Före- och efterbild

Jag har köpt på mig lite speglar då och då från Erikshjälpen. Tyckte om dem i de färgerna de var från början men bestämde mig för att måla om dem för att få dem att passa bättre in i lägenheten.
Den största kostade 125kr, den mellerst 150kr och den minsta 30kr. Jag valde att spraya spegelramarna med Biltemas Hobbyfärg i en vitblank färg. Det gick åt 3 burkar à 59kr/st. Då blev det lite över som gjorde att jag även kunde spraya korgen. Så för priset 482kr fick jag speglar så som jag ville ha dem, och så fick jag pyssla lite!


Vackra höst.

Det är fredag och solen skiner, löven singlar från träden i gult, guld och rött. Idag ska jag jag badvakta mellan 14.00 och 19.30 men klev ändå upp rätt tidigt idag för frukost, kaffe och nästan ett helt parti backgammon med Björn, innan han for till jobbet. Nu står det 1-1 och inatt när han kommer hem ska det avgöras!
Nu ska jag sätt mig i solen och planera lite inköp. Så att familjen kan få kaffe och fika på söndag i flyttstöket.
Hoppas alla får en trivsam helg, själv så jobbar jag till 00.30 på lördagsnatten innan jag får helg. Vilken tur att jag trivs så bra på de olika jobb jag är på!


3 more days to go!

Jobbade 18-22 och sen tog jag turen inom lägenheten för upphämtning av mitt kontrakt och kolla läget inför inflytten på söndag. Bara tre dagar kvar! Känns lite pirrigt måste jag medge, lite sorgligt att flytta ifrån Björn och Johanna och helt plötsligt bo ensam. Samtidigt känns det väldigt skönt att förhoppningsvis börja få lite ordning på tillvaron här i Västerås!
Jag längtar verkligen efter min säng, åh, på söndag kväll ska jag mysa ned mig ordentligt!!!


Vuxenpoäng?

Efter ett kort besök på Biltema, där det införskaffades en liten mössa till den lilla bilen inför vintern, så tog jag en tur in på det underbara Ikea. Det var otroligt skönt att i sitt eget sällskap skrutta runt i egen takt och insupa inspiration och införskaffa diverse nödvändigheter, gryta, glas och skärbrädor fick jag med mig från butiken. På lördag är är lägenheten min och på söndag kommer la familia upp med mina grejer. Kul!
Addressändringen fixade jag idag och jag tecknade även en hemförsäkring. De två sakerna plus att jag köpte den där lilla "mössan" till bilen lägger jag nu till på vuxenpoängslistan tillsammans med a-kassa och bilförsäkring! =)

Min hjärna började snurra runt det här med "vuxenpoäng". Vad är det som gemenekvinna/man anser höra dit? Körkort? Systemetålder? Bil? Barn? Eget boende? A-kassa? Jobb? Betala räkningar? Vad är det egentligen som är värdigt att hamna på "vuxenpoängslistan"?
Körkort= Jag menar inte alla nu men det finns de som klarar av att få ett papper där det står att det får köra bil men så fort de kommit hem och lånat en förälders bil förvandlas till rena biltjyvarna och burnar runt på Domusparkeringen för att impa på vänner och brudar. - Vuxenpoäng?
Systemetålder= Grattis! Du får nu tillstånd att köpa så mycket sprit du orkar och sedan, om det vill sig den vägen, bete dig som en total idiot, grina som en femåring eller tappa bort hemnycklar. -Vuxenpoäng?
Bil= Egen bil, äntligen så kan man burna runt med sin egen pimpade bil, gärna med extra subbar och dunk i plåten. - Vuxenpoäng?
Barn= 15 eller 30? Ålder kanske inte spelar någon roll men betyder ett barn och att man kan byta blöjjor att man automatiskt blir vuxen? - Vuxenpoäng?
Eget boende= Första lyan, slippa bädda sängen, ingen som stör. Skicka hem tvätten till mamma? - Vuxenpoäng?

Haha, det är en trött hjärna som knåpar ihop det här med glimten i ögat så klart! =)

Jobbförmån skulle jag kalla det.

Idag hade vi personalmöte mellan 09.00-11.00, sedan har jag nu 4,5 timmars ledighet innan jag ska gå in och jobba som badvakt på samma ställe här ute i Tillberga (det är lite hoppigt vad det gäller jobbtimmar innan jag går in på min heltid).
Iställtet för att åka iväg någonstans för att äta och vända tillbaka så bestämde jag mig för att utnyttja tiden till träning. Först blev det 5km i spåret, något som kändes ordentligt eftersom jag i över en månad bara sprungit på plan asfalt. Nu blev det ordentliga uppförsbackar bland träden och riktigt skönt grus- och barrunderlag att trampa på. Efter avslutad tur så passade jag på att ta några längder i den alldeles tomma 32gradiga bassängen. Det var underbart för axlarna, den stela nacken och det stressade huvudet vill jag lova!
Jag tror faktiskt att jag ska försöka lägga in i alla fall ett pass i bassängen varje vecka, det var otroligt skönt. Nästa gång ska jag bara komma ihåg att starta bastun innan jag går ut och springer så att den är varm när jag är klar.
Väldigt praktiskt att vår fritidsgård ligger i samma byggnad som både sporthall och bad ändå, en slags jobbförmån skulle jag ändå kalla det!

Om mindre än 5 dagar så har jag äntligen flyttat in i min lägenhet, gott men samtidigt kommer det bli lite konstigt att bo alldeles själv.

 Tillberga badhus. (Bilden lånade jag från http://www.tillberga.com/)

Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö.

Nu blev det rast på jobbet och då tänkte jag passa på att berätta att lägenheten jag var på visning på igår hade ett jättefint stort vardags rum, ett sovrum med fula tapeter men med bra garderober till alla mina kläder. Köket var supertrist men hade okej storlek, i badrummet fanns badkar och det var kaklat på väggarna med golv i plast.
Denna 2a på 50kvm. är en god tvåa efter den supersöta lägenhet som jag hoppas få skriva kontrakt på snart. Det är alltid bra att gardera sig!

Nu tror jag det är dags för mat och en STOR kopp kaffe innan vi öppnar gården.


Bad hairday!

När man har den frisyr jag har, liknande sångfågeln September, med rakat på sidorna och längre upptill så krävs det underhåll. Det har nu gått ca.6veckor sen jag sist var hos frisören... Det syns! Ibland kan jag verkligen ångra att jag inte lät håret fortsätta växa förra hösten... det var i princip axellångt och vid den här tiden hade det säkert varit toffsvänligt.
När min nuvarande frisyr är nyklippt och nyblekt så känner jag mig superfräsch, för det är en kul frisyr som är snygg och som jag själv anser mig passa i.
Ja, det gäller bara att hitta en bra frisör här i Västerås som kan fräscha till mig igen.

Tur att det snart är dags för jobb, 13-22, toppen det för humör och plånbok!


Kanel

Morgonen startade med god fiberberikad havregrynsgröt med banan och keso, toppad med kanel och en skvätt mjölk. En kopp kaffe på det så var morgonen dagen igång.

Nu ska jag strax slänga i mig mat och bege mig ut på äventyr. Det blir jobb på ett nytt ställe idag, Emausskolan, så det är bara att läsa kartan och försöka ta sig dit till 13.00.

Efter jobbet ska jag hämta upp Johanna och åka på lägenhetsvisning. Kul!


Extrajobb och extralägenhet?

Startade min jobbvecka med ynka 14timmar jobb inplanerat... usch! Det är inget skoj varken för plånbok eller för rastlösheten! Så bättreade det på sig med 12timmar extra på mitt "eget" jobb ute i Tillberga, plus 4timmar på ett helt nytt ställe. Så imorgon ska jag jobba klubbtid på Emausskolan. (Klubb är öppenverksamhet för barn i åldern 10-12år)
Så det blev 27,5timmar jobb denna vecka istället.
Sen har jag även fått badvaktsjobb ute i Tillberga några helger, Ida Badvakt Ferger - det trodde jag aldrig! =)
Att jag sedan vet att det fyller upp till en heltid i slutet av oktober plus extra tider i andra verksamheter känns riktigt gott.
Idag fick jag även meddelande från Ikano om att jag blivit utvald till att gå på lägenhetsvisning. (Ikano är både bank, fastighetsförmedling och ett försäkring företag, som jag tror ägs av Ikea. Rätta mig om jag har fel?)
Så imorgon ska jag och Johanna på lägehetsvisning kl.19.00, spännande! Även om jag i princip redan tackat ja så får man ju alltid kolla och jämföra. Detta var en visnning på en 2a med kök på 50kvm. med balkong.
Det känns verkligen som det blåser nya vindar, både bokstavligt talat, då det blåser som bara den här och bildligt talat när det gått från sämst med jobb och inte en lägenhet i sikte till att jobben rullar in och lägenheterna helt plötsligt dyker upp! =)

Loppis!

På lördag är det Loppis på Medborgahuset i Säffle. Det kommer att vara fullproppat med loppissäljare, det vet jag för att jag precis lyckades få de två sista borden när jag ringde och bokade. Så kom och fynda!

Det jag vet att jag kommer att ta med till försäljning är:

  • Twilight seriens alla fyra delar. Den första på svenska och de andra på engelska.
  • Tre stycken porslinsdockor.
  • Kläder. (Evt. några par skor.)
  • 4-6 assietter med tillhörande mugg. Peace motiv på.
  • Ljuslyktor.
  • En hjärtformad glasskål.
  • Kaffe/tekoppar.
Sen kommer det tillkomma en hel del annat.

Lördag 17/9 10.00-14.00 på Medis.

Och så kom måndagen

Sov riktigt bra inatt efter att jag och Björn satt upp gips i kökstaket igår kväll. Det blev inte frukost förrän vid tio och efter ett efterlängtat samtal med en god vän så snörade jag på mig löparskorna, stoppade musiken i öronen och sprang.
Turen gick väl sådär idag om jag ska vara ärlig, det blev "bara" tunga 7km. Inte alls samma flyt som förra veckan men jag gjorde det iaf!

I förmiddags ringde jag även upp hyresvärden och tackade ja till lägenheten som jag skrivit om i tidigare inlägg. Han skulle höra av sig imorgon igen så vi kunde bestämma inflyttningsdatum och lite annat. Mitt huvud började med en gång att snurra, planera och fundera kring hur jag ska ha det. På lördag ska jag styra kosan mot Säffle och plocka ihop lite småsaker att ta med.
Jag ska även vara med på den Loppis som anordnas på Medis i helgen. Kom och fynda hos mig! Jag kommer bla. ha porslin, kläder och smycken.
När: Lördag 17/9 kl.10.00-14.00
Plats: Medborgarhuset i Säffle

Idag börjar jag jobba kl.18.00 och göra bara fyra timmar. Lite segt att ha så lite timmar tycker jag!


Söndag

Först vill jag ursäkta att det är lite tråkigt och bildlöst just nu, det kommer bli ordning på det.

Gårdagen spenderades till största delen här ute i natursköna Nykvarn, vi promenerade ett stycke bort till Sagån där det hölls vernisage i hantverkshuset. Det var Johannas arbetskamrat som ställde ut, jag fastnade speciellt för en tavla i olja där hade han målat en typiskt svensk skogsglänta, mitt i skogsgläntan hade stod det en avdumpad gammal röd bil.

Sedan blev det fika på trappen i solskenet med överbliven tårta fårn min födelsedag. Resten av dagen spenderades i solen, äntligen blev det lite fint spetember väder som kunde avnjutas i bikini.

Vi tog fram vår kreativa sida och skapade förhoppningsvis trädgårdskonst av den fogmassa som blev över. I en lite låda av kartong la jag och Johanna ett mindre rabarberblad och kletade över fogen. Det blir spännande att om några dagar, när det är helt torrt, få se resultatet.

Det var en lugn och skön lördag med god kantarelltacos och filmen Sarah´s nyckel som avslutning.

I fredags var jag på lägenhetsvisning, en etta med kök på ca.40kvm med egen ingågn som låg i en stor villa där hyresvärden med familj bor.
Köket var helt nyrenoverat i en riktigt snygg stil med bl.a. en fondtapet med 60-tals stuk och de hade satt upp glasmosaik i härliga färger (orange, röd,gul och brun) som stänkskydd vid spisen.
Badrummet var kaklat i sandfärgat kakel och de skulle ställa in en toppmatad tvättmaskin. Det lilla rummet var också fint och snart skulle även den lilla balkongen bli färdigställd.
Med 10-15min gångavstånd till city kan detta vara mitt framtida boende i Västerås??!

Jag hade en vecka på mig att fundera men jag tror nästan jag har bestämt mig. Tror jag får slå hyresvärden en pling och ställa lite frågor.

Nu är det söndag, känns som en riktig slappar dag... Får se om jag rycker upp mig och tar en löptur eller om jag bara ska vara renoveringsassitstent idag. (Lutar åt det sista)




Vinden vänder.

Idag är det min födelsedag!
-Det skulle jag aldrig sticka under stolen med, för jag tycker om födelsedagar och det inkluderar självklart även min.

Det har varit en fin dag, solen sken, jag var på lägenhetsvisning, fick besök och present av mor,far och Johannes.

Nu är min jobbpaus slut och det är dags att göra den sista 1,5timmen innan jag får styra bilen hem och ta helg!
<3

Regn regn och lite mer regn.

Vaknar upp till ett grått och regnigt Västerås. Det är ett riktigt höstruskväder vi fått in över Svealandet och det känns som om jag gjorde helt rätt i att släpa med mig gummistövlar och regnkläder när jag lämnade Säffle.
Intet nytt på lägenhetsfronten...
Idag börjar jag jobba klockan 18.00 och det betyder att jag jobbar ett kort pass på fyra timmar, kommer kännas bittert i lönekuvertet när det bara blev lite mer än halvtid denna vecka. Det värsta är nästan inte pengarna utan tristessen över att inte ha något att göra, jag trivs med att jobba helt enekelt. Imorgon fredag blir det lite längre och jag får glädjas åt att jag ialla fall kommer åt ob-tillägget när man jobbar kväll!
Riktigt längtar tills det är dags för mig att gå in på heltid när min kollega får barn.
Funderar på om jag kanske ska åka till Säffle nästa helg, som det ser ut nu så är jag ledig hela helgen och det passar fint eftersom det är loppis hemma på Medborgarhuset. Jag har lite kläder och saker som jag gärna skulle vilja sälja. Det är inget fel på grejerna, det är bara det att jag varken har plats eller känner att det passar mig och därför vill bli av med det.
Imorgon kommer mamma, pappa och en vän förbi Västerås, så vi ska passa på att fika innan de åker vidare mot Stockholm, Arlanda för vidare avresa mot Milano. Det passar ju perfekt eftersom det är min födelsedag imorgon!

Ny stad

Min sista praktik på Frtitidsledarutbildningen, nu i våras, ledde till ett mammavikariat i Tillberga precis utanför Västerås med start till hösten.
Efter en sommar i hemstaden Säffle så var det snart fredag den 19 augusti och dags för mig att sätta kursen mot nya äventyr.
Jag hade sedan juli trott att boendet i princip var klappat och klart och att jag bara skulle bo i några dagar, kanske en vecka, hos mina vänner Björn och Johanna i deras nya hus som de håller på att renovera.
Hemma lämnade jag kartonger med fint nedpackade diverse husgeråd och allt sådant där man behöver när man ska flytta in på något nytt ställe. Jag hade skänkt kilovis med kläder till Erikshjälpen, Rödakorset, vänner och släktingar. Min byrå lämnade jag så gott som urplockad, jag antar att ni förstå? Jag var redo för flytt... Allt jag behövde göra var att invänta lägenhetsnyckeln och sen åka hem och hämta mina grejer och möbler.

Redan samma helg som jag kommit till Västerås fick jag komma hem till min bekant, som jag skulle överta lägenheten av, och se hur den såg ut. I min hjärna började jag att möblera, köpa gardiner och såg framför mig att här skulle jag bo, i denna supercharmiga lägenhet med högt i tak och gammalt stuk på köksluckorna.

Sem blev hela drömmen till en mardröm när hyresvärden fick för sig att det helt plötsligt skulle vara någon annan som skulle bo där...

Jag har varit arg, ledsen och känt mig lurad.
Men, nu har det ialla fall gått tre veckor sen jag kom hit och jag är fortfarande inneboende hos mina kära vänner som ställer upp och står ut med att ha mig hängandes omkring bland brädor, spik, gipsskivor och sticksågar.

På lägenhetsfronten går det alltså inget bra men på jobbsidan känns det ljusare!
Jag trivs med mina arbetskamrater ute i Tllberga och jag tycker det är så häftigt att få prova på mina kunskaper från min utbildning!
Så livet behandlar mig väl rätt gott ändå trots att jag är bostadslös!

Nu ska jag avsluta innan det blir för långt men jag måste ialla fall passa på att stoltsera med att jag idag sprang en MIL!!
Det kanske inte låter som någon väldig bedrift men för mig som harvat runt på 5km så var det en häftig känsla. Det läckraste var att det kändes som om jag kunde ha fortsatt ett tag till för att det kändes så bra!




RSS 2.0