Torsdag

Jaha, då kom den där nedrans förkylningen... Perfekt till nyår och allt! Hoppas verkligen att det inte blir värre än nu utan mot bättringshållet. Imorgon är det meningen att jag ska jobba och sen bege mig till hufvudstaden för nyårsfirande tillsammans med kusinvitamin, det ser jag fram emot och det ska inte förstöras av någon snuva inte!
Idag tog vi med de få klubbenbarnen vi hade och spelade bowling - det var väldigt kul!

Tisdagsdepp

uff, efter en julhelg som gick alldeles för fort så är jag tillbaka i Västerås igen. Det är ingen go känsla i magen just nu men det ordnar upp sig. Jag hann inte med att träffa en del av dem jag verkligen ville träffa och det ger mig dåligt samvete och lite ångest.
Som tur var åkte jag med Björn tillbaka idag och det lättade upp stämningen, vi passade även på att besöka Ewa, vår "gamla" fritidsledarlärare. Där bjöds vi på smarrig kalkonpaj och cheesecake. Väldigt gott och mysigt att träffa henne igen!
Nu sitter jag i soffan, 27 dresses går på Tv och jag är lite små ledsen... Uff...

23 december - dagens kalenderbild

Äntligen hemma i Säffle, klapparna är placerade under granen och alldeles strax så ska jag borsta mina tänder och krypa ned i sängen. - Riktigt längtar efter att sova, samtidigt som jag inte vill sova för då blir det snabbare julafton och kommer den snabbare så försvinner den snabbare och huxflux så är julen över och ja... Ni förstår! Men nu är dte i alla fall dags att sova.

23 december

Det blir ingen kalenderbild än, det får komma till kvällen. Jag vaknade innan 07 imorse och det kändes vä l inte helt lyckat men det gick inte att somna om ordentligt... Jahaja, men det får gå...det är ju bara några timmar kvar tills jag får komma hem!
Nu då?

22 december

Dagens kalenderbild får bli på mig och dagens födelsedagsbarn Ann. Gratulerar! Tänkte rota fram en fin bild på bara Ann men jag har inte orkat föra över alla bilder från den gamla HPn till den den underbara Maccen. Nu håller jag tummarna för att Ann följer med ut och danser på juldagen!

21 december

Dagens kalenderbild är tagens hemma hos mig för att år sen, det var dagen innan julafton och grannen kläddes. Jag har en stor klump med hemlängtan nu och när min kusinvitamin skrev att han kommit fram till Säffle och det luktade gran i mosters hus så spädde det på ännu mer. Det är bara att bita ihop, två dagar kvar tills fredag.

19e december

Dagens kalenderbild är ifrån fredagens julfirande på gården. Jag har inte sjungit för folk sedan pappas 50- årsfest i mars, så det kanske var på tiden. Kändes helt okej och det var roligt att ungdomarna ville höra mer, fast det fick de inte för vi hade inte övat in något annat.
Det har varit en bra måndag, lite med folk men mysigt. Imorgon bryts jobbvardagen av med Tjej- och killgruppsutbildning med Mia Börjesson, något jag ser fram emot hemskt mycket. Jag tycker hon är fantastisk och jag behöver en kick i baken känner jag.

4e advent

4e advent har jag spenderat med god linssoppa, julgodis och inte minst förträffligt goda vänner. Eftersom kvällens första film serverades tillsammans med glögg och en del snö så lånar jag soffan här ute på landet. Nu är det bara några arbetsdagar kvar till släden går mot Värmland och jul med familjen. Jag är redo; bring on the måndag!


17 december

Bättre sent än aldrig...
Dagens kalenderbild är ett varmt och gott minne, det behövdes idag efter en isande tur på stan i snöslask/regn och nollgradigt. Älskar snö och kyla är helt okej men inte blandat med blåst och regn tack!
Dagens kalenderbild är ifrån när jag och Sofi var i Turkiet i somras, då vart det varmt och skönt!

16e december

Dagens kalenderbild:
Varför inte fira att det är fredag genom att önska en låt? Kom igen, kom igen!

15 december

Dagens kalenderbild:
Jag har ägnat kvällen åt att slå in och dekorera paket. Använde mig av enkelt brunt inslagspapper, garn och lite gamla bokmärken till de mesta av paketen, de blev även lackförseglade. Små, söta snöflingor stansade jag ut i rött och vitt papper och klistrade på en del av paketen. Det röda paketet är inslaget i sammetstyg som blev över från när jag sydde mina julkudar. Det var lite knepigt kan jag säga, tog ett bra tag och jag fick använda mig av både lim samt nål och tråd för att få ihop det. Sedan knöt jag runt med svart sidenband. Det finns ett till paket som inte är med på bilden, ett paket som blev riktigt udda och spännande. Det kommer på bild imorgon...
Idag hade vi julfest med klubbenbarnen och jag hade gröttjänst, det blev lite bränt i botten men nästan all gröt blev uppäten och när alla mumsat på skinkmacka och pepparkaka forsatte vi med lite tävlingar. En bra dag på jobb och imorgon är det dags för gårdsungdomarnas julfest, det blir julbord, prisutdelning, tävlingar och musikunderhållning.

14e december

Vart är snön?!! Jag vill ha snö till jul, jag vill pulsa med mina Mukluks i det vita vackra, jag vill spänna på mig skidorna på juldagsförmiddagen och ta mig en tur i solen. Snälla?
Dagens kalenderbild tog jag för två år sen hemma i Säffle, tror att det var i februari och snön låg tung på hustaken. Fantastiskt vackert!

13e december Lucia

Dagens kalenderbild/Luciabild
För ett år sen studerade jag på Karlskoga Folkhögskola och där har man årligen julfirande i skolan och det är därifrån denna "Lussebild" är tagen. Nu ska jag se till att koka lite te och göra mig en macka, kanske även en lussekatt kommer slinka ned. Det är strax Luciafirande på SVT2 och det måste jag se eftersom jag sov som en stock imorse. Jag hann dock i tid till att se Tillbergaskolan Luciatåg där några av våra gårdsungdomar var med - så duktiga så!

12 december

Dagens kalenderbild kommer upp lite sent, jag har nämligen jobbat 13.00-24.00 idag utan rast... En väldigt bra dag blev det, med pyssel i form av smällkarameller tillsammans med klubbenbarnen. Sen var det full fart resten av kvällen med Lussebandyn, årskurs 5,6,7,8 och 9 slogs om vandringspokalen. Vann gjorde våra 8:or!
Är lite besviken på vädret, vart är kylan och snön???!!!
Dagens kalenderbild bjuder på en överdos av julighet:

3e advent

När det tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr
och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.

I fredags kom mamma och bror på besök, jag bjöd på kyckling paj och vi blev ovanligt tidiga i säng allihopa.
Lördagen bjöd på en tur i Västeråsstad, där var jag på jakt efter något att ha på mig på juldagen. Själva shoppingen blev inte lyckad alls, inget köpt för någon av oss men trevligt hade vi. Vi åt en väldigt god lunch och sen strosade jag och mamma en sväng i gamla stan medans bror hängde med pappa på konserthuset (pappa var där och jobbade). Vi slöt upp lite senare för att kika på julkonserten. Kalle Moreaus, Hanna Hedlung, Bengan Jansson och Orsa Spelmän. Riktigt trivsamt med bra ljus och ljud =)
Så denna bild får vara kalenderbilden till 10 december medans dagens kommer lite längre ned.
Helgen gick fasligt snabbt och familjen stryrde den röda faran hem vid elva tiden idag, så det blev väldigt ensamt i mitt lilla hem helt plötsligt. Tvingade ut mig själv på en promenad och fångade en bild på den fantastiska girafflyktstolpen på Runebergs gatan som jag skrivit om tidigare, den får blir dagens kalenderbild:
Det lyfte mitt nedstämda humör lite och nu ska jag få i mig lite mat för att senare åka ut en sväng till Björn och Johanna för fika och pepparkaksbyggande! <3

8e december.

Blev jättesugen på bröd men kände inte för att trängas i affären idag. Så det fick bli hembakta grova tekakor. Finns det något som smakar så gott som hembakt bröd?!
Så det får bli dagens kalenderbild.


7e december - dagens värdefulla kalenderbild

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera. Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial på
http://www.unicef.se/stod-oss Tillsammans räddar vi barns liv!
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

6e december

Bilden gör inte min lilla glittrande ståltrådsgran rättvisa... Men den får ändå vara dagens kalenderbild.


5e december.

Dagens kalenderbild passade bra då det började snöa idag. Inte på långa väger så mycket så att man ka plocka fram skidorna men ändå, fint var det i alla fall!
Idag fick har jag pysslat juliga tändsticksaskar med klubenbarnen, ett lätt pyssel och roligt att ge bort som gå-bort-present såhär i juletid. På rasten pysslade jag själv med lite ståltråd och en träkloss. Vad det blev av det får ni kanske se imorgon på kalenderbilden.

2a advent

När andra ljuset brinner är snart Lucia här, hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär.

Söndagen bjöd på en trevlig överraskning, min pappa och Johannes kom förbi på en spontan adventsfika i förmiddags. När vi hade fikat klart var det bara till att ladda om kaffebryggaren och ta emot nästa gäst, Sarah. En väldigt trivsam söndag eftermiddag som toppades att jag äntligen fick baka lussekatter. 47 stycken blev det och det enda som kanske fattades var den där gnuttan med sprit som ska dra ut smaken ur saffranet. Det hade jag ingen men det fick gå ändå.
När första jäsning var slut så lyfte jag på bakduken och så att degen försökte rymma ur min degbunke...
Kanske var den ur minsta laget, men det gick fint!
Jag provsmakade en med ett glas must till. Mumsigt! Nu har jag frysen full i lussekatter och det passar fint när bror och mor kommer på besök till helgen <3

3e december

Förra året bakade jag och bror en pepparkakshögtalare med tillhörande beta 57a... I år blir det nog tyvärr inget pepparkaksbak eftersom jag inte kommer "hem hem" förrän sent den 23e..

Matbord, pysselbord?


2a december

Dagens "lucka"
Kikade runt bland gamla bilder och fann den här... Jag kommer verkligen inte på vart bilden är tagen.
Tänkte att jag skulle försöka lägga upp en bild varje dag fram till den 24e, som en slags bild kalender.
Idag är det fredag och det är snart heg för de flesta, inte för mig dock, här ska det jobbas ändå till söndagmorgon kl.00.30. Tur att det idag är bakning med klubbenbarna och att jag har så trevliga arbetskollegor att jobba tillsammans med. Nu ska jag ta atg i mig själv och packa ihop badkläderna, det är dags för veckans andra simpass.

1a december

Enar fick ge ett av mina fönster julkänsla. Vart är snön?
Klockan ringde 07.00 och med hjälp av klädnypor höll jag ögonlocken uppe så att jag kunde se årets första avsnitt av julkalendern. Tjuvarnas jul verkar lovande och jag lär se till att se varje avsnitt. Nu skulle jag egentligen inte brhöva ställa klockan för att se alla avsnitten, de finns ju på SVT Play, men det är något speciellt med att se dem på det ,för mig, traditionella sättet Tvn!
Nu är det dags att lägga in en högre växel och se till att komma i kläderna och iväg.

RSS 2.0