Tuesday...

...a good day!
Igår fick jag en liten fråga av chefen, idag satt jag på kontoret och pratade mitt framtida jobb. Fram tills igår var jag beredd på att gå ned lite i tid på mitt vikariat, då hon jag "mammavickar" ska komma tillbaka och jobba lite kvällar, från och med första mars. Nu är första mars det datum som blir starten på min första "tills vidareanställning", alltså en fast anställning. Det känns skönt att få bekräftat att jag skött mig och attt de vill ha mig kvar, fantastiskt fint. Samtidigt som det är lite skrämmande på något sätt... Jag som funderat fram och tillbaka över eventuell flytt någon annanstans efter sommaren. Nu blir det inte så och det känns bra, just idag trivs jag och det är bara att tuta och köra och se till att leva livet.
Nu är det bara två jobbdagar kvar tills jag sätter mig på tåget ner till Göteborg för en fantastisk helg tillsammans med Therese! Åh, vad jag ser fram emot detta!

Fredagsmys, bullar, loppisfynd och blues

Helgen som nyss passerat spenderades "hemhemma" i Säffle tillsammans med la familia och underbara vänner. Det var verkligen en toppenhelg som bjöd på allt från fantastiska hembakta bullar till live blues. Fredagen innehöll tacos, film och tre fantastiska vänner + en liten vän som ännu inte kommit till världen. På lördagen tog jag och min moster oss en tur till Erikshjälpen och jag fyndade lite smått och gott, för endast 196:- fick jag med mig en senapsgul kjol, en skjorta, ett skärp, en gammal hörntvättkorg, en ring, en potatisstöt,en spegel, en Stenmarkmössa och en potatissticka. Fynd, fynd och fynd!
Av moster fick jag en fantastiskt fin och mysig blå ullfillt som värmer fint i min kalla lägenhet.
Mamma gav mig de här fina borden som går att putta ihop när man behöver mer utrymme - perfekt!
Lördagen fortsatte med hembakta bullar hos en vän, det var hemskt trevligt och det var alldeles för långe sen vi sågs, tiden bara flög iväg och vips så var det dags för middag på restaurang Tuppen med pappa, där spelades det livemusik och timmarna rullade snabbt förbi bland bluesen.
Söndagen var stillsam hemma i soffa med familjen och imorse styrde jag lila bilen mot Västerås och jobb igen. Där väntade en överraskande nyhet som jag kanske berättar lite mer om imorn.

Vänskap, kärlek och sex...

...spännande va?? Om några veckor är det tjejkväll på gården där jag jobbar. RFSU kommer vara på plats för att svara på frågor från frågelådan, det finns möjlighet till att göra kollage om kärlek/vänskap och en hel del annat om känslor, knopp och kropp kommer att finnas på plats. Även kladdkaka kommer att serveras.

Morn Morn!

God morgen allesammen!
Fiberberikad havregrynsgröt, 1/2 skivad banan, 2 msk keso, några nypor kokosflinogr och massvis med kanel samt en skvätt mjölk. Mums för magen och det har blivit något av en standard i mina frukostar. Självklart blir det en kopp kaffe till.
Igårkväll efter jobbet så fick jag en god vän på besök. Vi pratade en del och kollade på Äntligen Hemma och House, jag bjöd i alla fall på köttfärspaj och det måste sägas att man äter paj alldeles för sällan. Hur lätt är det inte? Vi jämförde pajtillverkandet med att tex. göra hemlagat mos med korv eller något. Det tar längre tid att skala potatis än att göra paj deg. Är man smart så gör man själva pajdegen några dagar eller dagen innan, då är det bara att plocka ut den ur kylen och trycka ut den i pajformen.
Jaja, gott var det oavsett!
Nu får det bli en liten promenix ute i vintervädret, ha en god dag!

Söndagsmys

Idag bjöd jag på fika, kokostoppar med sjokolade på serverades tillsammans med kaffe och färsk ananas.
De två fikagästerna bjöds även stryk i Qubespelet Allsång och när vi senare blev hungriga på mat spatserade vi bort till Hemdal´s pizzeria och åt oss övermätta på deras fantastiskt stora pizzor. (Inte för inte deras slogan lyder: "Hemdal´s Västerås Mäktigaste Pizza" .)

Jag är väldigt trött idag känner jag och medans tvättmaskinen tar hand om smutstvätten funderar jag på att bara slappa i soffan resten av kvällen.
Trevlig söndag på Er.

Önskningar vs. verklighet

Dagens önsketänkande:
Att vara ledig och njuta av lördagen. Kankse gå och lyssna på trevlig musik och bara umgås med goda människor.
Dagens verklighet:
Att jobba 17.00-00.30 för att sedan stupa i säng.
Nej det är inget synd om mig, jag är glad att få jobba men ibland krockar det så tråkigt med allt annat. Till veckan jobbar jag bara fram till torsdag 17.00 och sen styr jag hem mot Värmeland.
Snart är det ledig söndag och den ska njutas av ordentligt!

16e januari

Hur gammal är du om fem år? Då närmar jag mig 30.
Vem var den sista du träffade? Min arbetskollega.
Hur lång är du? När jag skaffade mitt senaste pass ville damen i kassan skriva 170cm men jag tyckte det räckte med 169cm.
Vilken var den senaste film du såg? På Dvd var det Surf´s Up och på bio var det Simon och ekarna.
Vem ringde dig senast? Min kära mor ringde från Mexico. (Jag önskar jag var där!)
Hur löd ditt senaste sms och till vem? Jag skickade ett sms till mamma där jag bad henne ringa efter 22.00, då jag slutat  jobbet.
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Åh, det beror på... Fast helst vill jag prata med andra ansikte mot ansikte, det går inte  att få med energier, dofter, leenden och kroppsspråk genom en telefon.
När såg du senast din mamma? Det var den 2e januari, så det är 14 dagar sen nu.
När vaknade du idag? Alldeles för sent! 09.30... Min morgon blev inte alls som planerat.
Har du någon gång hittat en katt? Nja, hittat och hittat... Men jag hade sönder en jeanskjol när jag lyfte upp en katt en gång.
Vilken är din favoritplats? Där jag får vara med dem jag håller kär.
Vilken plats föredrar du minst? Ensamheten, när den inte är självvald.
Var tror du att du befinner dig om tio år? Oj, då är jag närmare 35, jag hoppas jag befinner mig någonstans där jag är lycklig.
Vad skrämde dig som barn? Mörker (det gör det fortfarande) och tandläkaren (nu med).
Vem fick dig att skratta senast? Mamma, över telefon, när hon berättade om att hennes massör tyckte hon såg ut som en  punkare.
Är du för ung för att äga vinylskivor? Nope.
Hur många kuddar har du i sängen? Fem stycken men vill ha mer, man kan inte ha för många kuddar!
Hur många landskap har du bott i? Värmland och Västmanland. Sedan har jag bott i Oslo fylke, så det får bli tre stycken  landskap.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota helt klart men nu på vintern stoppar jag helt fötterna i goda raggsockor!
Är du social? Ja, det vill jag tror att jag är.
Vilken är din favoritglass? Kulglass i mängder och i olika smaker!
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av mitt studielån och billån. Sedan skulle jag bjuda med min familj på en  resa, shoppa en del och spara en del.
Tycker du om Kinamat? Jepp.
Tycker du om kaffe? Utan kaffe stannar min värld...
Vad dricker du till frukost? Ett glas Proviva och kaffe såklart!
Sover du på någon särskild sida? Alla sidor, jag rör mig rätt mycket i sömnen och utnyttjar alla sängens delar.
Tycker du om att mysa? Vem tycker inte om att mysa? Mysa med god mat, mysa med vänner och en film, mysa med en god  kopp te, levande ljus och en bok.
Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, jag känner en person som fyller samtidigt som jag, dock är han ett år  äldre.
Kan du några andra språk än svenska? Engelska och yttsepyttse espanol.
Har du någonsin åkt ambulans? Ja men det var inte jag som var skadad.
Föredrar du havet eller en pool? Havet.
Vad spenderar du helst pengar på? Secondhand fynd, god mat och roliga upplevelser.
Vad var det senaste du stoppade i munnen? Rostat bröd med ost.-Det var gott!
Välj ett ärr på din kropp? Ärret under min haka som jag fick på dagis när jag åkte pulka, liggandes på mage som de större  "coola" barnen gjorde.
Kan du byta olja på bilen? Nej, det kan jag nog inte, men jag kan prova och lära mig!
Har du fått fortkörningsböter? Det har jag inte.
Vilken var den senaste bok du läste? I skrivandets stund har jag glömt bort vad det hette, den lästes iaf ut för ungefär en  vecka sen.
Dansar du i bilen? Lite kanske...
Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Planer och idéer till våra tema veckor på jobbet.
När var du i kyrkan senast? Julafton - Midnattsmässan.


Finafisken och planer.

Efter jobbet var det dags för matinhandling, äta bör man... Gott helst! Åt gott var precis det jag gjorde ikväll, superenkelt och mumsfilibabba blev det av lax i ugn med festaost- och pestokräm, ris och avocado, toppat med lite ruccola. Goda matlådor att ta med till jobbet imorgon.
Mitt vänsteröra är nu varmt efter trevliga samtal med underbara damer. Planer har smidits och kalendern börjar fyllas upp med äventyr och utflykter - detta blir bra!
Nu är det hög tid för mig att krypa ned under täcker och kika lite på dumburken innan jag somnar, imorgon väntar långpass och då behövs det både sömn och promenad för att få energin att räcka till.

Promenad, funderingar och loppissug.

Efter en god frukost tog jag en timmes promenad ute i det fina vädret med musik i öronen och ishalka under fötterna tog jag mig igenom ännu en upptäcksfärd i närområdet. Det finns en hel del speciella, vackra och en del konstiga hus att kika på runt omkring i Västerås, så det brukar jag roa mig med.
Det snurrar en massa tankar i mitt lilla huvud just nu, vad vill jag med livet? Vart vill jag ta vägen? Vart hör jag hemma? När jag tar mig ut på mina upptäcksfärder känns livet alltid lite lättare efteråt, motionen och urrensningen ur hjärnan gör mig gott, både i kropp och själ.
Jag längtar efter att gå på loppis, det var ett bra tag sen men nu kommer suget efter secondhandkläderna och alla charmerande pryttlar smygandes!

Middag och biomys

Idag när arbetsdagen var slut så ställde jag bilen hemma och tog en snabb promenad ned till stan för att möta upp en Johanna. Vi åt en smarrig middag på Olio Deli, det blev en jättegod pasta carbonara för min del och en cappucino med crossaint till - mums! Trevligt att bara få sitta ned på ett mysigt ställe, lyssna på trivsam bakgrundsmusik och prata om både det ena och det andra.
När klockan närmade sig 20.45 satt vi i biosalongen tillsammans med sex stycken andra biobesökare och kunde lätt breda ut oss och kränga av oss de varma vinterskorna utan att störa någon. Simon och ekarna var absolut värd att se, även om det kändes som om de uteslutits lite grejer som kanske behövts för, att för min del, verkligen beröra. Trots detta var det en stark film som vi båda var nöjda över att ha sett.
Nu får det bli några rader i bokens värld...

Jobb, utmaningar och kaffe.

Nu när jullovet är över så är jobbschemat tillbaka i sin vanliga lunk och det ska bli skönt med personalmöte imorgon, första mötet på flera veckor! Det var mycket barn på klubben ett tag idag, de dundrade in till "mellis" och de dundrade ut lika snabbt någon timma senare. Startade upp veckans pyssel som är smycken, fyra tappra skapare pysslade på och skapade armband, halsband och örhängen.
Det var helt okej med ungdomar på gården nu ikväll, måndagar brukar inte vara några toppen dagar men idag var det trivsamt.
Efter en smarrig grötfrukost imorse så slängde jag på mig ullunerstället och träningsskorna, stoppade musiken i öronen och tog mig en promenad i det vackra vädret. Solen sken och temperaturen låg på -8, fantastiskt uppfriskande. Som så många gånger förr så är det dags att ta tag i mig själv, inget onödigt godisätande på vardagarna och mer rörelse. Det är precis vad jag behöver just nu, fysiskt och psykiskt. Imorgon väntar först jobb och sen blir det middag och bio med Johanna, vi ska se Simon och ekarna.

Söndag, tvätt, disk och lasagne

Gårdagen bjöd på utgång tillsammans med mycket trevliga människor och det avslutades med falafel som jag, såklart, lyckades sätta i halsen. Typiskt!
Imorse blev den scones med ost och te till frukost, jag och Sarah åt som hästar. Söndagen fortsatte sedan i lathetens tecken, en tvättmaskin och en diskmaskin toppat med lasagne och två filmer, Friends With Benefits samt Water For Elephants - helt okej för att vara söndagsfilmer. Funderar på om jag inte ska unna mig en till innan jag somnar.

Ljusa minnen...

Idag slog det mig att det skulle varit din 26e födelsedag men du beslöt att stanna på 25 och lämna allt det mörka kvar. Det har fladdrat förbi en del trevliga minnen som skapades tillsammans med dig, skratt, tjuvrökning, omgjorda disneysånger och massvis med kaffe. Bra, ljusa minnen vann över de sorgliga just idag och jag ler när jag tänker på dem och dig.

Det bidde inget Stockholm, det bidde Säffle

I fredags dök den nedrans förkylningen upp och den verkar tro att den ska få bo i min kropp ett tag. Den ödelade mina nyårsplaner i Stockholm med bästa kusinen, ville inte smitta ned henne när hon sk atill Paris men jag orkade i alla fall ta mig hem till min älskade familj. Mammor är bra dom, hem till dem får man alltid komma, även fast även de ska ut på äventyr om ett tag. Ett väldigt lugnt nyårsfirande på hemmaplan med mor och far, god mat och ett glas underbar champagne (Även om varker näsa eller smaklökar var på topp)! Det blev helt enkelt ett underbart nyårsfirande för en täppt och hostande 24 åring.
Imorgon planerar jag att gå till jobbet, trots att mitt ansikte och tänder värker av att mina bihålor är förkylningsäckliga. Jag vill bli frisk nu!

RSS 2.0