Torsdag <3

Redovisningen av mina intervjuer är avklarad, gick inte alls så som jag hoppats. Kändes inte alls bra men gjort är det och den deluppgiften kan strykas. Nu är det hem i helgen och se till att skriva jämförelese, läsa boken Enkäten i praktiken och försöka att umgås lite samtidigt.

Imorgonbitti står det tandläkartid på schemat, en sån där tråkig men bra årskontroll. Jag kan nästan sätta pengar på att de kommer hitta ett hål, de kommer än en gång så fint påpeka att "de där visdomständerna skulle vi behöva plocka ut. Det ser lite trångt ut..." och fortsätter sedan efter mitt bestämda nej; "Det går så lätt så, vi viker bara tandköttet åt sidan och lyfter ut dem..."
Fast de egentligen säger: "De där visdomständerna vill vi gärna på ett plågsamt sätt rycka ut..." här kommer mitt bestämda nej!; "Det kommer ta aslång tid, vi river upp ditt tandkött så att blodet forsar, helst utan bedövning - annars får du betala extra. Sedan tar vi en rostig tång, kallar in all extra personal och sliter och rycker allt vi har, tills det känns som om du kommer svimma. Om de sedan inte lossnar kommer vi hacka loss tänderna med oslipad yxa..."

Sen blir det frisören och lite fräsch färg - mycket trevligare än det första mötet!

Nu är det dags för skola igen... Ha en strålande torsdag!
<3

Pluggis, paltkoma och gott humör

Plugga, plugga, plugga...

Idag har jag genomfört tre intervjuer, två över telefon och en face2face. Jag har suttit och lyssnat av inspelningarna och renskrivit in dem i word. Det tog mig lite tid om vi säger så... Nu sitter jag och försöker göra en sammanställning inför morgondagens redovisning samt strukturera upp mig själv så att jag inte gör bort mig.

Mitt uppe i allt så är det vårt internat som ska ha cafékväll idag, det börjar om 10min. och här sitter jag med paltkoma efter maten och försöker få ihop detta lilla intervjuprojekt innan jag somnar. Får kanske svika mina vänner i några minuter för att kunna hinna klart och vara något sånär nöjd. Jag är väl lite petig kanske. Tur att jag inte tog på mig några uppgifter att göra på cafékvällen *puuh!

Idag har solen lyst och skänkt oss ett riktigt fint höstväder, det var jag bara tvungen att matcha med en stickad långtröja och ett glatt diadem. Har hunnit med en stund i solen tillsammens med en klasskamrat och en kaffe. - Mycket gott! Och ett mycket gott humör har följt mig under dagen, mycket koncentration och mycket gjort.

 

Imorgon är det torsdag, det innebär bla. stavgång, bokföring, redovisning och hemresa <3

 

Nu är det slut på pausen, dags att plita ner några rader till, maila och printa ut!

 

 

 


Lycklig, duktig och glad <3

Forskningsmetodiken rullar på... Fick gjort en intervju per telefon igår kväll. Jag kan väl säga att det verkligen är svårt att överhuvudtaget göra en intervju på ett någorlunda rätt och korrekt vis över telefon.
Uff vad svårt det va!

Planen inför de kommande två intervjuerna som ska göra per tele är att över högtalartelefonen spela in dem. Så att jag slipper sjunga egen pausmusik samt kan vara mer närvarande med den personen jag intervjuar.

Nu är det snart dags för skapandeverksamhet på skolan och just nu känner jag väldigt lite för att ha självförsvar... jag känner för att sticka eller för att sy något, inte känns det alls som om jag vill gå på självförsvar. Får nog gå och ta tjuren vid hornen och be om ett byte.

Efter gårdagens depp och väldigt arga beteende bestämde jag mig för att duktigt börja med nikotinet igen.
Dålig karaktär? - Ja. Kan man säga att jag gav upp? - Ja.  Vek? - Ja.

Att få mig själv att må så dåligt, att låta det gå ut över andra... Det var riktigt jobbigt och jag är ännu inte redo för att sluta. Motivationen finns inte och därför går det inte.
Skulle jag däremot kunna sluta genom att trycka på en knapp och allt var bra så skulle jag självklart göra det! Jag säger inte att det är bra att ha ett nikotinberoende!

Sedan vill jag sända en hyllning till märket Nuxe, för mig funkar det verkligen strålande. Jag har snålat och använt mig av andra produkter under sommaren och det har funkat okej, men nu när stressen kommer och det kallare höstklimatet sveper in över Sverige, så reagerar min hy ordentligt. Men bara sedan igår när jag med bestämda steg gick in i en affär och införskaffade dessa Nuxeprodukter igen så ser jag redan hur huden lugnat ned sig. Det torra blir bättre, de små plitor som dykt upp lite här och var börja gå tillbaka  -huden ser helt enkelt mycket friskare ut över bara en natt.

Kanske är det bara inbillning och tankens kraft, men så länge det känns och ser bättre ut så kör jag på det!



Solen skiner och imorgon får jag åka hem och kramas. - Hur bra är inte det? <3

Stickat, färgat, sprungit och städat

Föregående inlägg verkade härstamma från någon uråldrig trollpacka... men min dag har minst sagt varit upp-och-ned hela tiden, fram och tillbaka...

Men nu har det gått snart 2dygn och jag antar att åratal av beroende gör att abstinensen skär igenom kroppen och försätter mig i något slags deprimerat tillstånd. Alltså bygger mitt dåliga humör på att jag tänkte göra ett försök till att sluta snusa...

Jag fick städat både toalett och mitt rum idag, dock tror jag att det aldrig svurits så mycket över den där jägarns vileda moppen förut... Jag tror bestämt att alla omogna ord jag kunde kom ur min mun och jag tror bestämt att jag kunde åkt dit på misshandel av dammsugare om det varit möjligt.

Efter detta väldigt tempramentfylllda städande så snörade jag på mig skorna och begav mig ut i löpspåret en sväng, jag sprang tills det gjorde riktigt ont i bröstet och hostan övermannade mig. Men det lugnade ner humöret.

Efter en dusch och en ansiktsmask drog jag på mig min nya stickade tröja, gav mig själv lite ny färg på naglarna och nu är det mycket bättre =) Otroligt kramsjuk bara!





Jag ogillar det skarpt...

Väldigt onödig tisdag... väldigt onödig tisdag! Just idag kan jag ansluta mig till någon slags klubb där man ogillar saker... jag ogillar just nu skolan, internatet och den jävulusiska sängen man har på det här jägarns skit stället. Jag ogillar skarpt att jag inte får sova, jag ogillar att vara i Karlskoga, jag ogillar allt allt allt! Jag vill inte mer... Och om någon vill diskutera vad som helst, så lovar jag att lägga mig i och vara riktigt elak på köpet! Även fast personen jag diskuterar med inte har någon som helst andledning till att få skit för att jag ogillar saker idag... =(

Ja, jo, jag vet att detta är ett skittöntigt inlägg, men precis så töntig är jag idag och kommer fortsätta med att vara en ogillande person med ett töntigt inlägg...

För idag är en sån dag när man pga, för lite sömn då man vaknat 5-6ggr, inte är en trevlig människa!

Och jag har inga lektioner idag, förutom idrotten, och jag tänker vägra vara med för jag börjar bli mer förkyld igen! Så dagen känns väldigt ovärd överhuvudtaget!

På dagens önskellista: Kidnappa mig och ta mig ifrån djävulshålet! Håll om mig och låt mig sova en stund...

Snälla kidnappa mig??!!




Fantomen hade lätt gett mig ett blåöga med döskalleringen för mitt kassa humör idag!

Don´t Fucking Tell Me What To Do - Robyn

Kan bara säga en sak: Fy jägarns vad svårt detta är!

Det är jag och argebiggen


Svoooosch!

Fredagen startade tidigt, redan 05.40 ringde klockan och det var dags att stiga upp. Lite frukost ner i magen, den enda kroppsdel som faktiskt var vaken och redo för mat. (Som vanligt...) Sedan började förvandlingen från trött fritidsledarstudent till piggt Guldkottetroll. =)

Dagen var trots för lite sömn väldigt bra, mycket skratt och väldigt glada ungar samt uppehåll gjorde dagen riktigt bra. Som vanligt gick resten av helgen i en rasande fart och när klockan slog 19.45 och jag blev upphämtad igår för avfärd mot Kga, kändes det som om helgen försvunnit i ett andetag. Tur att nästa helg kommer redan på torsdag, då blir det låång helg utan något som helst inplanerat, bara sova äta, kramas och baka...

 

 

<3

 


Guldkottar, sagor och Trollpyssel.


Imorgon är det dags för Fritidsledar linjen att arrangera den årliga friluftsdagen för Mullhyttan skola. Vi är indelade i grupper lekis (6åringar), 1-2an, 3-5an och 6an. Förra året paddlade jag kanot med 6orna och i år välde jag därför helt tvärtemot och såg till att hamna i lekisgruppen.
Vår grupp har valt att ha ett tema i år och det blev Troll. Vi är från imorgon kl.06.30 Guldkottetrollen och kommer så vara hela dagen. Vi kommer att bjude på sagostund som är förknippad med den första leken/övningen som barnen kommer göra.
Sagan som jag komponerat heter Guldkottetrollen och de konstiga sakerna, den handlar om när Guldkottetrollen en dag är ute på promenad i skogen och märker att det är något underligt i skogen. De börjar hitta en massa konstiga saker på stigar, i träd och på stenar. Kakburkar, strumpor och annat spännande samlar de ihop och börjar sedan fundera över vem sakerna tillhör.

Efter sagan är det sen dags för barnen att gå en snitslad bana i skogen där vi lagt ut lite konstiga saker, nästan precis som i sagan, och när det gått klart banan så frågar vi banrnen om de lagt märke till något konstigt bland stubbar och sten.

Vi kommer fortsätta dagen med olika lekar, korvgrillning, och förhoppningsvis kommer barnen tycka om våra påhitt.

Förberedelserna har nu i eftermiddag hållit på för fullt med bla. kottsprayning och planering.

Nu är det snart dags för mig att fixa lite matsäck och frukost till morgondagen, samt ställa in mig på att bli ett
Guldkottetroll =)

<3

På mitt eget vis...

I skolan håller vi just nu på med Forskningsmetodik och hur man gör intervjuer. Vi fick till uppgift att bla. skriva en checklista över sådant som bör tas i betänkande när vi gör intervjuer. Jag tänkte att det kunde vara skoj att göra det på mitt vis med glimten i ögat. So I did...

Checklista inför intervju

 

·         Välj din intervjuplats och tidpunkt. Om man behöver tala med personen om lite mer känsliga frågor än om vilken mjölksort de helst köper, kan det vara bra att välja ett mer avskilt ställe än busshållsplatsen mitt i rusningstrafiken. Att välja en tid som ligger mellan jobb och hämta på dagis är inte heller det smartaste valet, antagligen kommer det uppstå både irritation och stress hos er båda. Lugn och ro bör det vara!

·         Dress for success! Din klädsel bör inte vara allt för utstickande. Om personen du ska intervjua är en skogshuggare som befinner sig mitt ute i skogen kanske det inte passar att komma klädd i frack och fin skorna, inte bara finns den risken att du förstör ett par väldigt fina skor, det kan också hindra din intervju eftersom du kan ses som en överlägsen person.

·         Att komma välförbered och påläst inom ämnet man ska intervjua om är viktigt. Att försöka intervjua en forskare om genforskning när man själv inte ens vet vilken blodgrupp man tillhör kan ge intryck om att man inte tar personen på allvar, inte heller verkar man som intervjuare särskilt smart.

·         Bandspelare. Att spela in intervjun ger dig chans att lyssna igenom flera gånger och gör det lättare att inte missa något. Smart kan det vara att i förväg lära sig hur den fungerar, det blir pinsamt om man behöver avbryta och börja om för att man tryckte på pausknappen istället för record.

När det så är dags för själva intervjun

 

·         Kom i tid. Att komma sent ger ett respektlöst intryck.

·         Info. Berätta för personen om dess rättigheter och då menar jag inte ”Allt du säger kan användas emot dig…” utan att personen när som helst kan pausa, hoppa över frågor, stoppa samt om tystnadsplikten.

·         Börja mjukt. Efter handskakning och presentation är det dags att starta själva intervjun. Att börja med en fråga som kan verka störande eller för privat kan påverka resten av frågestunden negativt. Om man börjar lite smygande och försiktigt kan man i ett senare skede styra in på de smaskigare områdena som man egentligen är intresserad av.

·         Tala är silver tiga är guld. Du som intervjuare ska inte påverka genom egna åsikter eller påståenden, att avbryta är inte heller något man bör göra.  Även om det är just allt detta som man idag ser i media hela tiden.

·         Pang på. Det är ingen idé att snirkla och linda in frågorna. Ställ frågorna som du tänkt, samtidigt som man får acceptera om person inte vill svara på dem.

·         Stop! Den som blir intervjuad får precis när den vill avsluta intervjun. Maffiafasoner är inget som uppskattas.

·         Språket. Även om man intervjuar en Hells Angels medlem som svär och röker under tiden så bör du själv inte använda sig av ovårdat språk. Även rökning kan ses som respektlöst, vilket leder oss in på…

·         Ovanor. Försök att inte spela trumkompet till Iron Maiden låten The number of the beast på bordet. Även om du själv tycker att det låter bra, så är det inte säkert att den andra personen

tycker det. Det kan rent av verka stressande eller irriterande! Man bör alltså se över sina små egenheter.

·         Ta inte för givet. Vi kan tyvärr inte läsa tankar eller känna av de känslor som ligger bakom ord, alltså bör man inte färga in sina egna i någon annans. Man kan inte heller veta om man delar samma åsikter, om man t.ex. intervjuar personer angående SD´s intåg i riksdagen kan man inte bara anta att alla andra delar dina åsikter om att SD´s valvaka mer påminde om ett gäng småfulla fotbollshuliganer som eldade upp sig inför att tåga in på en match mellan AIK – Djurgårdens IF, än om ett seriöst parti som firade mandatplatser. Alltså bör man tänka över sin frågeformulering och skapa den så neutral som möjligt.

·         Tystnad. Var inte rädd för att det blir tyst när du intervjuar, det kan faktiskt vara så att den andra personen tänker lite längre än du väntat dig.

·         ? Om man som intervjuare inte riktigt förstod svaret man fick på en fråga så kan det vara bra att använda sig av ”Hur menar du nu?”, ”Berätta vidare…” osv. . Att använda sig av varför är inte lämpligt då det kan låta som om man ifrågasätter själva svaret och kan då skapa en låsning.

·         Se! Se intresserad ut. Titta på personen du talar med, både när du lyssnar och ställer frågor. – Även om personen är ful

·         No promises. Lova inget, även om personen ber om att få se det slutgiltiga resultatet av din forskning eller liknande. Det är ju inte ens säkert att just den intervjun kommer bli med eller att du pga. pengabrist inte kan fullfölja din forskning.

·         Respekt. Även om svaren är riktigt korkade, visa inte att du tycker det. Inte heller om svaren är, enligt dig, riktigt bra bör man hålla inne med det.

 

 

Nu när jag vart så duktig så är jag värd lite mat och sen bio

<3


Tisdag

Tisdag. Molnigt och regnigt är vädret för dagen och det är lätt att humöret färgas i samma nyans ska jag erkänna.

Just nu känns det som om allt svävar ovanför mitt huvud, i snabba virvlar susar projekt, böcker, praktik och tiden förbi. Det snurrar till i huvudet och det är med en avdomnad känsla jag stirrar på allt. Hur, vart, när och vad? Magen knyter ihop sig och gör mig lätt illamående, små panikfrjärilar kittlar innifrån och får mig att vilja stoppa fingrarna i halsen för att få upp dem.

Men nu jägarns, nu är det dags! Det är bara jag som kan ändra på det här, så jag hoppar, kastar mig och sträcker mig på tå för att få tag i dem. Hala och snabba slinker de så lätt undan, fast jag ska segra och egentligen är det ingen match, det är bara min egen hjärna som skapar hindren och det är bara min egen hjärna som kan krossa dem.


Livet?

Vakna, gå upp och försöka se ut som en människa. Stirra trött i spegeln, inte riktigt nöjd alltid...

Frukost. Gröt med banan, smörgås och kaffe.

Skola. Disskusioner, irritationer, glädje och skratt. Mer kaffe och lunch.

Fritid. In på rummet, musik,kanske träna, sova. Vänta.

Middag.

Fritid. In på rummet, funderingar, trötthet, uttråkad.

Äntligen kväll. Sova, drömma. Dåligt säng.

Vakna, gå upp och försöka se ut som en människa. Stirra trött i spegeln, inte riktigt nöjd alltid...



Idrottsdag i regn, förkylning och leenden


Idag har KGA FHS haft idrottsdag, eller För OS som det också heter. Jag var lagledare för Ryssland och igår träffades vi för att bestämma utstyrsel och försöka peppa med så många som möjligt till deltagande.

Imorse kunde vi snabbt konstatera att hela 8 pers(!) valde att inte komma, vilket gjorde att vi var 12st i vårt lag. Väldigt tråkigt då det hela går ut på att träffa folk från andra klasser och helt enkelt bara ha en trevlig dag. Man behövde varken hoppa längst, kasta längst eller springa snabbt för att få poäng.
Alla klarade av att minst ta en poäng i varje gren, utan att anstränga sig. De som sedan ville ha lite mer utmaning satsade på lite snabbare tider, lite längre kast osv... Kanske hade resten av vårt lag drabbats av kyssbaciller från Ryska Posten??

Mitt lag kämpade på fint och de plockades en hel del högre poäng på en del grenar, kanske sattes det även ett eller annat dagsrekord =)

Jag själv var iklädd Rysslands färger, ryssmössa och ansiktsmålning. I regn och förkylning gjorde jag mitt bästa och såg till att alla hejjade på alla igenom alla moment.
Jag bra - Gruppen väldigt bra!

Den varma duschen var skön att tina upp kroppen med men nu känns förkylningen rätt gott igen och det är dags för en eller två panodil, sedan ner under täcket och läsa en sväng.



Från myggen i skogen till bastubad och peeling

Efter fem dagar i skogen med förkylning, kanotvältning, massa ÄP (Äventyrspedagogik) och kvällar vid brasan så var det dags att återvända till verkligeheten.
Jag måste erkänna att trots riktigt bra nätter i min underbara sovsäck så var det riktigt underbart att få sova i en säng igen!

När jag kom hem i fredags så fick jag ett glas nypressad apelsinjuice och två panodil av mor och när sovsäcken var upphängd och kläderna låg i tvätten så var det äntligen dags för en bastu och dusch. Min fantastiska mamma hade tänt upp levande ljus i badrummet och startat bastun åt mig, så det var bara att kleta på ansiktsmasken, ta fram peelingen och njuta av vardagslyxen som ett hem kan innebära. Ett alldeles eget litet minispa <3


Jag har också fått fina presenter av nära och kära, så i eftermiddag ska jag köpa mig ett nytt regnställ för mina födelsedagspengar =)



<3

Hemma spa

Rörelse

Det blir mycket rörelse på schemat detta år, vilket känns väldigt trevligt.

Tisdagar:
Schemalagd motion för FL1 & FL2
Onsdagar: Livskunskap och självförsvar på skapande i skolan.
Torsdagar: 30 min schemalagd stavgång för FL1 & FL2
Vilken dröm är det inte att ha 3ggr i veckan i skolan där man får röra på sig?

Sen har jag nu tillsammans med Christina hittat ett gym som ligger på ett okej avstånd från skolan och med något humana priser, för mig som fattig student.  Där erbjuds det, förutom just gymmöjligheter, spinning, box och Zumba!! =) (plus lite annat). Och jag håller tummarna för att detta zumbapass är något att ha, att det påminner lite om kursen hemma i Säffle iaf.

Nu är det snart fredag igen och efter denna helg är det dags för Basläger för oss fritidsledare. Ska bli mycket spännande och kul tycker jag, sen ska jag ju få inviga min nya mysiga dunsovsäck!



Men först är fredag och klockan 09.00 är vi 6 personer ur klassen som packar in oss i skolan lilla buss för att åka på matshopping. Vi ska handla mat till läger veckan och eftersom vi är 32st. som ska äta i nästan 5 hela dagar så blir det en del.
Det är iaf den största matlista jag någonsin tagit med mig. Eller vad sägs om 400 skivor ost, 60 bananer + 20 äpplen, 70 dl müsli och 260 skivor lingongrova??? Och det täcker inte ens 5% av allt vi skrivit upp.





RSS 2.0