Sleeping time...

Brors buss gick i förmiddags och när han åkt fick jag en stor klump i magen, en sådan där klump som är full av ensamhet, ångest och ledsamhet. Denna klump ger även symptom, på så sätt att den påverkar tårkanalen. Det var riktigt skönt att få putsa lite speglar och fönster samtidigt som Thoose Dancing Days spelades högt. Jobbet hjälpte också en hel del, var med barnen på en omgång Capture the flag och senare när gården öppnat så blev det biljardturnering. Jag blev tvåa. Imorgon ska jag tillsammans med klubbenbarnen karva pumpor och skapa gravstenar till vårt Halloweenfirande. Vi kör veckan efter eftersom både barn och ungdomar har lov nu. På onsdag kommer en bot av Säffle hit, då kommer nämligen Bykunda hit med två minibussar fulla av ungdomar för att vara med på vår spökvandring och sedan övernattning. Nu ska jag läsa lite i min bok om Tina Turner.

Varm sjokolade

Jag ersatte det vanliga sockret med muscovadosocker, lite vaniljsocker och piffade till chokladen med lite kanel. Mums!


Soffpotatis

Jag är nöjd med min lilla softarhörna, schäslongen och ensitsen är ur Kivik serien, färg Tenö ljusgrå. Mjuka soffor som formar sig efter kroppen när man sätter sig.
Ikväll ska jag och bror gå på bio, Abduction.
Trevligt söndagsmys!


Just like x-mas!

...Fast istället för en tomte i röda kläder så kom det två män i blåa Ikeakläder. Nu ska jag skynda mig att få gröten i magen, för här ska öppnas!


Städa, städa varje fredag också varje jul...

...också varje jul, det tycker jag är kul.
Började dagen med att bråka med symaskinen på jobbet, symaskinen vann... Det var meningen att jag skulle sytt färdigt förklädena som barnen ska ha på våra fredagsbak men men. Sedan skapade jag och barnen halloweenlyktor och jag fick mig två omgångar Kalaha innan jobbdagen var slut och jag styrde kosan mot Maxi. Alla, alla verkade handla idag och jag hade inget val eftersom jag prompt skulle ha mig en skurmopp och annat nyttigt. Så de resterande timmarna av dygnet har jag spenderat på att laga mat och städa. Nu är hemmet redo för både bror och leveransen från Ikea imorgon!


Time 2 go...

2 work... Har tvättar, strykt och lyssnat en hel del på Lisa Ekdahl. En bra start på dagen till skillnad från igår. Nu ska jag packa ned mi matlåda, slänga upp den sista tvätten på tork och sen bege mig ut på landet för att jobba, idag kommer att bli ett toppendag på jobb, det känner jag på mig!!

Dålig start på dagen...

...jag försov mig imorse. Vilken otrevlig känsla, paniken som sprider sig i kroppen när man slänger ett sömndrucket öga på väckarklockan och inser att man vaknat för sent, alldeles för sent! Kastade mig upp ur sängen och konstaterade att jag måste ha slagit av både mobil- och väckarklockslarmet i sömnen. Det fanns inte ett spår av ett minne av att jag någon timme tidigare skulle ha vaknat alls. Det var bara till att slänga på sig kläder, borsta tänderna, stoppa ned två bananer i väskan och stressa ut till bilen. Detta förfärliga uppvaknande skedde kl.09.00 och kl.09.30 befann jag mig på jobbet, 30min försenad. Puuh! Vilken dålig start på dagen! Imorgon börjar jag inte förrän 13, så jag ska försöka att komma upp i någorlunda tid och städa lite här hemma. På fredag kommer nämligen både min bror på besök och stannar hela helgen, min efterlängtade schäslong levereras samma dag och då är det skönt om det är lite ordning och reda i torpet.

John Blund är försenad...

Borde sommat för minst en timme sen men så blev det inte riktigt. Efter 6 arbetsdagar och ett dygn i Stockholm så borde man få somna som en klubbad säl... Men nej då, tankarna vandrar och kroppen känns spänd. Kanske ska jag räkna får? Ska nog prova det.


Mot hufvudstaden

Gröten och det goda kaffet är i magen, riktigt gott då jag vaknade en timme innan väckarklockan ringde för att magen ylade som en varg efter mat. Nu ska jag skynda mig in i duschen och få lite ordning på mig själv, om mindre än två timmar går nämligen bussen mot sthlm, där ska jag möta upp Therese och Lina. Vi ska ta en tur ut till Djurgården och Cirkus, där spelar nämligen Sven-Ingvars ikväll. Varför ta det lugnt efter 6 jobbdagar och njuta av ledigheten när man kan köra på? =)

Home sweet home

Har promenerat ner till byn och runt där jag bor för att stilla nyfikenheten på området och samtidigt få frisk luft. Riktigt fina och mysiga hus samt en lyktstolpe som blivit förvandlad till mitt favorit djur, en giraff! (bild kommer nån annan dag)
Nu ska jag unna mig en kopp kaffe och en bit sjokolade innan det är dags för jobb. Skicka med lite bilder på mitt hem. Om en vecka kommer det förhoppningsvis innehålla min schäslong och lite annat smått och gott.
Ha en fantastisk lördag!


äntligen under täcket...

...och nermyst bland kuddarna Som jag har längtat efter sängen, något så fantastiskt har jag längtat idag! Nu är jag äntligen här och är alldeles nöjd bland alla kuddarna, det fluffiga täcket och gosyduntofflorna på. Imorgon är det lördag och vid 17 börjar jobbet igen, fram tills dess ska jag bara vara ensam och ägna mig åt sådant jag tycker om. Tror jag startar med en lååång frukost, ägg, gröt och banan. Detta ska sköljas ned med en balja kaffe. Kanske ska jag njuta av en promenad om vädret inbjuder. Natti natt

Baron Björns Bygge

Efter avslutad jobbdag med både Klubbnätverksmöte, pyssel och härliga klubbenbarn så styrde jag kosan mot Ica för att handla mat. Hungrig som ett djur, vidare ut till Björn och renovering. Där förtärdes något så exklusivt som Dr. Oetkers pizza med chilibea. Mums för en hungrig mage! Nu är det snart dags att packa ned mig i sovsäcken här ute i Baron Björns Bygge för att imorgon ge mig på fredags kväll på jobbet och sedan hem igen för att sova och ladda om för ännu en kväll på en annan gård. På söndag är jag dock ledig och beger mig så snart jag orkar mot hufvudstden för att spendera tid med både kusin, vänner och familj. <3

Värmländska älgköttbullar

Idag efter jobbet har det rullats älgköttbullar eftersom jag fick en påse egenskjuten älgfärs av min morbror i helgen. Det blev riktigt mumsigt tillsammans med hemlagat mos, rårörda lingon - som även de är hemlagade av min mammas faster(blir det väl?) , serverat med köpt brunsås och ett glas kall mjölk. Jo, det fick bli köpt brunsås, lite motta på husmors fasonerna fick det allt bli, jag skulle ju ha tid till att sätta upp hyllorna i köksskåpet också!
Det blev över 40 härliga köttbullar, så jag frös in en hel del så jag kan bjuda min bror på mumsmat när han kommer.

(I bakgrunden på fotot kan ni även se min nya förälskelse, min fantastiska MacBook Pro, som jag nu ska se ett avsnitt av kriminalserien Bron/Broen på SVTplay på!)


Tick tack

Gamla charmiga väckarklockor fyndade på lite olika loppisar. Den minsta i blått hittade jag på Erikshjälpen i lördags.


Vilken röra...

...Sen i måndags har jag kastat, torkat, trasslat ut, sorterat och omstrukturerat i pysselrummet på jobbet. Puuh! Det var en hel del bröte men samtidigt tycker jag det är hemskt kul och så lär jag mig vad som finns att tillgå inför framtidens pysselstunder med barnen. Pyssla kan va något av det bästa jag vet, att göra om en spegelram, scrappa ihop ett personligt födelsedagskort eller att göra något så enkelt som att lägga en pärlplatta. Idag kom i alla fall ljusningen i kaoset och imorgon hoppas jag bli någorlunda klar, så att jag kan öppna upp rummet för barnen igen på måndag. Snart närmar det sig Halloween och då ska det bannemig finnas lite nytt roligt pyssel att skapa med! Apropå fixa och städa, idag städade jag även ut mitt skafferi, jag har lite planer för det som jag hoppas godkänns av min hyresvärd... =) Ikväll när jag kom hem så hade min hyresvärd satt upp min brandvarnare åt mig, jag köpte den för några dagar sen men jag har ännu ingen skruvdragare, så jag bad om lite hjälp. En brandvarnare kostar runt 100:- och är en billig livförsäkring. Se till att ha en hemma och har du redan en, kolla så att den fungerar! Extra viktigt att investera i en nu när man gärna tänder levandeljus för att mysa till de mörka höstkvällarna, snart är det även advent... - Ja, ni förstår... Skaffa en brandvarnare! Imorgonkväll blir det garanterat levandeljus, då kommer nämligen Therese och kanske även Kusinvitamin på besök. <3

Ska bara...

...sa Alfons Åberg. Jag ser höstsolen utanför fönstret, den riktigt lockar mig ut till en promenad. Mitt huvud är lite förkylningstungt och trots att jag sovit gott så är jag trött. En promenix är precis vad jag behöver, speciellt då jag knappt rört på mig sen jag flyttade in i lägenheten och min kollega åkte in till BB för att välkomna lille Mille. Då gick nämligen jag in på heltid och det rörde till bland mina löpturen kan jag medge. Innan jag promenerar borde jag dock ta ett upprens här, Therese kommer imorgon och eftersom jag jobbar kväll idag och dag imorn så hinner jag inte med att städa om jag inte gör det nu. Tvättmaskinen är i alla fall igång, så nu kör vi!

Owl

Letade fram spik och hammare, det var dags för uggletavlan att komma upp på väggen. Den inskaffades på Ikea i våras och har väntat på att få komma ur plasten. Tidigare när jag kom hem från jobbet så invigde jag både den nya stekpannan och den kombinerade mircon/ugnen. Det blev lasagne med avocado och tomater till. Det både smakade gott och räckte till 4 matlådor. På torsdag kommer den underbara Therese hit på besök. Längtar riktigt efter att få krama om henne!

Waiting for...

...min schäslong och ensits som förhoppningsvis levereras den 28, passande då min bror kommer samma dag. Så har vi något att sitta i. Såhär ser det ut, fast i ljusgrå Tenö.

Söndag <3

Härliga, soliga, höstiga och lediga söndag! Efter 6 dagars jobb var det riktigt gott att slå upp ögonen imorse och inse att jag faktiskt är ledig idag. Inatt vaknade jag dock av täppt näsa men det verkar ha försvunnit nu, förutom att jag känner mig seg och har lite ont i kroppen. Det släpper, för det har jag bestämt! Igår efter jobbet så åkte begav jag mig på presentjakt, båda kusinerna och bror fyller år och till helgen ska vi ha gemensamt kalas. Gårdagskvällen spenderades med att pyssla till present förpackningarna och sen stirrade jag in i dumburken någon timma eller två innan jag somnade lite efter midnatt. Nu inväntar jag Björn, vi ska bege oss ut till Erikslund för ett besök på bl.a Ikea, där ska jag bestämma vilken soffa jag ska ha. Bra att ha smakråd med sig!

Video killed the radio star...

...och det var väl i princip det som hände idag när jag kopplade in Tv´n. Efter flera dagar med radio och en kass dator som sällskap så har jag nu min bäste vän televisionen som kan underhålla mig under mina lediga timmar. Efter jobb idag var jag trött och frusen men efter en kopp te och smarrig macka så ryckte jag upp mig och invigde tvättmaskinen. Nu är det dags att tända upp mina lyktor och krypa in under filten. Imorgon är det fredag, det innebär inte att jag tar helg utan kör på ett långpass och följer upp med det sista badvaktsjobbet på lördag. På söndag då tänker jag åka till Ikea och prova ut soffa. Eller soffa och soffa, en schäslong med en ensits till. Kanske, kanske ska jag även kolla efter en ny dator, för det behövs!

Stekta, gröna tomater

Just den filmen kom jag att tänka på när en av min underbara kollegor gav mig en fryspåse med egenodlade tomater. Till frukost njöt jag av just tomater, banan, fin crisp med avocado och en kopp kaffe. God morgon!


Home Sweet Home

Nu ligger jag nedbäddad i min alldeles egna, underbara säng och jag saknar inte den uppblåsbara, som jag spenderade över 5 veckor på, ett dugg! Jag har bara bott här i mi casa i ett dygn men det känns redan som om jag hör hemma här.
Dagens lediga tid gick åt till att städa och plocka lite. En elgubbe var här och fixade och imorgon ska det fixas med kyl och frys, samt tvättmaskin. Ett av mina fönster behövde en uppiffning av det gröna slaget, så jag gick ned till blomsteraffären som ligger i kvarteret och införskaffade en växt.
Jag riktigt längtar till nästa lön nu, då ska jag bannemejj ta en shoppingtur!
För att ha pengar till shoppingtur så måste man få lön, för att få lön måste man jobba. Sicken tur då att det trillar en en hel del extra tider! Det kommer dock att bli väldigt skönt att gå in på mitt heltidsschema i slutet av månaden, så jag kan planera in annat skoj också!
Nu skickar jag med ett smygkik på lägenheten. Radion, som är ett loppisfynd, passar perfekt in i mitt kök.


Sun(ny)day?

Efter några dagar med sol och värme så verkar det va dags för regn igen. Dålig timing, för idag ska jag ju flytta möbler. Idag ska jag ÄNTLIGEN få flytta in i min lägenhet! Inte för att jag på något sätt inte trivs här hos Björn och Johanna, tvärtom! Jag kommer säkert sakna att bo tillsammans med dem. Det blir ett ÄNTLIGEN eftersom det strulade så med den först tänkta lägenheten.
Runt ett tiden kommer min underbara familj med mina grejer, nu ligger det ett förbaskat regndis över Västerås och det gillar jag inte!
Sen funderar jag över varför jag inte sover nu? Det blev en sen kväll eftersom jag jobbade till 00.30, så jag borde sova men är som ett barn på julafton.


RSS 2.0