Frukost på sängen...

...serverades tyvärr inte av denne hunk, men det går fint att gå upp själv också, för att sen krypa ned med en kopp kaffe och titta på nyhetsmorgon, det går riktigt bra faktiskt utan någon som tar upp en massa plats i sängen och är så där jobbig och trängs...Vilken tur att jag är sjäv! (hmm) Nu är det lördag och jag är ledig efter fredagens långpass på jobb!

Weekend!


Smoothie

Musklerna moler och värker, spänningshuvudvärken hotar med att blomma upp och ögonen är grusiga.
- En helt vanlig dag alltså! =) Nej, jag ska inte klaga, helt plötsligt sover jag tills klockan ringer istället för av stress och muskelvärken är självförvållad genom ett fint pass på friskis igår kväll. Huvudvärken försöker jag nu mota med kaffe och kanske en liten värktablett.
Nu ska jag väcka det trötta huvudet med en dusch, idag har vi planeringsdag och jag har stoppat en mumsig smoothie i väskan som kan fylla på med energikickar när det behövs under dagen. Jag har nämligen en tendens att vara hungrig, ofta...
Smarrig smoothie:
1-2 dl frysta, osötsade bär. (Jag använde hallon och blåbär)
1/2 banan, delad i bitar.
ca.1-3 dl naturell lättyoghurt.
ca. 1-3 msk apselsin juice. (Här valde jag Bifido juicen som innehåller mycket gott för kroppen men inget tillsatt socker)
En liten dash med linfröolja. (Innehåller bla.Omega 3 & 6)
Släng i lite linfrön som hjälper till att hålla magen i schack. - Tänk dock på att både linfröolja och hela linfrön sätter igång magen och magen är olika hos olika människor, så prova med lite först!
Man håller helt enkelt i efter smak och tycke, beroende av hur tjock man vill ha sin smoothie och vilka smaker man vill ta fram mest.
Mixa ihop i mixer eller användstavmixer, svusch så har man en supergott och fräscht mellanmål! Det känns som om jag får till att bunkra upp med fryst frukt.

Sällskap

Kollektiv alltså, det vore något det! Bo med sköna människor som man trivs ihop med, långa frukostar, filmmys, middagar, aldrig ensam... Sen är det visst skönt att vara ensam ibland, så ett eget rum är ju ett plus, men möjligheten till att bara kunna hänga när man kände för det lockar. Självklart kommer man irritera sig ordentligt på dem man skulle bo ihop med och de skulle garanterat irritera sig på mig, jag har redan provat på både kollektivlivet och internatlivet. Men tänk att få knopa ihop en skara människor, stoppa in oss allesammans i ett hus (gärna med trädgård) och bara ha det bra alltså. Fantastiskt!


True...

Funderade häromdagen kring detta med festsminkning på gymmet, jag förstår absolut om man köper snygga träningskläder och vill se fräsch ut - fine... Det som inte, för egen del, skulle kännas fräscht är att kliva upp på löpbandet eller lyfta vikter med festsminket på. För egen del skulle troligen det mesta av sminket ändå runnit ned på halsen av svetten som på grund av den fysiska ansträgningen tränger fram.
I helgen ska jag kika på nya löparskor och oavsett om jag hittar några så ska jag bestämt ut i elljusspåret i Värmlandsskogen och svettas, utan smink då...

I rusande takt!

Dagen flög fram och förbi, startade med en liten suck när jag kikade ut genom fönstret och fick se hur marken var täckt av vitt puder, på vårdagjämningen och allt! Sucken utbyttes snabbt emot ett leende när den supersmarriga frukosten landat i magen och jag kollade mailen - mina sjokolade Converse hade kommit, bara att hämta ut och njuta. Personalmöte och fritidsklubb fyllde arbetsdagen och när klockan slog 17 hämtade jag ut mina skor och köpte med mig ägg. Mättade snabbt magen och styrde sedan kosan mot stan en snabbis, redan klockan 19 stod jag på Friskis och avverkade ett skönt löparpass. Spanade på folk och lyssnade på god musik - löpning är bra för huvudet alltså, 40min där tankarna flyter som de vill samtidigt som de inte på något sätt tar över, någon slags harmoni kanske. Lite bålträning och skön stretch fick avsluta dagens träningspass.
Imorgon blir det långpass, 09.00 - 22.00, sedan lär jag packa och sova, på torsdag efter jobbet styr jag Batmobilen raka vägen hem till de Värmländska skogarna till familj och vänner. <3

Söndag

Gårdagen blev en lugn dag med lite löpträning och sedan en promenad på stan tillsammans med Johanna. Det fick bli en fika på Kalle på spången (där fikabrödet gjorde mig väldigt besviken) innan vi hyrde oss film och styrde kosan ut mot landet. Vi mös med tapas, godis och film innan jag bäddade ned mig i soffan.
Idag är det söndag och den har jag spenderat med mig själv, städat, plockat och kört skräp till återbruket. Ett pass Indoor Walking fick mig att svettas riktigt rejält och nu har jag fyllt på magen med tonfisk- och pastasallad. Hjärna och kropp är rätt slut, efter en jobbvecka och hela 6 träningspass, och det enda jag ska göra med resten av kvällen är att pyssla lite och krypa upp i soffan med söndagsfilm och en kopp te.

Yes!

Jag har letat, spanat och googlat efter ett par bruna Converse, det har inte gått sådär superbra. I de butiker jag var inne i under hufvudstadshelgen så stod de inte att finna någonstans, på internet fann jag bara pyttestorlekar eller megasbåtar - inget bra!
Men nu, för bara några minuter sen fann jag dem på ett väldigt självklart ställe, ungeför som om de funnits framför näsan på mig hela tiden. På Junkyard fanns de, i perfekt storlek, lite dyrare men det får det vara värt, jag som letat så! Nu är de hemklickade och landar hos mig om några dagar. Yippie, vilken toppenstart på en jobbfredag!
Nu är det träningsdags.

Sötsuget...

Det där suget alltså, suget efter att mumsa och äta. Nog för att jag just nu kommit in i en bra träningsperiod men den här veckan sjönk moralen när det kommer till ätandet. Det är på kvällarna som det är värst, småsugen mest hela tiden och den här veckan har jag både mumsat i mig en Daimboll och en liten bit av sjokoladebolltårtan som vi bakade. Inget godis under veckorna om det inte var något speciellt var det ja... hmpf, men gott var det - i alla fall Daimbollen!
Den här veckan har ja redan hunnit med tre träningspass och imorgon väntar en lugn eftermiddag, det ska städas och tvättas riktigt ordentligt här hemma!

Superburgare...

...Supersnabbt och superenkelt!
Slängde ihop lite superburgare efter Indoor Walkingpasset, sugen? Här kommer receptet:
ca.400gram nötfärs
Lite salt och lite svartpeppar.
ca.2msk smör till stekning.

Dela färsen i fyra delar och tag sedan en bit och tryck ihop lite, tryck sedan ut färsen på en blöt skärbräda. Någon centimeter tjock blir bra. Peppra och salta efter behag och gör likadant med de resterande tre färsbitarna.
Stek i ca. 1min på varje sida på hög värme. (Går fint att grilla om man har lust!)
Vad man väljer attt ha till är upp till tycke och smak, jag valde sallad, tomat, majs, bacon, någon skiva ost, yttsepyttse Heinz chilisås och en skvätt gräddfil som jag stoppat lite vitlök i.  Jag valde att servera min superburgare med en rostad skiva osötat bröd.
Mumseluringen!

weekend...

Jag hade en fantastisk helg i hufvudstaden tillsammans med underbara människor!
Tillsammans med KusinVitamin så har jag promenerat en massa under både lördag och söndag, solen sken och det var med gott humör jag fick se bla. Vitabergsparken och shoppade mig några slantar fattigare bland butikerna.
Bukowskis hade vintage och juveler för uppvisning under helgen, vi kikade in och det visade sig finnas en hel del dyrt och fult men en del fin och dyrt också!
Mat har ätits, god mat... Mums! Robert Gustavsson på Cirkus var riktigt bra.
Sammanfattning: En superduper helg!

Estocolmo...

Imorgon bär det av till hufvudstaden och kusinvitamin, himlans trivsamt kommer det bli!
Det ska bli skönt med ledig helg, riktigt skönt, jag tror jag behöver det. Vaknar varje morgon alldeles för tidigt, kroppen gå på högvarv, hjärnan med...Att bara vara och ha skoj ser jag fram emot, på lördag ska jag på Robert Gustavsson med Johanna och Björn och då blir det skratt.
Jag skickade ett önske-sms till kusinen: Jag vill gå till Urban Outfitters och sedan vill jag fika kanelbulle. Det skulle hon fixelura! Topp!

Sparar och sparar...

Den här bilden är ifrån gymnasietiden... (För Er som undrade, ja jag har kläder på mig på kortet) Och just nu, när jag haft den här korta frisyren i över ett år, då längtar jag tillbaka till det långa håret... Och jag sparar och sparar, det går lååångsamt framåt.
Förutom att ha sparat hår idag, så har jag promenixat, jobbat, promenixat igen och ätit en god tonfisksallad tillsammans med en vän. Mycket trivsamt och hon godkände mina "Mumseluringar" (surdegsbrödet).
Nu ska jag krypa ned i sängen, spara lite hår och läsa lite ur en god bok.

Det värsta med att sova själv -det finns ingen som kramar bort mardrömmarna.


Surdegspremiär - femte dagen.

Och så kom äntligen den femte dagen!
kl.07.30 hällde jag 1 liter grovt rågmjöl i en bunke och hällde sedan över 1 liter kokande vatten, rörde ihop och sedan skulle det stå och svalna ned till ca.45grader, då passade jag på att gå och träna.
När jag kom hem igen så var det dags att röra i surdegsblandningen som stått sedan i torsdags. Detta skulle sedan jäsa i 60min.
Nu var det dags att tillsätta 1/2 dl sirap, 2 msk salt och 2 msk kryddor. (Jag valde att köpa en påse med färdiga brödkryddor) 1 liter grahamsmjök och 6 dl vetemjöl. Sedan skulle detta jäsa i ca.1 1/2 tim
Jag knådade sedan degen och kavlade ut den tills den var 1 cm tjock. Med ett glas tog jag sedan ut de runda kakorna och naggade dem. Jag la dem på bakplåtspapper och sedan skulle det jäsas än en gång ca.45 min.
Ugnen värmdes upp till 225grader och jag gräddade mina surdegskakor i 17-19 min, då mina kakor blev rätt små... Gör man dem lite större kan man köra dem 20 min.
Voilá! Mumseluringar blidde det, ett väldigt passande namn då de är små och naggande goda. Ja, jag döper dem till mumseluringar!
Mumseluringar, det blev närapå 50st!

Jag kommer absolut att baka mer surdegsbröd, kanske prova på lite andra varianter. Det gäller bara att planera och kika i sin almenacka  så att man har tid till själva baket den femte dagen, annars var det inga problem. (Sen rekomenderar jag att använda sig utav en bakassistent (en maskin) som knådar och rör ihop degen åt en, det blev väldigt mycket och tjock deg.

Väntan...

Fick lov att ta ut lite komptid från jobbet idag, min tidsberäknings stämde inte helt... Attans! Men men, tränade ialla fall styrka imorse, fått lite träningskläder tvättade och nu alldeles strax är alla mina surdegsbröd klara! Har provsmakat ett rykande färskt rundstycke med lite smör på, får nog se till att ta med mig ett till jobbet så det kan avnjutas till mellis.

Surdegspremiär - fjärde dagen.

Idag var det dags att "mata" surdegen. 2dl ljummet vatten var det enda den skulle ha, så spännande var det! Nu kommer det ta 12-24timmar tills det bildas gasblåsor på ytan, då är det redo för sista fasen!
Hoppas, hoppas att gasblåsorna är där imorgonbitti, så jag kan få klart detta väldiga brödet.

Jag var tidigare i eftermiddag och provade på Indoor Walking, walking känns inte som rätt benämning på vad man gör...gick inget alls, mer som om att man sprang. Svårt att beskriva men jag blev ordentligt svettig, konditionen fick sig en rejäl omgång och ben och rumpa brände. Även armarna fick sitt. Skönt!!
Nu är jag rejält trött efter maten och lite sötsugen på ett äpple kanske? Mums!

No vehicle allowed...

Jag var idag på jakt efter ett par kortbyxor att träna i och jag bestämde mig för att jag inte fick ta bilen bort till shoppingcentrat, så jag promenixade i mig bort. Hoppade in på kicks för att köpa mig ett nytt svart nagellack, då mitt gamla torkat ihop, och då var det superpassande att man fick ta 3 och betala för 2, alltså 50kr för tre lack! Perfekt!
Nu har jag precis mumsat i mig mat och kaffe, på tvn är det skidor och jag ska bara slöa här i någon timme till, för klockan 16.00 är det dags för mitt första Indoor Walking pass på Friskis. Jag hoppas på en riktig pulshöjjare och ett svettigt pass!

Surdegspremiär - tredje dagen

Det är dag tre och halva tiden har gått, om två dagar ska jag provsmaka! Vad det gäller degens nuvarande kondition så är det intet nytt, den ser ut som den gjorde igår. Imorgon kväll ska den dock matas...


Dä ä lörda idá och dä gör mäjj jätteglá... - En liten bit ur låten "Te dans mä karlstatöserna av Sven-Ingvars" och jag känner mig jättesugen på dans. Lördagsdans!
Det blir ingen lördagsdans, för jag ska jobbelijobba. Så kan det va och det är helt okej, det är väl vårsolen som tar fram lite dansanta känslor antar jag.
Jag har i alla fall varit lite duktig med styrketräning och ordentlig stretching idag, sedan tog jag äntligen tag i allt pappers och kartong skräp som jag samlat på mig. Bort till återvinningsstationen och gjorde mig av med alltihopa - skönt!
Lite lördagsmys hade jag precis med mig själv, tortillas mumsades med mängder av guacemole på! Nu ska jag fortsätta med att måla tånaglarna och längta efter söndag.

Surdegspremiär - andra dagen.

Surdegen har nu stått i ett dygn i rumstemperatur och har nu växt till sig till dubbel storlek. Om man sätter nosen mot plastfolien så luktar det nästan som gammal öl i plastpåse. (Tänk odören vid pantstationen på Ica)
Så förutom ökad volym och panstationsdoft har det inte hänt så mycket men på söndag kväll är det dags att mata degen.

Fredagen bestod av en ordentlig konditionsrunda på Friskis, 30min löpning och sen 10min rodd. Jag är inte riktigt överens med den där roddmaskinen alltså, den är jättejobbig men bra. Sedan blev det mag- och ryggträning.
Jag var väldigt optimistisk vad det gäller utrymme att hänga upp tvätt på här hemma. Körde två maskiner, varav en var full av lakan, och kom sedan på att jag bor rätt litet. Det slutade med att det hängde lakan högt och lågt, örngotten hängdes upp på utdragna kökslådor och strumpor prydde både stolar och dörrhandtag.
När klockan slog 13.00 stod jag på jobb och fredagseftermiddag och kvällen försvann snabbt bland fredagsmys med klubben och sedan TP spel samt hinderbanetävling på jobbet.
Hinderbanan skulle köras i lag om tre, där lagmedlemmarna skulle vara ihopknutna med varandra. Vi skapade ett ledarlag som gick ut först för att "visa vägen" och visa vart skåpet skulle stå. - och det gjorde vi, jag och mina två lagmedlemmar genomförde banan på 2min och 14sek. De som kom närmast efter oss kom in på 2min och 50sek, vilken vinst!
Nu längtar jag efter min renbäddade säng, imorgon är det lördag och jobb på kvällskvisten.

Surdegspremiär! - Första dagen!

Jag bestämde mig för att idag var dagen då jag skulle ge mig på att baka surdegsbröd. Det verkar inte vara så svårt men det blir en väntan. Det kommer att ta fem dagar innan brödet är klart. (Säkerligen finns det svårare recept än det jag valt men är man nybörjare så är man!)
Här på bloggen tänkte jag dokumentera hela surdegsmaratonet dag för dag, sen kommer en utvärdering på smak och om det var värt att vänta så länge på lite bröd.
Detta behöver man för att starta upp sin surdeg:
50gram färsk jäst (för mat bröd)
3 dl Rågsikt
1 dl ljummet vatten

Rör ut jästen i det ljumna vattnet. När det löst sig är det dags att ha i rågsiktet, arbeta ihop det och täck sedan över bunken med plastfolie. Ställ bunken med surdegen i rumstemperatur i 3 dagar, då har den fått en syrlig doft och det är dags för nästa steg.
Så nu är det bara att vänta då... Degen har i alla fall jäst en massa i sin lilla bunke på köksgolvet, ska bli spännande att se hur den mår imorgon bitti!

Förutom att ha satt min första surdeg idag så har vi haft en några timmar ute i "skogen" med klubbenbarnen. Den lilla skaran på åtta barn var först lite svårflörtade men när jag berättat att de skulle få göra upp eld och att det fanns en aktivitet planerad, då blev det positivt inställda och vi njöt allesammans av vårväder, pinnbröd, levande tipspromenad, korv och s´mores ( grillade marshmallows mellan två bragokex med sjokolade på)  i skogen. Skönt att få ta ut Fjällräven byxorna så att de fick friskluft och elddoft på sig!
Tog svängen inom Plantaget på vägen hem och fick mig en garderobsblomma och på en secondhand butik fyndade jag en perfekt tulpanvas. Vasen har jag redan en gång nästan köpt tillsammans med moster hemma i Säffle, men märkte i kassan att den var bucklig under och hade svårt att stå. Nu hittade jag alltså en likadan vas men utan buckla, för 15kr var den min!
God natt, nu är det bara två jobbadagar kvar tills det blir söndag och jag får ett dygns ledighet... Zzz!

RSS 2.0