Vårruset 2012

Vårruset 2012 var smärtsamt, knökfullt, soligt och roligt på slutet. Med den personsämsta tiden någonsin när det kommer till Vårrus så kom jag i mål. Nästan 6000 tjejer sprang Vårruset här i år och med smärtande ben försökte jag kryssa mig fram på en allt för smal bana genom staden. Nästan 3km med stentunga och onda ben och tankar som snurrade kring om jag skulle bryta eller fortsätta, hur kommer Säffle stadslopp gå på lördag om det känns så här idag? Asfalten var stenhård och det kändes som om smalbenen vägde 30kg var...
Så händer något, nästan samtidigt som jag ser 3km skylten så släpper det, vips så är benen normala igen. Det känns som om jag flyger fram och jag ökar ordentligt. Från att ha tvingats jogga i en hastighet som knappt krävde att jag andades genom munnen kan jag nu trycka på och känna att puls och andning ökar något - så som den ska vara när man springer!
Så även om jag kom i mål på tråkiga 30min så tog jag mig ändå i mål, i mål på ben som gärna sprungit längre. Så vart ligger problemet? Varför beter sig mina ben som de gör?
Snälla, snälla låt benen hålla på lördag?!! Jag vill så gärna klara av att genomföra mitt första 10 kilometerslopp med stolthet och gärna under 60min, för det vet jag att jag kan!!

Jag vill springa!

I början på förra veckan var jag laddad för en mil med god musik, flås och natur. Efter 1km känns det som om mitt ena ben exploderar, känslan påminde om när man tappar ett glas i backen som splittras i miljontals bitar. Sedan kunde jag inte springa mer, inte på asfalten i alla fall... Fasiken!
Arg, frustrerad och ledsen på kroppen.
Fick ihop fem träningspass förra veckan, dock inget mer ordentlig löpppas, så imorgon eller på tisdag (beroende på väder) så ska jag leta upp ett elljusspår med grus och prova på att springa. Nu är det bara en vecka kvr till Vårruset och några dagar efter det är det meningen att jag ska springa mitt första millop hemma i Säffle. Måtte benen bli bra, annars känns det otroligt surt när jag tränat inför detta! Främst så är det väldigt tråkigt att inte få springa överhuvudtaget, jag älskar verkligen när jag passerat 6km och vet att jag "bara" har 4km kvar!
Åh, vad jag vill springa!

Saturday - american pancakeday!

Efter en fin jobb - och träningsvecka var det väldigt segt att vakna 07.00 imorse av at magen skrek efter frukost. Jobbade ändå till 00.30 igår och slog igen de blå cirka en timma senare... Det var bara att kliva upp och mumsa i sig en nötlyxfrukost samtidigt som jag ställde mig och stekte American Pancakes (låter så gott på engelska!) pancakesen fick lite finess med kanel i smeten och myste sedan med banan, bär och självklart den obligatoriska lönnsirapen. -Är det lördag så är det!
Recept:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2msk socker
1st ägg
2,5 dl mjölk
2msk smör

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret och blanda sedan ihop det med mjölken och ägget i en annan bunke.
Nu är det dags att röra ned de torra ingredienserna i äggblandningen.
Stek pannkakorna i lite smör en panna på medelhög värme, jag avänder mig av ett decilitermått när jag häller ned smeten i stekpannan, det tycker jag ger perfekt storlek på pannkakorna.
Stek pannkakorna och servera sedan nygräddade med valfritt tillbehör. Nu hade jag tyvärr ingen bacon hemma men det är min favorit, bacon och lönnsirap. Mums! Bär, banan... bara att köra på!

http://www.tasteline.com/recept/amerikanska_pannkakor_som_pa_hotell

Anmäld

För någon timme sen anmälde jag mig själv och fem sköna tjejer till Vårruset 2012, den 21maj springer/joggar/går vi Vårruset här i Västerås och jag ser fram emot en toppen kväll med (förhoppningsvis) sol och glada tjejer.
Tog mig en löprunda på 5km förut, gick inte superbra med en tid på 29min. Men men, alla dagar är inte de bästa och jag antar att jag måste öva mig. 5km på 29 och 10km på 58min, borde kunna gå snabbare på 5km...

12/6

Tisdagen den 12e juni är dagen då jag äntligen ska få höra och se honom live. Klockan 20.00 kliver Lenny Kravitz på Stora Scenen på Gröna Lund, jag har tagit ut en semesterdag för detta och ser fram emot denna kväll något fantastiskt!
Har jag nu riktig tur så kommer min familj att följa med.
Kravitz har jag lyssnat på i många år och han ligger alltid på min favoritlista!
Min dag startade vid 05.30 imorse, välldans tidigt tycker jag och provade att somna om en timme till. Jag måste investera i någon slags mörkläggningsgardin så att jag kan sova lite längre.

1:a maj träning

En ledig, solig och härlig dag! Vaknade vi åtta tiden imorse av att hungern knackade på, upp och mumsade i mig frukost, sen kröp jag ned i sängen igen och somnade om någon timme. Vid 11tiden tejpade jag fötterna, snörade på mig löparskorna och satte på min löpplaylist. 58min senare var jag tillbaka, nöjd med min prestation på milen. GOTT!
Lunch och sen ut till min vänner i Nykvarn, kaffe i solen, krattning av gräsmatta och skönt umgänge i några timmar. Nu ska jag bege mig iväg på en liten träning till, ett prova-påpass som jag ser fram emot.

RSS 2.0