Burr...det är kallt

Ute temperaturen står på -21 och det biter rätt gott i kinden när man ofrivilligt vistas utomhus för dem som springer mellan butikerna på mellandagsrean. Det blev ett svep tillsammans med mor och bror till Bergvik i Karlstad i förrgår, bror var i stort behov av nya jeans och hade presentkort att spendera. Medans han provade och provade så föll mina ögon på ett par leopardmönstrade jeans från Crocker, hade kikat på dem tidigare men ansett att eftersom jag redan har rätt mycket jeans så skulle jag inte köpa dem! Men så låg de där och lockade med en riktigt trevlig prislapp på endast 149kr, det var ju bara att ta fram plånboken det. Och plånboken tog jag fram men inget kontokort låg det där... Jägarns! Men det löste sig ändå med lite hederliga sedlar. Kanske var det bra att kortet inte var med, för nu blev det rätt billigt ändå.

Nu längtar jag allt till värmen, tom, i mina drömmar reser jag utomlands! Fast av någon andledning var jag under hela min vistelse i det varma Indien klädd i vinterkläder och vinterskor...? Spännande!
Tur att jag iaf har varma, goda, mysiga Mukluks att stoppa ned frusna vinterfötter i!

<3

En riktigt god jul till Er alla!


En riktigt koselig
God Jul
Önskar jag Er!



Off with her head!

Off with her head hair!
Trimmern startas, min frisörska möter min blick i spegeln och jag ser själv att jag ser lite smårädd ut.
- ah men det är ju bara hår, det växer ut...Kör! Säger jag till henne, fast egentligen säger jag det nog mest till mig själv.

En knippe hår på ungefär 20cm faller till backen, hår som jag sparat och sparat i hopp om att en dag vakna upp med långt svallande hår. Det är samma dag som jag drömmmer om att vakna upp med lite lagom magrutor och riktigt snygga arm -och benmuskler. (Bara sådär liksom)

Några millimeter av musgråa hårstrån är det som blir kvar på sidan av mitt huvud. Sedan är det dags för andra sidan, denna gång är jag förberedd och ett leende sprids över mina läppar. Dagen innan har jag skämtat med pappa, sagt att jag ska klippa mit hår som honom, alltså rakat musgrått. Precis så ser de två rakade sidorna på mitt huvud ut just då.
Klipp klipp... lite mer hårtrimmer i nacken.
Sedan får väteperoxiden göra sitt, det känns, det svider och kryper ordentligt i hårbotten. (Såhär måste det kännas om man drabbas av rikligt med löss tänker jag...Fast värre)
Vill man vara fin får man lida pin.
Efter nästan två timmar går jag ifrån Lilla Salongen, oerhört nöjd! Långt, tjockt svallande hår kommer aldrig att bli min grej...
Så den där dagen då jag vaknar upp med detta väldiga hårsvall lär aldrig komma... NEVER! Och det gör absolut ingenting, jag är snygg ändå och de där magrutorna kommer väl när de kommer eller så kommer de antagligen inte...
Nej, dags för en knäck till, för knäck är speciellt bra om man jobbar på magrutor har jag hört!! =)


Men kom igen nu då, tempo!



Sista motionspasset innan juluppehållet spenderades på Davids träningscenter och denna gång var det boxercise som vi fick prova på.
Jag har varit iväg på ett pass förut men kände mig mest förvirrad efteråt, trött men förvirrad. Vad gjorde man rätt? Vad gjorde man fel?
Eftersom det denna gång bara var vi fritidsledare där så fick mer genomgångar på hur vi skulle slå rätt och hur mitsarna skulle hållas.
Det skakade ordentligt i armarna efteråt, mycket tack vare min träningspartner Christina. Jag skrek på henne och peppade och hon gav mig samma medicin tillbaka.  -Precis som det ska va!
Sedan tog vi ett sista litet gott pass i gymmet innan vi reser hem för julen också, så fick benmusklerna lite att bita i med.


Efter några minimorötter så är det dags för en snabbdusch och sedan...
...MAT!


Visste du att...

Visste du att...
...en kyss som varar i en minut bränner 26 kalorier?


4 dagar kvar... Eller är det egentligen bara 3?

Tisdag, onsdag, torsdag och lite fredag. Sen åker jag hem för juluppehåll och får stanna i Säffle metropolen ända tills den 10e januari <3 wihoo!

Denna Luciamåndag är nästan slut, vi ska alldeles strax åka ut till vår lärare Ewa som bor ute på landet i ett litet ställe som heter Mullhyttan - låter inte det som ett perfekt julmysställe?? Där blir det middag och julemys med hela FL2 och FL1. Så i min nedräkning inför uppehållet så räknar jag bort denna måndag, eftersom den nästan redan är borta. Kanske borde jag egentligen räkna bort fredag lite också, då det mest bara är julandakt och jullunch innan det är hemfärd igen. Får se hur jag gör, kanske kan den lilla röda rullar hem redan på fredagsmorgon om det känns rätt?


Förra årets julavslutning på Kga Fhsk.

Kramsjukan slår till!

Det är torsdag... jag har inte kramat på någon sen i söndagseftermiddag när jag åkte hemifrån... Inte en ordentlig kram från någon...Det har resulterat i att jag nu sitter här på torsdagskvällen och känner mig lite lagom kramsjuk.
Jag tycker om kramar, hjärtliga kramar från vänner. Kramar från pojkvännen. Kramar från mamma och pappa - såna som bara en mamma och pappa kan ge. Kramar från min underbara lillebror, han som kramar lite motvilligt men som vet att han inte kommer undan.
Jag har märkt att jag kramas mer med min familj nu än jag gjorde för några år sen, när jag flyttade till Oslo så blev det automatiskt mer kramar när man väl var hemma än det någonsin varit innan. Nu när jag pluggar i Karlskoga så kramas vi också men inte lika mycket som under Oslotiden. Antagligen beror kramfrekvensen på hur mycket tid och hur ofta man är hemma. Under Oslotiden kanske jag bara var hemma 1gång per månad och nu varje helg.
Ofta hemma= Lite mindre kramar
Sällan hemma= Lite mer kramar
Tråkigt att det är så tycker jag, jag vill kramas mer!
I helgen ska jag se till att krama mer än vanligt på mina nära och kära - bara för att!
Härmed inför jag Kramishelgen!




Kärleksdikt...

Ni kramar om mig och håller mig varm, nn värme som sprider sig ända in till hjärtat. Det är en luddig och mysig känsla även när vinterkylan biter i kinden. Lite hårda på utsidan men varma på insidan...
Det är inga vinterskor... det är Mukluk´s!






This is NOT a good morning...

Jag är sååå jättetrött att ögonen känns helt varma och ögonlocken känns svullna till den grad att om jag hade haft glasögon så hade ögonlocken skrapat emot glasen i dem. När jag är trött brukar jag även bli illamående, helt enkelt så vill jag bara krypa ihop.
Vaknade flera gånger inatt, en av gångerna var det för att jag i sömnen försökte knocka väggen med min panna, och detta är inte första gången! - vad drömmer jag egentligen??

Om några timmer går bussen hem och jag riktigt längtar till att få krypa ned i soffan hemma med en kopp kaffe och en filt som värme. Kanske kan jag även få min mor att agera kudde? =)
Tur att det iaf är fredag idag....


Ute är det kallt - men jag har hållit mig varm!

Oj, vad jag rörde på mig idag...
75min självförsvar varav 15 av dessa ägnades åt riktigt god och välbehövlig stretchning efter gårdagens zumbapass.
75min motion. Här blev det först en lite styrkeövningar innan det blev fotboll och "bränn-alla-lek".
30min Step och 30min Core på gymmet. + lite styrka för armar och bröst.
Efter en dusch och mat så måste jag erkänna att jag är lite småsliten, men på ett positivt sätt!


Titta! - Kan man köpa den på TV-shop? Och går den att vika ihop så att den får plats under sänge?

Nu ska jag samla mina sista krafter och låta hjärnan arbeta lite med sociala medier.


Nu tycker jag verkligen att min Mukluk´s bör bli postade... jag vill stoppa ned mina frusna fötter i dem på fredag! Antagligen så kommer de inte att komma den här veckan, säkerligen så trillar de in i Säffle på måndag eller tisdag nästa vecka...suck...

RSS 2.0