Skapa

 

Idag startade vi upp ett nytt projekt i skolan. Vi läser nu om samhället och där ingår bla. sociologi och Kirre som är "..en bok om att möta, vårda och fostra trasiga barn..."  det är en roman som är skriven av Gunilla O. Wahlström, hon har tagit de möten hon haft i livet som inspiration och skapat boken om Kirre. Vi får i uppgift att läsa ett kapitel i veckan, någit som är otroligt svårt att hålla sig till när man bara vill fortsätta,  sedan diskuterar vi utifrån boken.

Vi fick även göra egna tankeböcker idag, däri ska vi reflektera mer och låta vår lärare läsa den. Så idag fick vi designa dem så som vi ville och mitt resultat ser ni här ovan. Over the top och lite 2 much... är kanske en fin beskrivning! haha. Men så fick det bli!

 

Imorn bär det hemöver... ser fram emot vad fredagen har att erbjuda, en snabbträff med Mello, Jack Wreswijk kör covers på sin far Cornelius låtar på Medborgarhuset, Freaky Friday med annonstidningens goa Anna & Carro samt trubadur med min vän Simon som även blir välkommen nattgäst och fika kompis! =)

<3 God natt


Onödigt att vara sjuk tycker jag!

Väckarklockan ringde vid åtta tiden imorse och det var dags för frukost. Jag hade sovit dåligt pga. den nedrans förkylningen som drabbade mig igår, helt svettig hade jag vaknar tre timmat tidigare. Så när klockan nu ringde stängde jag av den och...
...somnade om!
50min senare slår mina ögon upp och jag inser snabbt att jag bara har tio minuter på mig innan frukosten plockas bort. Det blev till att slänga på sig myskläderna och traska upp till frukost. Tur att mina lektioner inte började förrän 13 idag, för då kunde jag efter frukosten traska ned till internatet igen och halvsova i soffan framflr tvn, inlindad i min supermysiga filt.
När det så var dags för skolan så konstaterade Christina att jag nog hade feber, glansiga ögon och varm panna är ingen bra combo! =) Så jag tryckte i mig lite febernedsättande och fortsatte min skoldag, trevligt att det var just idag som jag och Christina skulle hålla i veckans motionspass.
Motionspasset gick enligt mig riktigt bra, ävän om jag inte kunde vara riktigt lika aktiv som jag hade velat. Men lite armhävningar och benböj gick kroppen med på.

Tyvärr så fick jag avboka gårdagens zumbapass och dagen step-corepass. En 40min promenad i det kalla men soliga Karlskoga vädret slank dock ned!

Imorgon vill jag vara frisk!!

<3

Militaryfitness

Igår kväll provade jag Militaryfitness här i Säffle.
Klädde mig i ullunderställ, regnbyxor, fleecetröja och träningsskor. Toppade med vantar och mössa samt en varmare jacka för dit och hemfärd. Lite efter 18 tiden kom Allis och Rulle och hämtade upp mig för promenad bort till Tegner, i magen fanns det en del nervösa fjärilar som undrade om jag skulle klara av det här?? Jag som bara kör lite stepcore,zumba,magdans och styrka vanligtvis.... det här är ju något helt annat!

Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var tufft!
Uppvärmningen börjad med jogg på led, sedan när tränaren skrek Nu! så skulle vi ned med hela högrahandflatan i backen och snabbt upp igen, sedan blev det samma med vänster. Det fortsatte med att vi skulle ned på rumpan och upp så snabbt vi kunde och sedan magen och upp igen. -På det här tyckte jag allt att jag hängde med riktigt bra men det skullle bli värre...
...när vi är klara med uppvärmningen så börjar vi på riktigt med att jogga över en snöfylld gräsmatta med lite trevliga snövallar på.

Och övningarna fortsatte med armhävningar, knäböj, jämfota hopp, krypning, skottkärran mm. Och när vi för instruktionern att vi ska bära varandra över snön (snö som är ca.10cm djup med skare som hela tiden ger efter) så kikade jag på personen som stod bakom mig och inser snart att det är en kille, inte en stor kille men större än jag. Jag med mina 56kg fick kämpa på med honom på ryggen bäst jag kunde. Jag kanske tog mig 1/5 del medans han svingade upp mig i s.k.a brandmangrepp över axlarna och bar mig restrerande 4/5.
Jag kämpade hårt igenom övningarna och det var nästan nära till att jag helt gav upp och grät en skvätt.
Tack vare en bra tränare som hejjade på och tack vare uppmuntrande medtränande och mitt eget jävlar anamma så överlevde jag och genomförde hela passet!
När vi joggade tillbaka till tegner och avslutade passet var jag väldigt lycklig och lite stolt.

Vilket underbart träningssätt! Att få jobba röven av sig samtidigt som man får jobba med sig själv och sin egen "tuffhet" - perfekt! Och att få vara ute i friska luften är ju toppen!
Jag är otroligt glad att jag provade!
Jag hoppas verkligen att detta finns kvar till sommaren när jag flyttar hem igen, för jag vill köra Militaryfitness!!

Att jag innan träningen hade lite käningar i halsen gjorde att jag spenderade kvällen bänkad i soffan med Guldbaggegalan hostandes. Idag vaknade jag upp förkyld... haha... smällar man får ta!

Om någon är lite sugen på lite mer info så finns det en hemsida att besöka:
http://www.militaryfitness.se/1.html

Nu ska jag snart packa ihop mig, åka tillbaka till skolan och ladda inför (om halsen orkar) kvälllens zumbapass och planering inför onsdagens motionspass i skolan. - Nu har jag ju inspiration! =)




Money, money, money...

...must be funny, in a rich mans world!

Uff, det är mycket pengar som ska ut denna månad och jämfört med vad som kommer in känns det skrämmande.
Räkningarna på mobil och mina underbara Mukluks skor är betalda, sen kommer nu hyra för 2 månader, service avgift till skolan och som grädde på moset ska även del största delen av vinterfjällsfakturan betalas.
Att jag sedan upptäckte att mitt pass gått ut och måste förnyas innebär mer utgifter och jag har på känn att det snart kommer en trevlig lapp som vill att jag betalar försäkrningen.
iih! Aja, det ska väl lösa sig antar jag!
Jag har iaf sökt sommarjobb idag, så den stressen inför sommaren hoppas jag snart kunna slippa.
Sedan tog jag beslutet att inte beställa ett hekt set med ullunderkläder, utan nöjde mig med en ullundertröja eftersom jag faktiskt har ett par byxor. Visst hade det varit kul att ha ett helmatchande underställ men pengarna måste helt enkelt sparas kände jag. Huvudsaken är att jag håller mig varm - matchande eller inte!


Nu blir det till att koka kaffe till mig och mor, packa och ladda!

Hemlängtan

Idag har min underbara lillebror namnsdag, det är nämligen Sebastian som står i kalendern. Saknar allt min bror lite ändå!
Nu är det bara 26 timmar kvar tills jag sitter på bussen hem för en lång helg. Vi har fått kompledigt på måndag eftersom vi i söndags spenderade större delen av dagen till att fixa och sätta upp vår utställning. Det ska bli riktigt gott att komma hem efter att ha varit här på internatet i 12 dagar i sträck. Vanligtvis brukar jag ta mig hem varje helg, så det kändes att man inte fått den där uppladdningen som jag behöver.
Det är inte alls samma sak att vara här, här jag alltid är mystiskt förkyld och här känns inte som ett "hem" ska kännas.

Nu har jag precis rensat hjärnan och fått mig lite energi i form av frisk luft och sol då vi har stavgång schemalagt varje  torsdag mellan 09.45-10.15 - underbart!

Nu är det dags för att prova på våra egengjorda lightversioner av livskunskap. Jag och M-L har valt tema Vänskap, sp nu måste jag kila och möta upp henne!

Ha en strålande dag allesammans, och har ni tid så rekomenderar jag till en hurtig promenix ute i friska luften. - Det gör susen!
<3

Onsdag - en rätt så fysisk dag

Onsdagen har under höst -och nu även vårterminen gått i motionens tecken.
09.00-10.15 Livskunskap
10.45-12.00 Magdans
13.00-14.15 Livskunskap
14.45-16.00 Motion
Här slutar skoldagen och det är dags att ladda om inför kvällens pass:
17.20-18.20 Stepcore
Bara sådär så har jag fått ihop 3tim och 30min av kroppslig aktivitet. Toppen detta!
Magdansen var jag inne och kände lite på redan förra terminen men då låg det efter skoltid. Iochmed att jag både pluggar annat och ägnar mig åt gymmet så blev det lite knappt med tid. Nu är det helt perfekt att få köra ett pass magdans per vecka på skoltid. Och det känns i höfterna kan jag lova! Det gäller att inte blanda ihop höftrörelserna med de som används i zumban, det är inte riktigt samma sak. (Så som jag förstått det så rullar man mer på höfterna i latinodanserna och i magdansen jobbar man mer mer up-och ned med höfterna) Kanske är jag helt ute och cyklar i mitt påstående men det är bara så som jag tror... =)





Zumbalicious!

Efter avslutad skoldag var jag hungrig, trött och snurrig. Med mat i magen och en promenad bort till gymmet så började det klarna igen och det var bara att zumba sig ordentligt svettig, och oj vad jag njöt! =)

Idag har jag och Sofi betalat den första delen av vår resa, ååh vad jag längtar efter att få åka! Sola, bada och bara äta gott och vara!
<3

Body, Mind & Spirit - en utställning av FL2

Innan jul så började vi i Fritidsledar 2an att arbeta med människans tre dimensioner, ett projekt där vi läste och jobbade med kroppen, själen och andligheten. (Därav utställningens namn; Body, Mind & Spirit) Projektet skulle redovisas genom en utställning i skolan. Jag tillsammans med Olle  blev projektledare och jag är riktigt stolt och nöjd över resultatet som vi alla jobbat fram. Vi valde att låta våra besökare använda, inte bara ögonen, utan hörseln, känseln, luktsinnet och smaken när vi jobbade med projektet.


Erica, Jimmy och Jenni fixar med utställningen.


Vid vårt skelett Benjamin kunde man prova på sina kunskaper i skelettdelar.
- Vart sitter egentligen strålbenet?


Våra svävande smileys visade olika känslor.
-Hur mår du idag?


I denna fina "Box of Shadow" kunde besökarna kika på fina skuggfigurer.


Närmast kan man se avgjutningar av olika kroppsdelar.
-Whats your favourite part?
Och längre bort hade vi alla valt att hänga upp saker som symboliserar vad som är heligt för just oss.


Två av våra lärare vågar ned sina händer i känsellådorna. Mjukt, slemmigt och skumt!
Närmast står doftburkarna. Här fanns olika dofter av bla. vanilj, kaffe & ättika.


Vi bjöd på lite uppfriskande dryck till minglarna.

Nu ska det bli spännande att se vad de två tidningarna från Karlskoga skriver om oss i morgondagens tidning!
Har någon vägarna förbi Karlskoga så står utställningen en vecka. (måndag 24/1-11)



Efter en trevlig dag i skolan blev det ett segt gympass, men jag antar att det är bättre att varit där än inte alls. Imorgon är det nya friska tag på Zumban! <3

Lite sol?

Idag har jag och Sofiproppen bokat en liten trevlig vecka till Turkiet den 10e juni! Kommer bli perfekt att fira min då avslutade Fritidsledarutbildning, perfekt! Skönt att ha något att se fram emot och det blir som en liten morot framöver då projektarbetet ligger tungt över mina axlar.

Idag bestod halva skoldagen av kostföreläsning och även om det mesta var sådant som jag hade lite koll på, så är det alltid nyttigt och kul när man har ett litet intresse för just kost och träning. Så passande då att träningsvärken smög sig på i de flesta delar av kroppen efter gårdagens gympass, det var skönt att komma igång igen efter juluppehållet och all julematen och imorn är det dags för att zumbapass.

Helgen kommer att spenderas i Karlskoga och jag tror det är första gången på flera månader som det händer faktiskt. Känns helt okej när man har goda internatare kvar att umgås med.


Ser fram emot lite sol...


Trööööt!

Väckarklockan ringde kl.09.00 och det var dags för frukost. Egentligen så behövde jag inte gå upp så "tidigt" eftersom vi inte början förrän klockan 13.00 men jag kände att det kunde vara dags att vända tillbaka dygnet efter julledigheten inför tisdagen då lektionerna börjar redan nio! haha

Det verkar bli en solig men blåsig dag här i Kga och först övervägde jag om det var lämpligt med en lite morgonpromenad men kom på att det fanns lite att läsa. (Och latheten slog till också...)

Dags för en kopp kaffe till och lite plugg.


Se upp i backen, tusen hål i nacken!!

Värmer upp inför Säffledamernas Pulkarace samt bastu och spelkväll genom att plugga och kika skidor på tvn. Det blir en toppenbra avslutning inför återresan till Karlskoga och skolan igen, där jag nu ska spendera två veckor är det tänkt eftersom det är en del att fixa inför vår vernisage på vår projekt Människan tre dimensioner som öppnar måndag den 17e.
Igår var det dags för mig och Sofi att leta efter en trevlig sommarresa lagom tills jag går ur skolan i juni. Tror vi båda fastande för 1 vecka i Turkiet, rörande överens om att vi inte ville hamna i Alanya då det är ett populärt resemål för studenter... Så just den staden undvek vi och jag tror vi hittade något riktigt mysigt tillslut. (Hoppas jag!)

Dags att plugga det sista innan det är dags att hoppa i termobyxorna!



What to do?

Jag funderar och funderar och funderar... Vad ska jag göra efter skolan? Min utbildning avslutas i juni och sen är det bara till att packa ihop sig och försöka hitta på något annat.
Jag har ingen aning om vad jag vill samtidigt som alla runt omkring mig verkar veta precis vad som är bäst för mig. -Åk och tjäna pengar!
-Fastna inte i Säffle!
-Åk till Oslo!
-Åk utomlands!
Allt detta göra att det snurrar väldigt i mitt huvud, jag drömmer om olika saker som jag gör efter skolan, jag vaknar med spänningshuvudvärk och dåligt humör. 
Vad vill jag??!! Jag har ingen aning...
Det enda jag just nu vet är att jag vill boka en liten trevlig solresa lagom tills skolan slutar, som en liten avslutningspresent till mig själv.




Blinkeliblink - och inte på det flörtiga trevliga sättet...

...utan på det smått självdöende sättet...
Blinkeliblink... blinkelibklink... Snart slocknar nog denna skärmen för gott vill jag tro... Jag kunde ju tagit tag i detta för flera månader sen, skickat in den på lagning och nu haft en fungerande skärm. Men nej, det gjorde jag ej, för att jag behöver min dator till skolan och allt annat "viktigt" som den används till.  Jag har en tro att om jag skickar den till Siba för lagning så kommer det att ta minst en månad och sen kommer det kosta pengar som den ens inte är värd. Den har ju några år på nacken så att säga. Kan det vara 3-4 år nu??

Men men... det får väl bli en ny dator så snart det finns pengar vill säga, men detta är ju liksom min alldeles egna första... My first true L<3VE!


Öva öva öva...

Ibland blir såna här låånglediga lov lite sega... alla jobbar och jag borde plugga men kommer inte riktigt igång...
Känner mig allmänt ur form efter allt jul- och nyårs frosseri. Jag älskar verkligen choklad... det gör jag! Och choklad har här ätits i mängder samtidigt som den enda motionen har varit några små promenader och ett ynka Zumpass i mellandagarna. Kände mig inte speciellt het när jag kika på Victorias Secret Fashion Show häromkvällen samtidigt som jag...proppade i mig ännu mer choklad...
Igår var det iaf premiär i skidspåret och det gick väldigt tungt, idag tog jag mig ut igen med ett annat par skidor och det blev stor skillnad tycker jag! Det blev några sköna svettiga kilometer innan jag var hemma igen. <3
Nu känns hjärnan lite rensad och jag ska försöka ta tag i pluggandet innan jag tar en promenix till staden.



En tur i skidspåret

Vi tog oss en liten tur i skidspåret idag... Vilket väder vi fick! Riktigt skönt men även otroligt jobbigt!
Det blir till att öva, öva och öva inför vinterfjäll i februari! Puuhh!


 


RSS 2.0