt plötsligt hänger sig datorn... Som tur är klarar den av att återskapa worddokumentet efter min klassiskt desperata ctrl+alt+delete tryckning. Så fortsätter jag, och när jag sedan ska scrolla ned till stället jag var på så hänger sig den jägarns datorn igen. Upprepar samma procedur som tidigare och svär lite. Scrollar ner - och den hänger sig igen!
Jag bestämmer mig för en paus innan jag skaffar vapenlicens och skjuter datorskiten. Lika bra att ta en snabb tur in till stan för att inhandla en födelsedagspresent till lillebror som blir 16 på fredag!


Prosit


Nu är jag ordentligt trött på denna nedrans förkylningen som inte släpper taget! Ända sedan baslägerveckan har jag nu gått fram och tillbaka med täppt näsa, huvudvärk och trötthet. Jag blir lite (eller rätt mycket) arg när den inte vill ge upp. Hur är det meningen att man ska kunna leva ett normalt liv när man vaknar då och då på morgonen och märker att man större delen av natten sovit med öppen mun? - Jag hatar att sova med öppen mun! Allt smakar dåligt och man är torr som ett sandpapper i munnen resten av dagen, inte kan det heller vara bra för tänderna? De lär ju snart torka ihop och trilla ut.
Jag tittade snabbt i min kalender och inser att jag varit förkyld i över en månad nu. Fyyy!

Och vad ska man göra åt saken?
  • Vila? - nej, det hjälper då inte! (sen är det väldigt tråkigt)
  • Äta apelsiner? - nej, har provat och det gav inget resultat alls.
  • Vatten? - nope...
Nej, inget vill funka...
Så jag kör väl på att ignorera bort den! Även fast det kan vara svårt...

Idag har jag tillsammans med min ofrivilligt bäste vän förkylningen suttit och knepat och knåpat i Excel. Tur att jag har min snälle lärare som hjälper mig, annars hade det nog blivit en hel del svordomar och tanda gnissel för min del. Nu fick jag istället lära mig en hel del och valde att inte ta "the easy way out"på alla frågorna, utan knepade till det och lärde mig en hel del!
Sedan kanske det tar mig lite längre tid men imorgon räknar jag med att bli klar och även sammanställt det till ett worddokument! =)

Nu är det snart dags för mat igen och sedan blir det Zumba! <3


Ikväll blir det soffmys med kanelte och honung!

Popeye

Nu har jag varit och testat Powerbox samt kört lite styrka tillsammans med Christina borta på gymmet. Där klev vi in som de enda nya på det passet (kändes det som iaf) och skrattade och fnissade oss igenom det mesta, samtidigt som vi försökte att undvika att kollidera med något av alla de andra paren.

De andra verkade ha gjort detta 100ggr förut och medans jag velade runt och försökte träffa mitsarna och samtidigt undvika att slå på min partner så smällde det på rätt så bra runt omkring mig.

Huvudsaken är att man har skoj, och det hade vi! Så vi ger det en chans till nästa vecka och äter spenat som Popeye fram tills dess, men imorgon är det Zumba och styrka som gäller. Zumba är iaf något som jag har lite kontroll på, höftmoves är liksom lite mer min grej... =)

 

 

Nu blir det soffmys <3

 

 

 


Enkäter, enkäter och ännu mer enkäter...

Dagen har gått åt till att klicka in alla 127 enkäter i enkätprogrammet, så att vi imorgon kan börja med att göra individuella diagram över svaren. Detta ska sedan under torsdagen presenteras och klassen ska enas om en färdig "produkt". Känner jag mig själv rätt så kommer det bli en vecka av många fula ord och uppgivna suckar... Men inte ska man måla fan på väggen har jag hört, det är bara att tuta och köra.

Magen skriker maaat! och om 4 min. får den som den vill. Sedan är det dags för mig att slå på Christina och hon på mig. -Powerbox it is!


Åååh, vad jag saknar värmen,ledigheten och sommaren!

<3

Yesterday


Skapande

Just nu är det skapandeverksamhet för fullt i skolan, för mig skulle det egentligen varit självförsvar/livskunskap nu. Än en gång hade jag bestämt mig för att prova detta även fast jag första hade tänkt mig stickning eller textil, och även fast jag redan en gång tidigare provat på självförsvar och hoppat av. Nu är jag där igen, jag vill ju inte. Jag hade hoppats på mer livskunskap och mer läkning. Hittills har det varit 90% självförsvar och 10% annat i form av studier om hur vi männsikor går egentligen och någonslags fotmassage med hjälp av fötter. - Jag som tycker fötter är rätt äckligt...

Problemet ligger nog i att jag tycker väldigt bra om läraren + att jag tycker att det hade varit väldigt grymt att kunna självförsvar och läkning ordentligt. - Tror det heter Jujutsu det vi pysslar med.
Redan förra onsdagen försökte jag framföra att jag funderade på och bestämt mig för att byta men då när jag står där med honom så drabbas jag av dåligt samvete och huxflux så har jag inte bytt utan står där och tar emot beröm och pratar om att fortsätta. Hallå! Självkänsla?? haha...

Så nu hänger jag på internatrummet och hoppas på att inte stöta på läraren något mer under dagen, vilket jag garanterat kommer att göra! Såklart! Och när jag väl möter på honom igen så kommer jag skämmas... fast varför egentligen? Skapande handlar ju om att göra något skoj, något man är intresserad av.
Just nu är jag intresserad av att hitta en pippitröja, tänk vad mysig den lär vara!



<3

Läsvärt


Läsvärt...
Såhär på hösten så vill jag mysa i stickade tröjor och varma filtar uppkrupen i soffan eller sängen, lite tända ljus och en kopp te. Som grädde på moset vill jag gärna försvinna bort till någon annanstans genom en god bok. Just nu läser jag två väldigt olika böcker som på väldigt olika sätt låter min hjärna både gympa lite extra genom både fantasi och tänkvärdheter.

Den första boken är Saker vi kunde berätta av Tony Parsons. Här får man följa med tre killar som alla jobbar på musiktidningen The Paper under ett dygn. Kärlek, musik, droger och vänskap drabbar samman och får mig att spänt vända blad för fortsättningen i den spännande London natten...

 

 

Den andra boken jag delar mina kvällar är Mia Skärringers bok Dyngkåt och hur helig som helst. Den är inte på något sätt den ovannämnda utan det här är en bok skapad av hennes krönikor samt delar ur hennes blogg. Den tar upp ämnen som självkänsla, glädje, sexualitet och vardagsrealism och bakar ihop det med en massa humor och en dos allvar. Den är lättläst och kanske känns det nästan som om det går lite för fort ta sig igenom de 168 sidorna av både skratt och tårar.  Att detta kanske beror på att det är svårt att lägga ned boken när man väl har startat igång hjärnans alla kugghjul. Samtidigt är den bekvämt kort, ingen korvstoppning här inte, utan istället så hakar den sig fast och man lär inte glömma den i första taget.

Är man som jag ett Mia och Klara fan så tror jag att man kommer att gilla den här boken.

 




<3

 

 




Sunday bloody sunday...

Sunday bloody sunday...
Helgens sista dag är här och som ett brev på posten kommer söndagsångesten tillsammans med huvudvärken. Och vad den beror på vet jag inte riktigt, det enda jag gjorde igår var att käka en massa gott godis och kikade på filmen Valentines day tillsammans med gott sällskap av Anna och Carolina. Faktiskt så kom huvudvärken på besök redan igår eftermiddag...

Men nu är det söndag och om 40 minuter går bussen från stationen till Karlskoga, där väntar två skinande riddare som ska få förgylla min söndagskväll. Jag är väldigt tacksam för att de ville hämta mig och ta med mig för lite mat. Kändes inte så trevligt att gå helt själv i mörkret, och nu när regnet kommit känns det ännu bättre med skjuts!

Nu kom mamma precis hem och förgyllde denna ångestdrabbade dag med en gåva. Hon hade varit på loppis och hittat Stavanger gods till mig. Det var i grön färg och inte gul men för bara 40kr fick hon nästan en hel servis och det går ju faktiskt fint att blanda de två färgerna vid dukning =) Tack å tack!
Till sig själv hade mamma hittat en jättefin kristallkrona - för puttepriset 50kr. Ibland har man tur!

Lite duktig har jag hunnit att vara idag, jag skrev klart min jämförelse som ska lämnas in imorn senast kl.09.00 och det enda jag behöver göra ikväll är att läsa igenom och rätt evtuella fel. GOTT och DUKTIGT att skriva klart den när man egentligen bara vill proppa i sig panodil, choklad och bara gå och lägga sig.

Nu är det dags att slå ihop datorn och kolla över så man inte glömmer nåt väsentligt. Sen får man väl försöka glädja sig åt att det snart är fredag igen.

haha <3



Saturday

Saturday...
Sitter och funderar lite på vad jag ska hitta på med lördagseftermiddagen/kvällen... hmm?
Jag och mamma startade dagen med färskpressad apelsinjuice och en sväng upp till Erikshjälpen, oj vad mycket skoj det fanns där uppe idag!
Sedan förra året har jag letat...och letat...och letat...OCH LETAT! Och inget fann jag. Idag fann jag det jag sökte; inte en utan två pälsmössor!
Sedan fann jag även en Polaroid kamera från -77 som jag inte bara kunde gå förbi. Jag vet inte om det går att ta bilder med den än, men även om den inte funkar så är den snygg att ha framme!
Ett par skinnhandskar och ett par stickade tumvantar fick också följa med hem + det där snablar fatet som stirrat på mig sen i somras. - Trots sprickan! Och allt detta för pangpriset 210kr. =) Secondhand is the shit!

Titta vad mysig! Tyvärr så fattades blixten.

Nej nu får jag ta tag i mig själv och hitta på något, eller ska jag fortsätta med mitt soffhäng?
What to do...what to do!
<3





Forskningsmetodik, ett gigantiskt äpple och fredagsmys

Fredagen är här och fredagsmys stundar, om ett tag, när jag plitat ned lite mer på min jämförelse av mina intervjuer och boken. Forskningmetodiken tog över här i någon timme och visst låter det smart på något sätt? Forskningsmetodik, väldigt fancy och clever sådär på en gång. - Det är det inte riktigt!

Fast jag kan erkänna att jag känner mig lite viktig och smart när jag sitter här och funderar och formulerar mina ord... Forskningsmetodik... synd att man inte hade glasögon också, då hade det varit komplett!

Nu tror jag bestämt att det är slut på pausen, dags att tänka lite till innan jag tar fredagsmys...

Kolla vilket stort äpple jag hittade i affären häromdagen, det kanske inte syns riktigt hur stort det var men halva mitt ansikte försvann när jag skulle ta ett bett av det.
<3

RSS 2.0