Back to school...




Solen sken på oss i måndags när vi drog med de nya FL1:orna ut på gräsmattan för lite samarbetsövningar och lekar.

NU är det redan torsdag och alldeles snart ska vi starta upp projekt 1 & 2 som jag misstänker är Lägerveckan i Vekhyttan samt Stenbäckendagen som är en friluftsdag för en skola i Mullhyttan som vi Fritidsledare arrangerar varje år.

Om några timmar styr jag bilen hemöver, mot metropolen och jordens centrum - Säffle =)
Riktigt längtar efter en riktig dusch och lite ensam tid. Det blir mycket och många människor att bekanta sig med såhär de första veckorna vill jag lova!


Sökes

Sökes:

Pigghet och motivation och kramar



Muffinssmet <3

Oj vad jag är svag för smet... muffinssmet... oj oj!
Men man måste ju smaka på smeten, smakar den bra blir den slutliga muffinsen bra =)


Lite sommarbilder <3






Söndag

Söndag... Varför framkallar detta namn på en dag en liten miniångest någonstans i mitt inre? En sorgefylld, ledsam och lite uppgivenhetskänsla frambringas av detta ord. SÖNDAG!
Fast varför? Just nu har jag två veckor kvar tills dess att jag återigen befinner mig på mitt internatrum på Karlskoga folkhögskola, imorgon väntar bara en tidig resa till Karlstad flr att finna mig en ny kalender som ska fullklottras i höst, vinter och vår med en massa spännande som kommande läsår kan komma att erbjuda.

Men ändå... söndagsångest... Botade den något genom att sysselsätta mig med att laga en middag till la familias hemkomst från kusten tidigare ikväll. Kassler med banan, jordnötter med chili och gräddsås serverat tillsammans med ris. Efterrätten blev mina chokladcupcakes och en kopp kaffe.

Men.. en god bok kanske är gott att avsluta söndagskvällen med??

<3


Chocolate<3Cupcakes

Chocolate<3Cupcakes

Detta behöver Du till dina chocolatecupcakes:

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.
  5. Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.

När dina cupcakes svalnat kan man börja med den smarriga frostingen:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g naturell färskost
1 msk varmt kaffe

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och färskost krämigt. Rör sist ner kaffet. Spritsa/bred frostingen på cupcakesen och dekorera enligt önskemål.
(Om frostingen känns väldigt tjock så går det fint att tillsätta en halv msk extra kaffe. (Det gjorde jag)

Eftersom detta blir riktigt mäktiga cupcakes så valde jag att baka mina i en muffinsplåt med rätt små muffinsformar.

Mums!

 


RSS 2.0