Potatissoppa

Fick inspiration från det senaste numret av buffé (Ica´s tidning) och lagade mig en egen variant på potatissoppa.
1 gul lök och 8 potatisar skall skalas och skäras i mindre bitar. Sen steker man löken i ca.2msk olivolja och 1tsk curry i ca.3min. Sedan skär man två tomater i klyftor och hivar i dem och potatisen + 3msk koncentrerad kycklingfond. Låt detta fräsa en sväng samtidigt som man slänger i lite färsk timjan. Hiva i 6dl vatten och låt det koka upp, sedan sänker man värmen och låter det sjuda i ca.15min under lock. (kolla av med en potatissticka så att potatisen blivit mjuk)
Jag valde att knapersteka lite bacon att toppa med tillsammans med lite gräddfil. Mums!

Måndag

Vänner, goda, mysiga, värmespridande, energigivande vänner. De 45timmarna som spenderades i Säffle flög förbi alldeles för fort, att det alltid ska vara så! Tre fantastiska damer träffade jag bara en välldans kort stund under lördagen. En annan god vän i två alldeles för korta timmar, hade jag haft mer tid så skulle jag gärna suttit kvar i soffan med en filt, lyssnat på musik och samtalat natten lång men det hade jag inte ro i kroppen till då jag samtidigt hade ett behov av att sitta i soffan hemma med bror och pappa. Kunde jag inte få tag i en sådan där klocka som Hermione har i en av Harry Potter filmerna? Så kunde jag dra tillbaka tiden och befinna mig på olika platser samtidigt fast paralellt på något sätt???
Idag skulle jag och pappa ha tränat tidigt imorse innan jag åkte men när klockan ringde 06.45 så lyssnade jag om jag hörde att han gått upp, det hade han inte så då valde jag att ställa om klockan en timme senare. Välbehövligt och skönt, då jag för första gången på nästan tre veckor sov över sex timmar!
Min vänstra känga är nu limmad för andra gången, den högra har börjat släppa... men jag tycker om de där skorna och jag vägrar att göra mig utav med dom redan. Kanske ska jag lämna dem till skodoktorn?

Arrghhh!

Usch alltså,vaknade som vanligt alldeles för tidigt. 06.30 slog jag upp ögonen dock lyckades jag somna om efter cirka 15min och sov fram till 07.55 då klockan ringde. En väldigt, väldigt trött värmlandstjej som vaknat på helt fel sida. Uff, sur, arg, ledsen... Jag vet ju vad detta beror på, i snart tre veckor har någonting berövat mig på min skönhetssömn, ungefär sex timmar per natt och ibland mindre, det sätter spår och igår kväll när jag tittade mig i spegeln var det ingen hit.
Blev försenad till träningen, 09.23 satt jag vid roddmaskinen för uppvärmning. Jag var arg, arg pch ledsen genom nästan hela träningspasset och kände mig som en idiot gentemot min arbetskollega som jag var där för att träna med.
Nu ligger ett långt jobbpass framför mig och jag riktigt fasar inför morgondagen. Ska jag få sova de timmar jag behöver? Nja, troligtvis inte... Kommer jag se ut som ett ras? Antagligen!
Detta beskriver fint mina känslor idag... (Argebiggen finns att finna i Vigelandsparken i Oslo)

Pillijoxar

Ledig torsdagskväll, efter en god improviserad omelett med bacon, keso, purjolök och tomat så fick jag lust att måla lite naglar. Blev ett försök på leopardmönstrade naglar. De blev okej och får sitta kvar ett tag.
Imorgon bär det av till gymmet igen och sen blir det ett långpass på jobbet. 13.00 - 00.30 är det jobb, jobb och lite mer jobb som gäller, det känns bra och imorgon ska jag baka bröd med klubbenbarna och sedan har jag förberett ett litet musikquizz till ungdomarna.
På lördag... på lördag morgon kanske jag tar mig en sväng hemåt värmlandsskogen... Kanske om vädret tillåter. Jag längtar så väldigt efter min familj, vänner + att en god vän till mig ska gå sin första Muay Thai match.

Isbroddar och hala drömmar

I måndags när jag stod i omklädningsrummet på Friskis, omgiven av äldre hurtiga damer, så kunde jag inte hålla mig från att tjuvlyssna lite på deras diskussion. De pratade broddar, - Har du såna där som bara sitter på hälen eller? frågade en av damerna. - Jo, såna är det, svarade den andra.
Jag tänkte för mig själv; Tänk när man blir så gammal att man börjar med dubbade skor alltså, undra om jag är så hurtig som desss damer då, gå till friskis flera gånger i veckan för att röra lite på sig men också för den sociala biten.
Idag hade jag dock gärna haft ett par broddar att slänga på skorna, eller ett par skridskor hade också gått fint att ta sig fram med. Jägarns vad halt! Riktig isgata hela vägen till träningen.
Kom att tänka på en återkommande mardröm som nästlade sig in i sömnen hos mig som barn. Jag drömde att jag kom ut ur lägenhetsporten (där jag bodde tills jag var ca. 10år), lägenhetshuset låg i en rätt så brant backe. I drömmen klev jag alltså ut genom dörren och tog mig några steg ut innan jag halkar omkull, hela trottoaren och gatan är täckt av blankis. Jag halkar ut i gatan och tar mig inte upp och blir liggande där. Bilar kommer körandes på gatan och kör över mig på magen, om och om igen blir jag överkörd på just magen (av någon andledning) och jag kan inte ta mig upp.
Det konstigaste är ju hur bilarna kunde köra uppför om det nu var så nedrans halt att man inte ens kunde gå??

Fettisdagen- vart tog semlan vägen?

Jag hade fint fika besök idag men inte bidde det några semlor, det bidde hembakt bröd med te. Jag har inte ätit en endaste semla idag, inte en endaste i år! Fy skäms på mig... Till helgen, till helgen ska jag bannemejj unna mig en semla!
Jag lånade böcker på bibliotek idag, för första gången på nästan ett år vill jag tro. Nu ligger det två romaner som jag hoppas ska förgylla mina kvällar med lite "lättläst". Tidigare läste jag om könsmakt och genus ("Det finns en särskilt plats ihelvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" av Liza Marklund & Lotta Snickare)  och resulterade i att min  hjärna snurrade på högvarv där jag låg i sängen och vred och vände på mig för att somna. Intressant men inte särskilt bra för skönhetssömnen.
"Nattönskningen av Anne B. Ragde och Ladies av Mara Lee" är de världar som jag ska försvinna in i innan sovdags ett tag framöver, frågan är bara vilke jag ska börja med??
Imorgon är det dags för ett konditionspass och jag riktigt längtar till att svettas lite, hopaps bara nu att förkylningen fortsätter att blekna.

Söndag = bakdag

Grahamsbullar med krossade linfrön och grovhackade valnötter - mums!
Efter gårdagens dansanta utgång, som var en riktig hit, så blev det söndag och efter en supergod frukost så blev det en promenad på ishala vägar för att ta mig till mataffären. Halkade tillbaka hem och bakade bröd samt lagade till en smarrig pastasallad. Till pastasalladen tog jag självklart en bit av det varma grahamsbullarna och lita färsk ananas!
(Bilden gör inte smaken rätta!)
Pastasallad:
Färskpasta, salami, paprika, purjolök, plommontomater, kvarg, pesto och ruccolasallad. - Mums!

Morgonstund...

...har guld i mun. Eller hur det nu va, det borde vara: ...har gäsp i mun.
Efter gårdagens supergoda tacokväll med alldeles för mycket godis till filmen efteråt, så somnade jag rätt tidigt ändå, 00.30 slocknade jag och innan åtta imorse slog jag upp ögonen igen. Det fick bli en lördagspromenad på ca.45min innnan jag kastade mig över morgongröten och nu bäljar jag kaffe och försöker ladda upp inför jobbb som börjar om 50min. Dags att slänga på sig badvaktsutstyrseln och bege sig, först : en kopp kaffe till!

Kvargpremiär

Jag har alltid haft lite problem för det där sur-syrliga, i till exempel naturell yoghurt, och har väl därför hållit mig borta från kvarg. (Kesella) Nu när jag kommit igång med träningen känner jag mig alltid lite småhungrig och kände att det var dags att slänga in nyttiga och bra mellanmål, för mig blev det så lätt att mumsa i mig en banan och en macka eller helt enkelt hålla ut och vänta tills lunchen. Kvällarna har också varit jobbbiga, att somna med en mage som skriker efter mat är inte roligt...
Jag köpte laktosfri kvarg som jag blandade med hallon och blåbär, för att få lite "sött" så slängde jag i några nypor cocosflingor och sedan toppade jag med hackade valnötter. Mums alltså! Tror till och med att det skulle kunna funka som ersättning för glass på somrarna om man slänger in det i frysen en stund!
Nu väntar några timmars jobb och sedan blir det taco och filmmys på Baron Björns Bygge - det ser jag fram emot!

I <3 My Nails...

En ledig torsdagskväll resulterade i god middag och lite pilldekor på naglarna. Små, små röda hjärtan på rosa naglar hade kanske passat ännu bättre i tisdags på alla <3ns dag men det var nu tiden fanns och insåirationen.
Först grundade jag med ett underlack, sedan lade jag ett lager med ett rosa nagellack (Toulouse från Mavala). När det torkat så tog jag ett rött lack, en tandpetare och ett djupt andetag... Sedan la jag först ett litet streck åt höger och så ett från vänster, lite pillepill så blev det ett hjärta!

I said brrrrr it´s cold in here...

...it must be some trouble in the atmosphere.
Eller i mina element är det fel!
I två veckor har det nu varit varmt och skönt i min lägenhet, nu när jag vaknar idag så är det kallt igen. Elementen är som avslagna och hela jg ryser när jag tvingas sticka kroppen utanför täcket för att gå upp.
Får väl dra ett sms till min hyresvärd och be honom fixa det, för såhär kan det inte va!!

Sparkade mig själv och förkylningen i rumpan!

Det var en arg promenad ner till friskis idag, jag var sur, trött, ledsen och snorig... Tog mig i alla fall dit och när jag stoppat musiken i öronen försvann surheten, tröttheten och ledsamheten och istället blev jag förbannad och det gav mig energi och styrka som bara den. 50min senare är jag på väg till omklädningsrummet och kommer på mig själv att dansa fram till musiken i hörlurarna. Från sur och trött, genom det förbannade, landade jag i energi och ett leende.. Gott!
På vägen hem blev det mathandling och det var väl dags för mig att kolla upp kvarg. Har lite svårt för surheten i en del mjölkprodukter... det ger mig kväljningar. Men detta går ju krydda till när man blandat det med tonfisken!
Köpte med mig allt möjligt gott, snackpaprika bland annat. Visste ni att paprika innehåller jättemycket c-vitamin? Tror, om jag inte minns fel, att papriken innehåller mer c-vitamin än tex. apelsinen!
Mumseluring!
Time 2 work...

Igår ja...

Igår hade jag en jättefin dag på jobb.
Vi hade öppethus på kluben och ca.30 föräldrar och några syskon hittade tills oss för en kik på det barnen skapat, övat på och fixat med i några veckor.
Det var full fart hela dagen och vips så hade jag jobbat klart. Efter jobb vankades det kvällsfika med Malin, jag bjöd på nybakade scones och kaffe. Väldigt trivsam kväll!
Sov inte alls bra inatt, som vanligt de senaste veckorna. Vaknade några gånger av att båda mina armar somnat, ända från axlarna och ned till fingertopparna, samtidigt som förkylningen hänger i och gör mig hängig och omotiverad. Väldigt slitsamt!
Just nu försöker jag hitta motivationen till att ta mig till gymmet, den vill inte infinna sig, förkylningen och mitt trötta huvvud vill sitta kvar i soffan och inte göra något.
Detta fina kakfat hade Malin med sig till mig igår, tackaaarrr!

Vik hädan...

...din sabla förkylning!
För första gången på en vecka sov jag åtta timmar, jätteskönt! Dock var den nedrans förkylningen kvar och satt där som ett hån och gav mig en dålig smak i munnen. Inte ens frukosten fick bort förkylningssmaken.
Klockan nio ställde jag mig för att baka, en kladdkaka och en seg chokladkaka, inför tjejkvällen som väntade på jobbet. Drog ett litet väss med dammsugaren och sen bar det av till affären för att köpa frysta hallon, bubbelvatten och lite smått och gott inför morgondagens öppethus på fritidsklubben där jag jobbar.
Kvällens tjejkväll på fritidsgården kändes lyckad, de som kom verkade ha trevligt, de mumsade kaka, kramades i kramzonen, pratade kärlek och sex samt provade att trä kondomer på tränisar. Det fnissades en hel del och de stannade ända tills vi fick kasta ut dem vid stägning. Kul då vi vanligtvis inte har så mycket tjejbesökare under veckodagarna annars!
Nu är det sovdags, imorgon blir det en lite längre jobbdag då vi har öppethus på fritidsklubben och barnen får visa upp filmer de skapat, foton de tagit, kollage, målningar och bjuda på det de bakat.

Sunnyday!

(Fiberberikad havregrynsgröt, 1banan, keso, mängder med kanel, lite riven kokos och en dash melk)
Vaknar med lite ont i halsen och lite snuvig näsa - vad fasiken är detta? Är det tacken för att man precis kommit igång med livet igen efter förra omgången med superförkylning? Det var bara att dundra på med c-vitamin och mumsig gröt.
Sömn är inget som jag fått överdrivet mycket av i helgen eller i veckan som gått, även idag så vaknade jag strax efter åtta. Varför? Jag som inte ens ställt klockan.
Egentligen borde jag nog bara ta mig en promenad i solen och sen krypa ned under täcket igen, men här väntas först en tur med två goda vänner på loppis och sedan ska jag styra kosan ut till en annan vän för filmmys. Jag ska orka och jag ska inte somna under filmen!

Sova är överskattat...

...eller inte, jag vill sova mer!
Efter träningen och ett långt pass på jobbet igår trodde jag att jag skulle få lov att sova en stund. Eftersom jag jobbade till 00.30 och inte somnade förrän 01.30 så ställde jag klockan på nio.
Tjii fick jag! 07.30 vaknade jag första gången och kämpade i en halvtimme med att somna om, sen var det bara att ge upp och låta magen få sitt med gröt med blåbär, keso och lite mjölk. Klockan tio stod jag på gymmet och körde ett fint konditionspass, blev lite förvånad över att jag faktiskt orkade med såpass mycket eftersom jag inte direkt hållit igång + att sömnbristen borde spelat in.
Nu är jag i alla fall helt slut men försöker ladda om för att ta mig till min arbetskollega vid 15tiden, hon håller öppethus för att hon fyllt 40 och köpt ett nytt hus. Ska bli kul! Efter det blir det till att åka vidare på jobb, 17.00-00.30 är dagens pass. Får erkänna att just nu, just nu längtar jag en del till söndag...

Klapp på axeln till mig...

-7 ute och träden är alldeles frostiga, varenda lite gren ser ut att vara sprejjad med vit färg. Februarisolen försöker tränga igenom moln och det vita dis som ligger runt Västeråsstad som bomull...
Efter grötfrukost i sängen var det dags för gympass nummer två den här veckan. Det var fantastiskt skönt och gav mig en hel skopa med energi inför fredagens långa jobbpass.
Igår pratade jag med en vän och blev otroligt peppad när jag fick se vad träningen och slit har skapat, han är oerhört motiverad och jag är sjukt imponerad! Jag har ju även en lite "Iron Man" tävling i juni att peppas och motiveras av, ett mini triathlon.
Nu har jag precis gluffsat i mig gårdagens pasta carbonara, toppade med lite keso och knäckte ett ägg rätt över tallriken för att få den lite mer kletig och matig. Mumsfillibabba!

Yes!

Efter att ha lyckats att hålla fast vid att inte äta en massa onödigt under veckorna (godis,läsk och kakor i mängder) samt tagit mig ut på ordentliga promenader och pysslat med lite hemmaträning, så var det idag dags för det första gympasset. Jag var nere på Friskis & Svettis redan förra veckan och hämtade en lapp för autogirobetalning men nu var jag äntligen där och svettades lite. Kändes fräscht och bra, dock lite kallt i lokalen och jag tycker verkligen om värme.
På fredag ska jag dit igen och sen gäller det bara att hålla i gymmandet samt testa lite olika gruppträningar.
Om lite mer än fyra månader (30e juni)ska jag nämligen vara med i ett mini triathlon som en arbetskollega till mig pushat in mig i. Simning 0,5km, cykling 10km och löpning 3,3km gäller det att ta sig igenom. -Bra med ett mål och en fin motivation när man ligger och tvekar under det varma täcket på mornarna!

En fantastiskt trivsam helg.

Cabaré Lorensberg
(Cabaré Lorensbeg på Park Lane)
Helgen spenderades i Göteborg hos min strålande vän Therese, vi startade lite mjukt med en sen lunch tillsammans med en annan göteborgsvän. En förträfflig gulaschsoppa på Cosmos och en kopp kaffe. Sedan hälsade vi på hos Therese bror för att hämta upp en uppblåsbar madrass, sedan myste vi på med god hemmagjord mat, godis och lite Skönheten och odjuret.
På lördagen fikades det, promenerade och spatserades en massa. Kikade lite i secondhand butiker, tyvärr inget köpt! Vi stod även för underhållningen i Systembolagets entré då vi försökte värma oss i väntan på vår fikavän. Vår publik bestod bland annat av en blind liten hund.
När kvällen kom var det dags för show på Park Lane och cabaré Lorensberg, timmarna flöt förbi bland skratt och en massa trevliga samtal. Det blev en lång kväll och söndagen ägnades bara åt att vara och äta lite god mat.
En superbra helg helt enkelt! Tack ni inblandade!

RSS 2.0